Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I UMEÅ FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Umeå Flygplats - Snabbt, smidigt och billigt

  Norrlands största stad Umeå ligger i östra Västbotten och har mycket att erbjuda i form av djur- och natur, men också vad det gäller stadsliv. Umeå är hem till ett av Sveriges största utbildningsuniversitet vilket gör att flera studenter har bosatt sig här och blåst liv i staden. Här är medelåldern väldigt ung; bara 39 år, vilken syns i stadsandan när det kommer till alla barer, restauranger, café och livliga atmosfär. Utanför stadskärnan hittar du dock lugnet och harmonin i orörda landskap, sjöar och älvar. Norrland är känt för sin vilda och vackra natur, och Umeå kommer inte göra dig besviken! Boka en hyrbil på Umeå flygplats med Auto Europe och upptäck denna fantastiska studentstad utifrån dina egna behov och önskemål.

  Bokar du en hyrbil via oss kommer du få den till bästa pris, det garanterar vi. Tack vare vår långa erfarenhet på marknaden där vi under flera år samarbetat med olika hyrbilsföretag och leverantörer har vi tillgång till de bästa erbjudandena och priserna. Hos oss kan du som kund själv jämföra olika alternativ på vår hemsida för att hitta den perfekta hyrbilen för dig. Men vi erbjuder mer än vanliga personbilar, via oss kan du också boka vans, lyxbilar och till och med husbilar inför din kommande husbilssemester. Använd vår sökmotor längst upp på denna sidan för att kunna jämföra olika priser, bilar och företag. Om du har några frågor eller hellre bokar vi telefon får du gärna höra av dig till våra hyrbilsexperter, de kan svara på alla dina frågor eller funderingar!

  Du kan också läsa tidigare kunders omdöme och recensioner på vår sida där vi samlat utvärderingar av hyrbil i Umeå.

  Flygplatsinformation

  Umeå har en flygplats som heter Swedavia och som ligger cirka fyra kilometer norr om centrala Umeå. Den hade sin första flygning på vintern 1961 men öppnades för allmänheten först i maj 1962. Trots att det fortfarande inte är en särskiljt stor flygplats har den gått igenom flera ombyggnader och tillbyggnader, bland annat har både ankomsthallarna och avgångshallarna byggts ut, samt har säkerhetskontrollen renoverades och blivit större. 2018 var det strax över en miljon passagerare som reste via flygplatsen till en av de 27 destinationerna som går att åka till härifrån. Det är en internationell flygplats som har avgångar till bland annat Grekland, Turkiet, Finland och Spanien, men även många inrikesflyg avgår härifrån. Bland annat till Göteborg, Östersund och huvudstaden Stockholm.

  Umeå flygplats (UME)
  Officiellt namn: Swedavia Airport
  Adress: Flygplatsvägen 32, 90422 Umeå, Sverige
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 4 kilometer norr om centrala Umeå.
  Flygbolag på flygplatsen: Det finns totalt sju flygbolag som är aktiva på flygplatsen, de är: AirBaltic, Ais Airlines, BRA, Direktflyg, FinnAir, Norwegian och SAS.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Umeå flygplats?

  Att hyra bil på Umeå flygplats är ett bra sätt att ta sig runt mellan olika aktiviteter och sevärdheter i staden. Med en hyrbil kan du forma vistelsen efter dina egna behov och önskemål, på så sätt behöver du inte anpassa dig utifrån kollektivtrafik eller betala dyra taxiresor. Dessutom får du hyrbilen till bästa pris om du bokar vi oss på Auto Europe. Alla leverantörerna som har kontor på Umeå flygplats är belagda i ankomsthallen, vilket gör det väldigt smidigt för dig att hämta upp bilen direkt efter du landat och hämtat din väska. Flygplatsen är ganska liten och det är tydligt skyltat, därför tvivlar vi på att du kommer ha några problem med att hitta hyrbilskontoren.

  När du är redo för att hämta ut din bil är det viktigt att du har med alla papper som behövs, det vill säga: ditt körkort, pass eller ID-kort, kreditkort, voucher och eventuellt andra dokument som leverantören bett om. Läs igenom kontraktet noga och fråga leverantören om du undrar något eller något inte stämmer. Självklart kan du också höra av dig till oss på Auto Europe om du behöver hjälp. Våra hyrbilsexperter finns tillgängliga alla dagar i veckan och kan besvara alla dina frågor och funderingar. Innan du kör iväg rekommenderar vi också att du går igenom bilen och ser till att alla eventuella skador och märken är noterade hos leverantören. Sen är det bara att bege dig ut på de Norrländska vägarna, kör försiktigt!

  Budget hyrbil på Umeå flygplats Budget på Umeå flygplats
  Flygplatsvägen 32,
  Umeå, Sverige 90422

  +46 90 12 83 20
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 18.00
  Lördag: STÄNGT
  Söndag: 15.00 - 19.00
  Hertz hyrbil på Umeå flygplats Hertz på Umeå flygplats
  Flygplatsvägen 32,
  Umeå, Sverige 90422

  +46 901 771 40
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 17.00
  Lördag - Söndag: STÄNGT
  Avis hyrbil på Umeå flygplats Avis på Umeå flygplats
  Flygplatsvägen 32
  Umeå, Sverige 90422

  +46 10 4948 217
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 20.00
  Lördag - Söndag: STÄNGT
  Europcar hyrbil på Umeå flygplats Europcar på Umeå flygplats
  Flygplatsvägen 32
  Umeå, Sverige 90422

  +46 90 153960
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 19.00
  Lördag - Söndag: STÄNGT

  Terminaler

  Det finns bara en terminal på flygplatsen vilket gör det smidigt och enkelt att ta sig runt i byggnaden. Det är inte långt mellan gaterna och även om du ska ta dig från ena änden av flygplatsen till den andra tar det inte särskiljt lång tid. Swedavia har också bara en landningsbana, den är totalt 2 302 meter lång.

  Flygplatsfaciliteter

  Eftersom flygplatsen inte är så stor finns det inte något jättestort utbud av café och restauranger. Men om det kurrar i magen ska du såklart inte gå hungrig. I anslutning till flygplatsens entré hittar du ett café i kombination med flygplatsinformationen, det heter som platsen kanske avslöjar: Café & Information. Efter säkerhetskontrollen finns Flygplatsrestaurangen som du kan köpa smörgåsar och kaffebröd att ta med dig på, men du kan också sitta ner och njuta av en god frukost eller dagens lunch här. Utbudet av butiker är tyvärr inte heller särskiljt stort, men vad hade en flygplats varit utan en Duty Free? På flygplatsen ligger Umeå Duty Free och här kan du shoppa kläder, parfymer, godis, tobak och sprit till kraftigt lägre priser än inne i stan.

  Trots sin storlek kan du hitta alla nödvändighet som du skulle hitta på en större flygplats här på Swedavia. Till exempel postlåda, bankautomat, toaletter, hittegods och även gratis Wifi i upp till tre timmar. Här finns också flera olika konferensrum i olika storlekar som man kan hyra. Bland annat små men fullt utrustade rum för 2-6 personer, men också stora lokaler med plats för upp till 75 personer.

  Hur kan man ta sig till och från Umeå flygplats?

  Bil

  Genom att hyra bil på Umeå flygplats kan du inte bara ta dig till och från flygplatsen på ett smidigt sätt, du kan också utforska staden och området på bästa sätt. Men en hyrbil kan du få ut så mycket av resan som möjligt eftersom du kan anpassa den efter vad du vill göra. Swedavia är en så kallad stadsflygplats, vilket innebär att den ligger väldigt nära centrala Umeå. Den ligger cirka fyra kilometer norr om stadskärnan i stadsdelen Alvik, och det tar inte mer än tio min att köra hit. Smidigt kör på E12:an tills du kommer till Flygplatsvägen, sedan är du framme! Andra städer som är inom kördistans från flygplatsen är Skellefteå i norr och Örnsköldsvik i söder.

  Kollektivtrafik

  Det finns även bussar som kan ta dig mellan flygplatsen och centrala Umeå. Det finns en flygbuss som avgår och ankommer precis utanför flygplatsterminalen, men det finns även en regionbuss som du kan åka med. Den avgår också utanför flygplatsterminalen, det är bussnummer 125 som kör från Obbola, inom flygplatsen och sedan vidare mot centrala Umeå. Om du vill läsa mer om tidtabeller och priser kan du besöka Länstrafikens hemsida, det är dom som ansvarar för Umeås kollektivtrafik i samarbete med Ultra, Transdev och Umeå kommun.

  Taxi

  Det går också bra att åka taxi till och från flygplatsen, här finns det flera bolag som är aktiva och om du förbokar Flygtaxi anländer taxin i anslutning till att du landar. Precis utanför terminalen ligger taxibanorna, beroende på vilket bolag du åker med står de parkerade på olika platser. Till exempel står Flygtaxi på bana 1, Ecotaxi på bana 3 och Umeå Taxi på bana 4. Andra företag du kan åka med är Taxi Kurir, Sverige Taxi och Taxi Björkstaden.

  Parkeringstips

  Totalt finns det tre parkeringsplatser här, vilket gör att du inte behöver oroa dig över att hitta parkering om du bokat hyrbil på Umeå flygplats. P2 är en så kallad Hämta och lämna-parkering. Där får du stå i max två timmar och den är därför avsedd för personer som ska lämna eller hämta någon från flygplatsen. Det kostar att parkera här och du kan betala antingen genom parkeringsautomaterna som du hittar vid busstaket, via sms eller via appen Easypark som du kan ladda ner på din smartphone. P1 och P3 är avsedda för långtidsparkeringar och om du förbokar parkering på flygplatsens hemsida blir priset billigare. P1 är lite billigare eftersom de inte erbjuder motorvärmare, priset är då 120 kr per påbörjat dygn de första sju dagarna, därefter kostar det 50 kr per påbörjat dygn. På P3 fungerar priset likadant fast eftersom de finns motorvärmare kostar det 160 kr de första sju dygnen och sedan 80 kr per påbörjat dygn.

  Nyttiga länkar

  Umeå flygplats