Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ SALZBURG FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Salzburg flygplats - Upptäck Österrike

  Salzburg i Österrike kallas ofta “hela världens scen” och är kanske mest känd för att vara Mozarts födelsestad och inspelningsplatsen bakom musikalen och filmen The Sound of Music. Dessutom är staden belägen i Alpernas slut på den norra sidan vilket innebär att turister även kommer hit för att njuta av det underbara landskapet som finns här. Inte minst kan man se det när huvudkaraktären Maria i The Sound of Music springer och sjunger bland bergen i filmens öppningsscen. Om du planerar att resa till Österrike, eller Tyskland som ligger väldigt nära staden, rekommenderar vi varmt att besöka denna fantastiska stad full av historia och kultur!

  Om du flyger hit kan du snabbt och smidigt hämta upp din förbokade hyrbil på Salzburg flygplats. Vi på Auto Europe samarbetar med flera leverantörer som har kontor här vilket gör det enkelt för dig att hämta upp din bil direkt efter du landat så du snabbt kan komma iväg på ditt reseäventyr. Oavsett om du söker en liten och bensinsnål bil eller en stor och rymlig familjebil har vi det du söker. På vår hemsida kan du själv jämföra olika fordon, priser och företag för att hitta hyrbilen som passar dig bäst. Tack vare våra över 65 år i branschen där vi framgångsrikt utvecklat samarbeten med hyrbilsföretag i hela världen har vi ett stort utbud av fordon. Använd vår sökmotor överst på denna sida för att påbörja din bokning och få fram olika alternativ att välja mellan. Om du har några frågor om processcen, eller hellre bokar via telefon kan du också höra av dig till våra hyrbilsexperter. De är tillgängliga sju dagar i veckan och hjälper dig gärna med dina frågor och funderingar.Du kan även ta del av tidigare kunders erfarenheter med Auto Europe genom att läsa deras utvärderingar av hyrbil i Salzburg.

  Flygplatsinformation

  Salzburgs flygplats, som egentligen heter Salzburg Airport W. A. Mozart efter den berömda musikern Wolfgang Amadeus Mozart som föddes i staden år 1756, ligger bara cirka tre kilometer utanför centrala Salzburg. Det är inte en jättestor flygplats men den är ändå en nyckelspelare i Österrike när det kommer till passagerare och transport av gods. 2018 var det över 1,8 miljoner resenärer som åkte via flygplatsen. När den öppnades 1926 hade den bara flyg till Wien, Budapest och Zürich men har sedan dess utökat sin verksamhet till att erbjuda direktflyg till över 40 olika destinationer, främst i Europa men också i Afrika och Asien. Vill du åka hem till Sverige kan du bland annat ta direktflyg till Göteborg, men flygplatsen har också anslutningar som gör att du kan flyga till Malmö eller Stockholm.

  Salzburg flygplats (SZG)
  Officiellt namn: Salzburg Airport W. A. Mozart
  Adress: Innsbrucker Bundesstrasse 95, 5020 Salzburg, Österrike
  Läge: Flygplatsen ligger cirka tre kilometer sydväst om centrala Salzburg.
  Flygbolag på flygplatsen: Det är ett trettiotal flygbolag som är aktiva här, stora som små. Ett urval av de flygbolagen är: Austrian, BRA Sverige, British Airways, Eurowings, Lufthansa, Norwegian, RyanAir, SAS, TUI Airways och Turkish Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Salzburg flygplats?

  Att hyra bil på Salzburg flygplats är ett bra sätt att snabbt och enkelt ta sig ut på sitt semesteräventyr istället för att behöva krångla med kollektivtrafiken. Om du bokar via Auto Europe får du hyrbilen du vill ha till bästa pris eftersom vi har tillgång till de bästa erbjudandena och priserna på marknaden. Via oss kan du också själv jämföra olika alternativ för kunna hitta bilen som är bäst för din resa. Flera leverantörer erbjuder upphämtning och återlämning på Salzburgs flygplats vilket gör det enkelt för dig att hämta upp bilen direkt när du landat och sedan lämna tillbaka den precis innan du ska åka hem, eller vidare på andra äventyr. Alla hyrbilsföretag som finns på flygplatsen har kontor på bottenvåningen av parkeringshuset som ligger mitt i mot passagerarterminalen.

  Efter du landat och ska hämta upp din bil behöver du alltså ta dig till bottenvåningen av parkeringshuset. Det är skyltat men känner du dig osäker kan du gå till flygplatsens informationsdisk som kan peka dig i rätt riktning. Väl framme är det viktigt att du läser igenom kontraktet noga och meddelar leverantören om något inte stämmer eller om du har några frågor. Det är också en bra idé att gå igenom bilen innan ni kör iväg för att se till att alla skador och märken är noterade hos leverantören. Om du någon gång under processen har några frågor eller funderingar kan du alltid höra av dig till oss på Auto Europe. Våra hyrbilsexperter är tillgängliga sju dagar i veckan och du kan alltid ringa dom om du behöver hjälp.

  Budget hyrbil på Salzburg flygplats Budget på Salzburg flygplats
  Innsbrucker Bundesstrasse 95,
  Salzburg, Österrike 5020

  +43 662 877278
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 08.00 - 22.30
  Söndag: 08.45 - 22.30
  Hertz hyrbil på Salzburg flygplats Hertz på Salzburg flygplats
  Innsbrucker Bundesstrasse 95,
  Salzburg, Österrike 5020

  +43 662 852086
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 22.00
  Lördag - Söndag: 09.00 - 22.00
  Buchbinder hyrbil på Salzburg flygplats Buchbinder på Salzburg flygplats
  Innsbrucker Bundesstrasse 95
  Salzburg, Österrike 5020

  +43 662 85 809 202
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 19.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 20.30
  Avis hyrbil på Salzburg flygplats Avis på Salzburg flygplats
  Innsbrucker Bundesstrasse 95
  Salzburg, Österrike 5020

  +436 628-772 78
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 06.00 - 22.00
  Söndag: 08.45 - 22.30
  Sixt hyrbil på Salzburg flygplats Sixt på Salzburg flygplats
  Innsbrucker Bundesstrasse 95
  Salzburg, Österrike 5020

  +43 150 526 4004
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 21.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 20.30

  Terminaler

  Det finns två terminaler på flygplatsen, Terminal 1 och Terminal 2. Båda är i samma byggnad och du kan därför ta dig mellan terminalerna utan problem. Flygplatsen har också ett kontrolltorn som är ett slags landmärke för flygplatsen. Kontrolltornet byggdes 2014, är 53 meter högt och ett av de modernaste i Europa.

  Flygplatsfaciliteter

  Ingen flygplats är väl komplett utan en Taxfree butik? På Heinemann Duty Free på Salzburg flygplats kan du shoppa parfymer, smink, godis, sprit, tobak och mycket mer till kraftigt lägre priser än vad du hade fått i butikerna i stan. Butiken erbjuder också den fantastiska tjänsten där du kan beställa varorna innan din resa börjar och sedan hämta upp dom när du anländer, perfekt om du är rädd att din favorit parfym eller annan produkt ska ta slut! Flygplatsen har också en kiosk där resenärer kan köpa lite snacks inför resan eller en tidning att underhålla sig med medan man väntar på sitt flyg, kiosken har över 2000 tidningar att välja mellan och sannolikheten är därför stor att du kommer hitta något som faller dig i smaken. Om man vill ha en riktig måltid och inte nöjer sig med lite snacks från kiosken kan man gå till en av flygplatsens restauranger eller caféer. Bland annat finns här en restaurang som heter Salzburger som serverar riktigt goda hamburgare och Jedermann som serverar både österrikisk och internationell mat i en modern atmosfär. Om du befinner dig på Salzburgs flygplats behöver du med andra ord inte oroa dig över att gå hungrig, här finns ett flertal ställen där man kan köpa något att äta.

  Andra tjänster flygplatsen erbjuder är gratis wifi, VIP lounger, Fast-track pass, lekrum för barn, informationsdisk och turistinformation. Flygplatsen är rökfri men på Terminal 1 bredvid gate 9 finns det ett rökrum där det är tillåtet att ta sig en cigarett. Du kan alltid känna dig trygg om du befinner dig på flygplatsen eftersom de också har en modern sjukhusklinik samt en kvalificerad doktor på jour dygnet runt ifall något skulle hända.

  Hur kan man ta sig till och från Salzburg flygplats?

  Bil

  Om du har bokat en hyrbil på Salzburgs flygplats kommer du förvånas över hur smidigt det är att ta sig till och från flygplatsen. Flygplatsen ligger bara cirka tre kilometer från centrala Salzburg och fyra kilometer från den Tyska gränsen, vilket gör att det inte tar lång tid att köra. Den har också sin egna avfart från motorvägen vilket gör det väldigt enkelt att hitta. Kör antingen via A1 mot Wien och Budapest, A10 mot Villach och Italien eller A8 mot Münich och ta sedan avfarten som pekar mot flygplatsen. Trots att det är tydligt skyltat kan det vara en bra idé att ha med en karta eller GPS. Speciellt om du under din vistelse planerar att köra där instruktionerna kanske inte är lika tydliga. Behöver du en GPS kan du lägga till det redan under bokningsprocessen om du bokar via oss, på så sätt behöver du inte oroa dig över att inte hitta eller köra vilse.

  Kollektivtrafik

  Kollektivtrafik i form av bussar går regelbundet mellan flygplatsen och centrala Salzburg. Buss nr 2 och 10 går dagligen var 10/20 minut och är ett populärt sätt att ta sig in till Salzburg på. En enkelresa kostar 2.50 euro och kan köpas i biljettmaskinen vid busstoppet, på “Newscorner” inne på flygplatsen eller direkt via busschauffören. Det finns även bussar som går från flygplatsen till Zell am See, Maishofen, Saalfelden, Weissbach, St. Martin, Unken, Bad Reichenhall och Wals.

  Taxi

  Precis när du går ut från flygplatsen kommer du mötas av flera taxibilar som står redo att köra dig dit du vill. Ett flertal taxibolag är aktiva här och även om du behöver en större bil för upp till 8 personer eller en exklusiv limousin går det att fixa. Du kan förboka din resa via en av företagen redan innan du anländer, men det går lika bra att bara bege dig hit och hoppa in i en ledig taxibil. Ett urval av taxibolagen du kan åka med är Gasteintaxi, Taxi Jäger, Andi´s Taxi Kitzbühel, Four Seasons Travel och Austria Limousine.

  Parkeringstips

  Om du planerar att hyra bil på Salzburg flygplats och behöver parkera på flygplatsen behöver du inte oroa dig. Här finns över 3,400 parkeringsplatser varav 1,921 av dom är i det stora flervåningsparkeringsgaraget. Totalt finns det sex olika parkeringsparker och ingen av dom ligger mer än fem minuter gångavstånd från terminalerna. Priset på parkeringarna varierar men betalningssättet är detsamma, du kan antingen betala med kort eller kontanter i receptionen vid bilporten eller i en av de åtta biljettautomaterna som finns på området. För mer information om priser på de olika parkeringarna, vänligen besök flygplatsens officiella hemsida.

  Nyttiga länkar

  Salzburg flygplats