Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ GRAZ FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Graz flygplats – Boka och spara

  Graz var kulturhuvudstad 2003 och dess gamla stad är på UNESCOs världsarvslista. Staden är väl värd ett besök och resan börjar bäst från Graz flygplats. Med en hyrbil från Graz flygplats i Styrien kommer din semester börja på ett bekvämt och okomplicerat sätt. Med Auto Europe får du alltid det bästa priset på hyrbil som marknaden kan erbjuda och förstklassig service. Våra leverantörer i Österrike har ett brett utbud av fordon för dig att välja emellan såväl som sport- eller premiumfordon.

  Om du ska beställa biluthyrning i Graz har du all möjlighet att upptäcka hela södra Österrike. Om du vill besöka ett grannland ska du tänka på att meddela oss innan du bokar, eftersom det kan finnas restriktioner på vilket land man får åka till och inte, samt kan det finnas avgifter. Från Graz kan du lätt köra till både Ungern och Slovenien. Det är inte mer än ca. 5 mil till landsgränsen från Graz. Tänk då en roadtrip där du kan upptäcka mer än bara ett land!

  Flygplatsinformation

  Graz Flygplats (GRZ)
  Officiellt namn: Flughafen Graz, även kallat Thalerhof.
  Adress: 8073 Feldkirchen bei Graz, Österrike
  Läge: Graz flygplats sträcker sig över byn Abtissendorf i Feldkirchen kommun och samhället Thalerhof i Kalsdorf kommun. Flygplatsen ligger ungefär 9 km bort från centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Austrian Airlines, easyJet, Lufthansa, Tunisair, Turkish airlines, Eurowings och KLM för att nämna några.

  Terminaler

  Flygplatsen består av en terminalbyggnad med två våningar som är lätta att hitta. Ankomsthallen kan man hitta på den södra sidan och avgångarna finns att hitta på den norra siadn. Avgångsfaciliteter, incheckningsdiskar och säkerhetskontrollen ligger mittemot huvudentrén. Tänk på att vara på plats på flygplatsen minst 2 timmar innan ditt flyg avgår.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Hyresbilsföretagen Avis, Enterprise, Europcar, Hertz, Megadrive och Sixt hittar du direkt i ankomsthallen. Ecar-rent är specialiserat på elbilar. För att hyra bil på Graz flygplats måste du uppvisa din voucher från Auto Europe, körkort och kreditkort i första förarens namn för depositionen. Om föraren inte har körkort kommer upphämtningn inte kunna ske, och om föraren inte har kreditkort kan samma sak ske. Vänligen kontrollera i förväg om du verkligen har ett kreditkort eller debitkort. Du hittar med detaljerade info om din upphämtningsplats på din voucher.

  Uthyrare Öppettider
  Avis Mån-fre 08.00 till 23.30
  Lör 09.00 till 19.00
  Enterprise Mån-fre 08.00 till 23.30
  Lör 09.00 till 19.00
  Europcar Mån-fre 08.30 till 19.30
  Lör och sön stängt
  Hertz Mån-fre 07.45 till 19.45
  Lör och sön stängt
  Megadrive Mån-fre 08.00 till 23.30
  Lör 09.00 till 19.00
  Sön stängt
  Sixt Mån-fre 07.45 till 19.45
  Lör och sön stängt

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen har en hel del tillgänglighet och man kommer inte bli uttråkad om man behöver tid att döda. Passagerarterminalbyggnaden har affärer, resebyråer, en restaurang och kaféer, en bank, biluthyrning och servicediskar. Det finns inga jetbroar, mobila trappor används för ombordstigning. Wifi finns tillgängligt i hela byggnaden och du hittar uttagsautomater för kontanter på ankomstområdet.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Det är mycket enkelt att ta sig till och från flygplatsen, oavsett vilket transportmedel du använder. Du når snabbt till centrala Graz med hyrbil från Graz flygplats via B67 på bara 16 min. Flygplatsen är en utmärkt startpunkt för den som vill åka på skidsemester i både Tyskland och Österrike.

  Flygplatsen är även ansluten via buss till Graz tågstation. Bussarna avgår från 05.20 till 23.45, och det tar ca. 20 minuter med buss från flygplatsen till centrum. En bussbiljett kostar cirka 2.50 EUR. Det går även tåg, men man måste då gå ca. 5 min till linje S5 till Graz centralstation.

  Parkeringstips

  Det finns mer än 2300 parkeringsplatser på Graz flygplats. Speciella parkeringsplatser, till exempel för funktionshindrade, är speciellt märkta. Du kan betala parkeringen med kreditkort. För din bekvämlighet finns det också tre automatiska betalningsmaskiner tillgängliga 24 timmar om dygnet, där du också kan betala med kreditkort, mynt eller sedlar. När du ska parkera med din hyrbil på Graz flygplats, betala din parkeringsavgift på betalningsmaskinen innan du lämnar parkeringen.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Graz