Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ INNSBRUCK FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Innsbruck flygplats - Upplev bergen i Alperna

  Är det dags för skidsemester? Eller vill du kanske bara besöka en vacker stad belägen mitt bland Alpernas höga berg? Innsbruck i Österrike bjuder både på det ena och det andra med ett mysigt historiskt center mitt bland de dramatiska bergen som gör upp Europas största bergskedja. Mängder av skidanläggningar finns inom kort avstånd från staden och du kan ge dig ut i samma backar som vinter OS deltagarna år 1964 och 1976 åkte i. När snön smält bjuder Innsbruck och Tyrolen även på goda friluftsmöjligheter som vandring, bergsklättring, mountainbiking och mycket mer. Vill du utforska detta fantastiska område på bästa sätt krävs det en bil, Auto Europe finns då till hands och erbjuder bland annat möjligheten att boka hyrbil på Innsbruck flygplats såväl som i stadens centrala delar.

  Promenera runt i Gamla Stan, se det Gyllene Taket (Goldenes Dachl) och hoppa sedan in i hyrbilen och ta dig ut till områdets sevärdheter som Ambras Slott, Swarovski Crystal World eller besök någon av skidanläggningarna Igls, Axamer Lizum eller Seefeld. Med en bil är det du som bestämmer över semestern och du sparar massvis av tid på att inte behöva förlita dig på kollektivtrafiken, dessutom kan du med en bil utforska Tyrolens mer avlägsna natur. Auto Europe samarbetar med flera leverantörer som finns på plats i Innsbruck och bokar du via oss får du bilen du vill ha till bästa pris – det garanterar vi. Använd dig av vår smidiga sökmotor för att jämföra dina hyrbilsalternativ och slutför sedan bokningen online eller genom att ringa en av våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52. Innan du bokar kan du också ta del av tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Innsbruck för att se vad de tyckte om sin bilhyra.

  Flygplatsinformation

  Innsbruck är huvudstad i regionen Tyrolen, det är då passande att staden också är hem till regionens största flygplats, nämligen Innsbruck flygplats (även kallad Kranebitten Airport). Flygplatsens historia tar sin början år 1925 då den först öppnade och endast hade flygningar till närliggande München. På 1940 och 50-talet utvidgades flygplatsens destinationer till bland annat Zürich och Salzburg, och årtiondena därefter har sedan destinationerna bara blivit fler och fler. Numera är det en internationell flygplats med många destinationer ute i Europa, några året runt medan vissa endast under vintersäsongen.

  Innsbruck flygplats (INN)
  Officiellt namn: Innsbruck Airport
  Adress: Fürstenweg 180, 6020 Innsbruck, Österrike
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 5 kilometer utanför Innsbruck.
  Flygbolag på flygplatsen: Ett tiotal bolag är aktiva på flygplatsen, bland annat Austrian, British Airways, EasyJet, SAS och TUI.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Innsbruck flygplats?

  Beroende på vilken leverantör du väljer, finner du hyrbilskontoret på första våningen inne i terminalen, inne i parkeringshuset eller en kort bit utanför flygplatsbyggnaden. Exakt information om var du hämtar upp din bil kommer stå på din Auto Europe voucher. Detta är samma voucher som du behöver ha med dig till upphämtningen om du ska hyra bil på Innsbrucks flygplats, då tillsammans med ett körkort och kreditkort i huvudförarens namn.

  Eftersom det är många turister som väljer att hyra en bil under sin semester finns det många hyrbilsföretag som har kontor på flygplatsen. Som kund har du därför ett stort utbud och kan via oss jämföra leverantörer, priser och fordon för att hitta det bästa erbjudandet. Via oss kan du boka allt från små bensinsnåla fordon till stora SUV:s med kraftiga motorer som passar perfekt i Alpernas ibland tuffa vägförhållande. Jämför alla leverantörernas erbjudande med hjälp av vår sökmotor övers på denna sida.

  Här är några populära leverantörer som erbjuder biluthyrning på Innsbruck flygplats:

  Avis hyrbil på Innsbruck flygplats Avis på Innsbruck flygplats
  Fürstenweg 180,
  Innsbruck, Österrike 6020

  +435 125-717 54
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 07.30 - 18.45
  Söndag: 08.00 - 18.45
  Hertz hyrbil på Innsbruck flygplats Hertz på Innsbruck flygplats
  Fürstenweg 180,
  Innsbruck, Österrike 6020

  +43 512 580901
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 23.00
  Lördag: 09.00 - 21.30
  Söndag: 08.30 - 23.00
  Europcar hyrbil på Innsbruck flygplats Europcar på Innsbruck flygplats
  Fürstenweg 180
  Innsbruck, Österrike 6020

  +43 1 866 1660
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 18.00
  Lördag: 08.00 - 16.00
  Söndag: 09.00 - 11.59
  Budget hyrbil på Innsbruck flygplats Budget på Innsbruck flygplats
  Fürstenweg 180
  Innsbruck, Österrike 6020

  +43 512 571 754
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 07.30 - 18.45
  Söndag: 08.00 - 18.45
  Sixt hyrbil på Innsbruck flygplats Sixt på Innsbruck flygplats
  Fürstenweg 180
  Innsbruck, Österrike 6020

  +43 150 526 4004
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 18.30
  Lördag: 08.00 - 18.00
  Söndag: 09.00 - 17.30

  Terminaler

  Flygplatsen består av en terminalbyggnad med två våningar som är lätt att navigera. Ankomster hittas till vänster om huvudentrén. Avgångsfaciliteter, incheckningsdiskar och säkerhetskontrollen ligger mittemot huvudentrén. Gaterna 1-8 ligger på bottenvåningen medan våning ett huserar gate 9-12.

  Flygplatsfaciliteter

  Ta en kaffe på Café Testa Rossa eller köp nybakat bröd från Der Bäcker Ruetz innan du hoppar på flyget hem till Sverige. Flygplatsens restaurang, Fly Inn, bjuder också på ett stort utbud av Österrikiska delikatesser och maträtter. På flygplatsen finner du de flesta av restaurangerna, barerna och restaurangerna efter säkerhetskontrollen, men för de som bara ska hämta upp någon eller av någon anledning inte ska passera säkerhetskontrollen, finns det även en del barer och matställen direkt i avgångshallen. Som besökare behöver du därför aldrig oroa dig över att gå hungrig eller törstig. Utöver detta finns det även en flygplatsbutik som säljer tidskrifter, böcker och dylikt, samt en duty-free butik som säljer allt mellan himmel och jord, inkluderat godis, souvenirer, parfym, sprit m.m.

  På flygplatsen finns det möjlighet för den som vill att vänta i flygplatsen exklusiva lounge, Tyrol Lounge, att göra det. Loungen befinner sig vid gate 11/12 och bjuder på både kalla och varma drycker, snacks och en avslappnad miljö med modern inredning. För de som letar efter en lugn plats att få lite jobb gjort innan avresa finns det tillgång till arbetsplatser, och för den som bara vill slappna av finns det mysiga sittplatser vid fönsterna som ger en fantastisk utsikt över Alpernas vackra berg.

  Hur kan man ta sig till och från Innsbruck flygplats?

  Kollektivtrafiken i Innsbruck består av ett omfattande trafiknät med både bussar, tåg (S-bahn) och spårvagnar. Ska du ta dig till och från flygplatsen via kollektivtrafiken är det buss som gäller. Det finns en busslinje (F) som ansluter flygplatsen med stadens tågstation och resan tar ungefär 20 minuter. Ska du senare ta dig vidare i Innsbruck kan du glädjas åt att samma biljett kan användas på samtliga av stadens kollektivtrafik, detta eftersom det drivs av ett och samma bolag: IVB. Besök gärna IVB:s hemsida för att läsa mer om hur du kan ta dig runt i Innsbruck och för att söka efter din resa med hjälp av deras reseplanerare.

  Även om kollektivtrafiken fungerar bra i Innsbruck är det absolut smidigaste sättet att ta sig runt på att hyra en bil på Innsbruck flygplats. Då kan du fritt ta dig runt i regionen och upptäcka mer av Tyrolen eller till och med södra Tyskland. Flygplatsen är en utmärkt startpunkt för de som ska åka på skidsemester i Alperna och du når till exempel den populära skidorten Garmisch-Partenkirchen på mindre än en timme. Ska du in till centrala Innsbruck tar det inte heller många minuter, kör du via Fürstenweg kommer du vara där på cirka en kvart.

  Parkeringstips

  Har du bokat hyrbil på Innsbruck flygplats kommer bilen vara parkerad på en reserverad plats som ägs av leverantören. Du kommer få veta mer om var din hyrbil står parkerad av personalen på plats, men hyrbilsparkeringen kommer vara skyltad med Mietwagen. Det finns egentligen två parkeringsalternativ på Innsbruck flygplats, antingen ställer du bilen på en av de 450 utomhusplatserna eller på en av parkeringshusets 1200 inomhusplatser. Oavsett vad du väljer kommer gångavståndet till flygplatsen huvudentré inte vara långt. Båda parkeringarna har öppet dygnet runt och är gratis de första 20 minuterna, därefter kostar det. Läs mer om vad det kostar att parkera på Innsbruck flygplats här.

  Nyttiga länkar

  Innsbruck flygplats