Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BUDAPEST

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Budapest - utforska Ungerns huvudstad

  Res runt med en hyrbil i Budapest och få chansen att upptäcka stadens omgivningar! Budapest är huvudstaden i Ungern och bestar av stadshalvorna Buda och Pest, väster respektive söder om floden Donau. Staden har 2,5 miljoner invånare. Budapest är en lugn och avspänd stad men samtidigt fylld av härlig energi och sevärdheter. Upptäck floden Donau och de kringliggande sevärdheterna. Se mer av Ungern och dess omgivningar och njut av en härlig resa med vänner eller familj.

  När man hyr en bil har man många saker att tänka på innan man bestämmer sig. Med Auto Europe blir däremot frågorna färre och lättare att svara på. Med över 60 års erfarenhet kan vi stoltsera som marknadsledande inom vår bransch. Med hjälp av lyckosamma samarbeten med några av de största aktörerna inom biluthyrning kan vi erbjuda över 20 000 destinationer i hela 180 länder. Är du intresserad av en hyrbil i Budapest är det bara att höra av sig via telefon eller boka direkt via nätet. Enklare blir det inte. Har du frågor kring biluthyrning kan du alltid kontakta Auto Europe på telefonnummer: +46 10 888 66 52. Du kan också kolla in vår sida med utvärderingar av hyrbil i Budapest som tidigare kunder skrivit.

  Hur är trafiken i Budapest?

  Budapests vägnät har förbättrats mycket de senaste åren och idag kan man ta sig från staden på fina motorvägar i alla väderstreck. I stan brukar trafiken vara ganska lugn, förutom när det är rusningstrafik då det i centrum kan bli mycket trångt. Det gäller att se upp och köra lugnt.

  • I Ungern är det högertrafik.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Spårvagnar och bussar körs om på höger sida
  • I Ungern tillämpas nolltolerans för alkohol gränsen är alltså 0.0 promille, kör aldrig när du druckit alkohol!
  • Använd hands-free till mobilen.

  För mer information, klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Budapest?

  I Ungern parkerar du på höger sida (förutom på enkelriktade gator där parkering på bägge sidor är tillåten). De flesta sevärdheter och turistmål erbjuder gratis parkering. I Budapest kan du parkera i max 2 timmar och betala i en parkeringsautomat. Böter och hjullås är vanliga - läs alltid skyltarna noggrant. Om du vill parkera din hyrbil i Budapest under natten så rekommenderar vi ett säkert parkeringsgarage. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen.

  Budapests flygplats

  Budapests flygplats är en medelstor europeisk flygplats som har cirka nio miljoner resenärer varje år. Härifrån kan man flyga till flertalet destinationer inom Europa och även några destinationer som är kontinentala. Från flygplatsen tar man sig lättast in till stan med hjälp av buss nummer 200 till närmsta tunnelbanestation. Eller så hämtar man helt enkelt ut sin hyrbil direkt på flygplatsen vilket även gör att återlämningen sker på flygplatsen innan hemfärd.

  Budapest International Airport (BUD)
  Officiellt namn: Budapest Ferenc Liszt International Airport
  Hemsida: www.bud.hu
  Adress Budapest, 1185, Ungern
  Telefon:+36 (1) 296-7000

  Att göra i Budapest

  Vi har samlat ihop några idéer på saker man kan göra i Budapest, om man helt enkelt inte vet riktigt vad som inte får missas.

  • Parlamentsbyggnaden: Det ungerska parlamentets byggnad, som designades och byggdes i den gotiska revivalstilen, är en av de största byggnaderna i Ungern och är hem till hundratals parlamentariska kontor. Även om den imponerande byggnaden ser fantastisk ut från alla håll, är det värt att betrakta den från andra sidan Donau för att se hela byggnaden i sin fulla ära.

  • Gellérts badhus: Om man vill göra en heldagsaktivitet ska man besöka Gellerts badhus, som inkluderar en utomhuspool (som blir en vågpool), en vanlig pool, en finsk bastu och en rad andra bastur och pooler. Massage och andra spabehandlingar finns också mot en extra avgift. Komplexet byggdes ursprungligen mellan 1912 och 1918 i en jugendstil, men byggnaden fick allvarliga skador under andra världskriget. Hela spaet renoverades omfattande 2008 för att få baden tillbaka till sin tidigare ära. Badet är öppet hela veckan för badning.

  • Hosök tere: Heroes Square (Hosök tere), är hem till ett ikoniskt monument som innehåller bilder av de sju kaptenerna i Magyars, som tros ha lett det ungerska folket från centrala Asien till karpaterna. Uppe på den centrala pelaren är ärkeängel Gabriel, som håller den ungerska kronan. På båda sidor av mittkolonnen finns två matchande kolonnader, som visar en rad andra historiska ungerska figurer. De imponerande byggnaderna på vardera sida av torget är konstgallerier. Var försiktig när du korsar till statyn, eftersom det finns bilar som trafiken runt monumentet.

  • Margarets ö: Margarets o är en 2,5 km lång ö som ligger mitt i Donau, som är täckt av parker och fritidsanläggningar. Det finns ett antal företag som hyrpedalvagnar, golfbilar och andra självdrivna fordon, så att du kan utforska ön ordentligt. En 5,5 km löpbana omger ön, och är en populär joggingplats för löpare som vill komma bort från den stressiga staden. En av de mest kända platserna på ön är "musikfountain", från vilken vatten regelbundet "dansar" till klassisk musik. Andra anmärkningsvärda stallen på ön inkluderar medeltida ruiner och småfåglar.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Budapest

  När du reser runt med en hyrbil Budapest måste du dra nytta av av att kunna köra ut till olika områden och upptäcka mer av fina Ungern! De bästa tipsen får du från oss!

  Duna-Ipoly Nemzeti Park

  Donau-Ipoly National Park är en av de mest unika nationalparkerna i Ungern. År 1997 skapades parken från nationalparkerna Pilis och Börzsöny, med tillägg av en del av floden Ipoly. Den här parken omfattar områden i Budapest, Pest län, Komárom-Esztergom län och Fejér län. Dess kontor finns i Budapest och i Jókai-trädgården (Budapest XII), och dess huvudkontor finns i Esztergom. Vissa arter - både flora och fauna - har sin enda livsmiljö i denna park, och det finns ett program för att rädda dessa sällsynta och utrotningshotade arter. Hit tar du dig bara pa 15 minuter med bil fran Budapest centrum.

  Esztergom

  Faktumet att Esztergoms stad en gång var Ungerns huvudstad för över 1000 år sedan, kan ge dig en idé om det stora antalet historiskt fascinerande platser och aktiviteter man kan se och göra här. 60 km nordväst om Budapest ligger Esztergom där Donau sammanfaller med landets centrum och det resulterande landskapet är inget annat än spektakulärt. Med så mycket att göra är det frestande att stanna mer än en dag i Esztergom, men om du bara är där för en dag, var noga med att inte missa Castle Hill-området, berömd för de ungerska kungliga palatsruinerna och den fantastiska katedralen med dess ikoniska torn.

  Szentendre

  Om du inte ska hyra bil i Budapest eller om du helt enkelt känner for att åka tåg kan du ta dig till Szentendre via det lokala förortståget från Budapest på bara en timme, varför det är en av de mest populära dagsturerna för både lokalbefolkningen och turisterna. Det är en liten, charmig stad med strama gator fyllda med hus målade i en palett med vinröd, terrakotta och pastellblå som leder till kullerstensgator och vitkalkade kyrkor. Du kan fortfarande hitta spår av stadens före detta serbiska samhälle i Blagovestenska kyrkan och det serbiska ortodoxa museet. En av de viktigaste tecknen för denna pittoreska plats är dess konstmuseer och studior, som prickas runt i gamla villor och fabriker. På 1920-talet uppstod en konstkoloni i staden och har sedan dess blivit en blomstrande konstplats med många konststudior i området samt målare som arbetar på dukar på vägkanten. Besökare kan också ta sig till Szentendre med båt på sommaren. Resan tar cirka en timme från hamnarna i stadens centrum och bryggor i centrala Szentendre.

  Geografisk information & historia

  Budapest, Ungerns huvudstad är en vacker stad med gammal arkitektur. Sedan länge har huvudstaden varit en stor favorit för långhelgsfirare samt badälskare. Staden erbjuder bland annat ett hundratal badhus med varma källor. Staden som från början var två städer i Buda och Pest ligger vackert vid Donaufloden. Här kan man njuta av klassisk ungersk mat och dryck och det för billiga pengar. Budapest erbjuder även ett flertal häftiga teatrar, en saluhall som turisterna ofta samlas vid med alla möjliga delikatesser samt ett flertal slott som vackert ligger utplacerade runt om i staden.

  Spår av de första bosättningarna i staden Budapest idag går tillbaka till stenåldern, men många nationer växlas genom historien under längre eller kortare perioder. Men Budapests kända historia börjar med den romerska staden Aquincum, grundad omkring 89 e.Kr. på platsen för en gammal keltisk bosättning, nära Obuda. Aquincum var huvudstaden i provinsen lägre Pannonia från 106 e.Kr. till slutet av 4: e århundradet. Contra Aquincum (eller Trans Aquincum) var i stället för dagens skadedjur. Under ledning av den berömda Attila, avancerade Huns i Pannonian Plain på 5: e århundradet. Sedan dess grundande till slaget vid Mohács var den ungerska staten mycket inflytelserik på Balkan och i Europa. Med turkarnas tillkomst och deras invasioner i norr kom Ungern under direkt strejk. Redan år 1521 erövrade Turkerna ungerska Belgrad i Mohács-striden, år 1526, turkarna igen segrade vid det tillfället dödade kungen Lajos II Jagiellon, Ungern upphör att existera som en självständig stat. Efter slaget vid Mohács del av Ungern föll under det ottomanska riket, blev andra en del av Habsburg-riket och den tredje blev halvoberoende stat under suveränitet i det osmanska riket. Turkiska pasha grundades i Buda fram till 1686.

  Under första världskriget (1914-1918) var det australska ungerska riket tillsammans med Tyskland, Bulgarien och Turkiet medlem i de besegrade centrala makterna. Efter kriget och kollapsen av det australska ungerska riket blev Ungern en självständig stat. Under efterkrigstiden definierade Trianon-avtalet gränserna för den nya staten; Ungern förblir utan två tredjedelar av sitt territorium. I slutet av andra världskriget 1945-1989 var Ungern en del av den sovjetiska inflytningsfältet och Warszawapakten. Anti-kommunistiskt och anti-sovjetiskt uppror inträffade 1956. Upproret blev brutalt undertryckt, och den dåvarande premiärministern Imre Nagy dömdes till döden. Stora förändringar i Ungerns politiska liv inträffade i slutet av 1989, större frihet i organisering och politisk handling, en överenskommelse om återkallandet av den sovjetiska armén undertecknades och staten bytte namn till Republiken Ungern. Kommunisterna förlorade makten och Ungern blev medlem i Nato och Europeiska unionen.

  Ta sig runt i Budapest

  Om du ska hyra bil i Budapest men ändå vill använda andra transportmedel finns flera alternativ. I Budapest tar man sig lättast runt med tunnelbana eller spårvagn. Tunnelbanan har idag tre linjer och snart står även en fjärde klar för förfogande. Spårvagnsnätet är välutvecklat och kuriosa är att Budapest innehar världens längsta spårvagn. Vill man åka utanför stadens gränser kan man ta pendeltåg eller vanligt tåg. Ett veckopass kostar cirka 180 svenska kronor.

  Tåg

  Budapest har tre större stationer som ligger i väst, öst och syd. Från alla dessa tre kan man åka både nationellt, internationellt samt ta tunnelbana, spårvagn eller pendeltåg regionalt. Härifrån är det bland annat enkelt att ta sig till Wien, Bratislava eller Milano.

  Taxi

  Taxibilar finns i centrum av Budapest. Bland annat finns taxi vid centralstationen eller så kan de ta emot förbipasserande.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation