Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ WIEN FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Wien - Bästa pris med Auto Europe

  Cirka 19 km sydöst om centrala Wien ligger den internationella flygplatsen Vienna International Airport. Varje år flyger flera tusen resenärer här ifrån till bland annat Kina, Etiopien, USA och även Sverige. Flygplatsen byggdes 1938 och fungerade först som en militärflygplats, den användes bland annat under andra världskriget. År 1945 var det britterna som tog kontroll över flygplatsen och som använde den. Men 1954 var det ett nytt företag som tog över driften och öppnade den för kommersiellt bruk. Mellan åren 1958-1972 skedde det stora förändringar på flygplatsen; den byggdes ut, de existerande landningsbanorna blev längre och en helt ny landningsbana byggdes. Idag är flygplatsen öppen för allmänheten och används flitigt av turister som vill besöka vackra Österrike. Så pass mycket att den är en av landets flygplatser som årligen hanterar mest trafik. Om du flyger hit för att resa runt i Österrike kan du snabbt, smidigt och enkelt boka en hyrbil på Wien flygplats via oss på Auto Europe. Vi garanterar bästa pris!

  Med över 65 år i branschen har vi tillgång till de bästa erbjudanden, villkoren och priserna. Vi samarbetar med en stor mängd lokala, nationella och internationella hyrbilsleverantörer för att kunna ge dig som kund så många alternativ som möjligt att välja mellan. Hos oss på Auto Europe kan du själv jämföra företag, fordon och priser för att hittar bilen som passar dig och dina behov. Men vi erbjuder inte bara personbilar, hos oss kan du även boka moderna husbilar, vans och lyxbilar i olika märken och modeller. Vad för transportmedel du än letar efter har vi flera alternativ att välja mellan. Smidigt hitta din nästa hyrbil här på vår hemsida eller kolla in våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Wien för en bättre överblick.

  Flygplatsinformation

  Flygplatsen som ligger cirka 19 km sydöst om centrala Wien användes länge bara inom det militära. Nu mera är den dock Wiens officiella flygplats och varje år är det flera tusen människor som flyger till och från flygplatsen. Det är inte bara turister som vill besöka Wien som använder sig av flygplatsen, även resenärer som kommer för att besöka andra delar av Österrike flyger hit eftersom den är så stor och har många internationella destinationer, vilket många av Österrikes andra flygplatser saknar.

  Wien Flygplats (VIE)
  Officiellt namn: Vienna International Airport
  Adress: Wien-Flughafen, 1300 Schwechat, Österrike
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 19 km sydöst om centrala Wien.
  Flygbolag på flygplatsen: Wiens internationella flygplats fungerar som nav för Austrian Airlines och dess dotterbolag Tyrolean Airways. Förutom europeiska flygningar trafikeras även flygplatsen av långdistansflyg från Nordamerika, Asien och Nordafrika. Cirka 40 flygbolag flyger till Wien, inklusive British Airways, American Airlines och Iberia Airlines, United och Lufthansa.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Wien flygplats?

  Har du bokar en hyrbil på Wien flygplats ligger alla hyrbilsföretag som har kontor här smidigt på samma ställe. Hyrbilscentret hittar du i parkeringsgaraget P4 på våning 0, en kort promenad från terminalerna via en underjordisk passage. Många hyrbilsleverantörer har kontor här vilket gör att du har många alternativ att välja mellan. På vår hemsida kan du jämföra de olika företagen och fordonen så du hittar hyrbilen som är perfekt för dig till bästa pris. Det är alltid billigare att boka via oss än att boka direkt hos leverantörerna eftersom vi har tillgång till de bästa erbjudandena.

  När du hämtar ut din hyrbil är det viktigt att du läser igenom hyreskontraktet noga och meddelar leverantören om du har några frågor eller något inte stämmer. Gå också igenom fordonets eventuella skador och märken och se till att de är noterade hos leverantören. Om du har några frågor om processen, eller om något inte känns bra kan du alltid höra av dig till oss på Auto Europe så hjälper vi dig.

  Sixt hyrbil vid Wien flygplats Sixt på Wien flygplats
  Wien-Flughafen,
  Schwechat, Österrike 1300

  +43 150 526 4004
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.30
  Lördag: 08.00 - 20.00
  Söndag: 08.00 - 23.30
  Hertz hyrbil på Wien Flygplats Hertz på Wien flygplats
  Wien-Flughafen,
  Schwechat, Österrike 1300

  +43 170 073 2661
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 23.30
  Lördag:08.00 - 20.00
  Söndag: 08.00 - 23.00
  Europcar hyrbil på Wien Flygplats Europcar på Wien flygplats
  Wien-Flughafen
  Schwechat, Österrike 1300

  +43 1866 1610
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 24.00
  Lördag: 08.00 - 20.00
  Söndag: 08.00 - 24.00
  Budget hyrbil på Wien flygplats Budget på Wien flygplats
  Wien-Flughafen
  Schwechat, Österrike 1300

  +43 170 073 2700
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 23.00
  Lördag: 08.00 - 19.00
  Söndag: 08.00 - 23.00

  Terminaler

  Totalt finns det tre terminaler på Wiens flygplats; Terminal 1, 1A och 3. Det brukade finnas en terminal 2, men flygplatsen byggde om så att terminal 2 anslöt sig till terminal 1. Ankomsthallen ligger mellan terminalerna, oavsett vilken terminal du landar på kommer du därför lämna flygplatsen från samma ankomsthall. En gratis skyttelbuss finns där du kan åka mellan gate B, C, F och G i terminal 1 till gate D, F och G i terminal 3.

  Flygplansfaciliteter

  Oavsett om du ska flyga till Kanada, Egypten, Grekland eller Norge kan du på Wiens flygplats ha en behaglig väntetid. Här finns en mängd olika restauranger och caféer så du aldrig behöver gå hungrig. Butiker som säljer allt från snacks, böcker, skor, väskor och elektronik finns också på flygplatsens alla tre terminaler. Speciella rum för rökning, bön och meditation finns också här. Om du reser med barn kan du ta dem till “Family Fun Gate” på terminal 3 så de kan springa och leka av sig innan de stiger på planet. Självklart finns här också nödvändigheter som toalett, bankomat, informationsdiskar och apotek runt om i byggnaden. Sist men inte minst erbjuder Wien flygplats gratis wifi till alla sina besökare.

  Vill du lyxa till det lite extra kan du vänta i en lounge på flygplatsen. Totalt finns det tre att välja mellan: JET Lounge, AIR Lounge och SKY Lounge. Du kan då njuta av en buffé, alkohol såväl som alkoholfri dricka, ett stort utbud av tidningar och lyxig miljö. Om du åker förstaklass eller har ett medlemskort kan du besöka loungerna gratis, har du inte det kan du för 33 euro köpa inträde och spendera upp till tre timmar här. Loungerna har lite olika öppettider, men alla tre öppnar 05.00 på morgonen varje dag och stänger sedan någon gång mellan 21.00 - 24.00. Priset är dock alltid detsamma oavsett vilken lounge du besöker.

  Hur kan man ta sig till och från Wien flygplats?

  Bil

  Att hyra bil på Wien flygplats är det absolut smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen. Det ger dig också möjligheten att utforska mer av Österrike, såväl som de närliggande grannländerna Ungern, Slovakien och Tjeckien. Om du vill köra från flygplatsen in till centrala Wien är det en sträcka på 19 km som tar cirka 20-30 min, beroende på trafiken. Den snabbaste vägen är via motorvägen A4. Efter cirka 13 km på A4 svänger du av på Schüttelstrasse/B227 och följer sedan vägskyltarna som hänvisar till Wien. Vi rekommendera att alltid ha en karta eller fungerande GPS när du kör i ett främmande land. När du bokar hyrbil via oss kan du alltid boka till GPS, du kan också lägga till det även efter din bekräftelse om du hör av dig till oss 48h innan ditt upphämtningsdatum. Läs också gärna på lite om hur det är att köra i landet innan du beger dig ut på de österrikiska vägarna, körinformation om Österrike hittar du här.

  Taxi

  Om du inte vill hyra bil på Wien flygplats men ändå bekvämt anlända precis utanför dörren till din slutdestination är taxi ett bra alternativ. Flera taxibolag är aktiva på flygplatsen och på våning 0 precis utanför ankomsthallen hittar du flera tillgängliga taxibilar du kan åka med. Om du vill förboka din taxi går det bra, men det är lika smidigt att bara gå hit och hoppa in i en ledig bil. Några bolag som kör mellan flygplatsen och Wien är Vienna Airport Cab, Vienna Driver och Flughafentaxi ttc. Beroende på vart du ska åka varierar priset, men en taxiresa in till Wien brukar ligga mellan 30-40 euro, cirka 300-430 svenska kronor.

  Kollektivtrafik

  Från flygplatsen finns det möjlighet att ta både buss och tåg vidare till din slutdestination. Väljer du alternativet att ta buss kostar en biljett 8 euro och köpes direkt från chauffören. Det finns totalt tre linjer som går härifrån, de går mellan flygplatsen och Morzinplats/Schwedenplatz, Vienna Westbahnof (Europaplatz) och Donauzentrum. Det finns två olika tåg du kan ta för att åka in till centrala Wien, SBahn och City Airport Train. Det förstnämnda är det vanligaste och det billigaste alternativet, det tar dock lite längre tid än City Airport Train vars enda syfte är att transportera folk mellan flygplatsen och centrum så snabbt som möjligt. Sbahn tar cirka 26 min in till stan och kostar runt 4 euro, medan City Airport Train bara tar 16 min men kostar 19 euro. Om du inte ska ta dig till Wien, utan åka vidare ut i Europa finns här även ett Railjet tåg som bland annat kan ta dig till städerna Brno, Prag, Györ och Budapest.

  Parkeringstips

  Wien flygplats har massvis av parkeringsplatser, hela 22,000 stycken! Det finns två korttidsparkeringar, K1/K4 som ligger vid avgångshallarna och K3 som ligger vid ankomsthallarna. Där är desto fler långtidsparkeringar. P3 och P4 ligger närmast terminalerna, de är belagda i ett stort parkeringshus precis intill huvudbyggnaden vilket gör det till ett mycket populärt parkeringsalternativ. 10 min från terminalerna ligger parkeringsplats C som är belagt utomhus. Det billigaste alternativet är utan tvekan att parkera på den så kallade MAZUR, 15 min ifrån terminalerna. Du behöver dock inte gå med dina fullpackade väskor hela vägen till terminalerna, det går nämligen en gratis skyttelbuss du kan ta.

  Nyttiga länkar

  Wien Flygplats

  Turistinformation Wien


  Mer information om Wien flygplats

  Wien Flygplats
  Wien-Flughafen
  Schwechat, Österrike 1300

  IATA Code: VIE
  ICAO Code: LOWW
  Wikipedia Page
  Latitude: 48.1062
  Longitude: 16.5685

  General Information: Flygplatsen ligger cirka 19 km sydöst om centrala Wien.