Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ STOCKHOLM CENTRALSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Stockholm centralstation – Centralt i huvudstaden

  Ska du på jobbresa till Stockholm eller kanske dit för att hälsa på vänner eller familj? Kanske vill du bara besöka vår vackra huvudstad med sin storstadscharm och mysiga skärgård. Resans syfte spelar egentligen ingen roll, behöver du en hyrbil finns Auto Europe till tjänst! Vi har samarbeten med flera leverantörer i Stockholm och kan därför erbjuda ett stort utbud på fordon och upphämtningsplatser. Landar du på Arlanda hittar du massvis av leverantörer och du kan även hämta upp din hyrbil på Stockholm tågstation om du ankommer med tåg eller befinner dig i centrum. Börja bokningen av din framtida bil med hjälp av sökmotorn ovan!

  Som Sveriges största stad finns det mängder av upplevelser att ta med sig hem i bagaget efter en vistelse här. Gamla Stan med sin färgglada arkitektur och hemtrevliga atmosfär är ett folkkärt område som kanske är mest populärt bland internationella turister och för svenskar som aldrig varit i huvudstaden innan. Här ligger det Kungliga slottet, Slottskyrkan och det historiska Stortorget med sina ikoniska gula, gröna och röda höghus. Är du ute efter shopping kan Sturegallerian i Östermalm eller Gallerian vid Vasaplan vara något för dig. Stockholm är full av sevärdheter och aktiviteter och du kan spendera en dag på härliga Gröna Lund, Skansen eller en av stadens många museum. Kanske vill du besöka museet som är tillägnat den legendariska svenska musikgruppen ABBA eller Moderna Museet på Skeppsholmen, andra omtyckta utställningar finns på bland annat Vasamuseet, Fotografiska, Nobel museet och Historiska museet.

  Med en bil kan du fritt och smidigt ta dig fram i Stockholms trafiknät. Vill du utforska andra städer i östra Svealand kan du även göra det - Västerås ligger cirka 100 km från Stockholm och till Södertälje tar det drygt 35 minuter att köra. Dessutom finns det massvis av mysiga småstäder längst med Mälaren och Östersjön som är värda att utforska. Boka en bil online här via vår hemsida eller ring vår reservationsavdelning på +46 10 888 66 52 om du har några frågor. Du kan också ta del av vad tidigare kunder säger om sin bilhyra, vänligen besök då vår sida med utvärderingar av hyrbil i Stockholm.

  Tågstationsinformation

  Stockholm tågstation, eller Stockholm Centralstation, är tillsammans med Cityterminalen den största tågstationen i Norden med dagligen omkring 222.000 resenärer. Men det är inte bara räknat i antal passagerare som det är den största, tågstationen är också den största om man ser till yta och antalet avgångar. Härifrån går det massvis av fjärrtåg och regionaltåg och 80% av den svenska personaltrafiken antingen tar sin början här eller har Stockholm Centralstation som slutdestination. Stationen ligger centralt i Stockholm vid Vasaplan och är en central punkt för övrig kollektivtrafik, det vill säga tåg och tunnelbana.

  Året var 1871 när stationen först kom i bruk och då fanns det endast sex avgångar per dag. Detta är bara en bråkdel av avgångarna som finns idag och numera kan man ta sig till många fler destinationer, bland annat Malmö, Göteborg och till och med Köpenhamn i Danmark. För att kunna hantera den växande passagerartrafiken har stationen sedan 1871 byggts om och ut ett flertal gånger, mycket av originaldetaljerna finns dock kvar och Stockholm Centralstation består därför av en härlig blandning av gammalt och nytt. Till exempel har de inte alltid funnits möjligheten att hyra bil på Stockholm centralstation men numera är det inga konstigheter.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Stockholm centralstation?

  Inne på stationshuset finns det inga hyrbilskontor, men oroa dig inte, detta innebär inte att du inte kan hyra bil på Stockholm tågstation. Leverantörernas kontor är belägna en kort gångsträcka utanför och att ta sig dit är superenkelt. Exakt vart och hur du tar dig ditt kommer stå på din Auto Europe voucher som du får efter du skickat in en reservationsförfrågan. Nedan ser du också adressen och kontaktuppgifterna för några populära leverantörer att hyra av.

  Auto Europe är en förmedlare som hjälper dig hitta det bästa priset på hyrbilar hos våra partners som förmedlar hyrbilarna. Detta innebär att det inte är ett Auto Europe kontor du ska leta efter på tågstationen, utan den leverantörens du bokat med; till exempel Hertz eller Avis. Om du någon gång behöver hjälp eller råkar få problem kan du dock alltid vända dig till oss. Vi är stolta över vår exceptionella kundservice som håller hög standard och som du alltid kan känna dig trygg finns tillgänglig för för dig. Du kan ringa Auto Europes hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 alla dagar i veckan om du till exempel vill ha klarheter angående våra villkor, vill veta mer om våra skydd eller råkat ut för en olycka eller problem under din hyra. Vi är bara ett telefonsamtal bort!

  Avis hyrbil på Stockholm tågstation Avis på Stockholm tågstation
  Klarabergsviadukten 86,
  Stockholm, Sverige 111 20

  +46 104 948 050
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 18.00
  Lördag: 08.00 - 13.00
  Söndag: 15.00 - 20.00
  Hertz hyrbil på Stockholm tågstation Hertz på Stockholm tågstation
  Master Samuelsgatan 71,
  Stockholm, Sverige 111 20

  +46 845 462 50
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.00 - 19.00
  Lördag - Söndag: 09.00 - 16.00

  Tågstationsfaciliteter

  Det finns 18 spår på Stockholm Centralstation men det finurliga är att spår nummer nio saknas. Slösa inte tid på att springa runt och leta efter plattform 9 eftersom den i själva verket inte existerar, lite som Plattform 9¾ i Harry Potter. Detta eftersom spår 8 fungerar som två perronger; nummer åtta i den norra delen och nummer tio i den södra delen. Utöver de 18 perrongerna huserar tågstationen en mängd tjänster som hittegods, postlåda, informationsdisk, myntväxlare, toaletter och möjligheten till att hyra ett skåp med lås om du behöver någonstans att förvara dina grejor tryggt och säkert.

  Stockholm tågstation är egentligen uppdelat i fyra delar, Centralhallen, Cityterminalen, nedre hallen och övre hallen. Cityterminalen är tekniskt sett en bussterminal men är ansluten till tågstationen och räknas därför tillhöra centralstationen. Tillsammans har alla dessa fyra delar upp mot 70 matställen och butiker. Stockholm tågstation är nästan som en liten galleria och här hittar du inte bara de klassiska Pressbyrån och 7-Eleven butikerna utan också ställen som Rituals, Taco Bar, Body Shop, Coop och Phone House. Är du sugen på kaffe, te eller någon god bulle finns det massvis av ställen att välja mellan, kanske vill du avnjuta en cappuccino från Caffé Ritazza eller så köper du en to-go kaffe på Waynes Coffee som du kan dricka på tåget.

  Hur kan man ta sig till och från Stockholm centralstation?

  Uppenbart är det att du från Stockholm tågstation kan åka tåg, härifrån går det både långdistanståg och lokala tåglinjer. Bolagen SJ, Arlanda Express, Snälltåget och MTR Express är några av företagen som har flest avgångar, SJ har bland annat dagligen ett flertal avgångar till städer som Göteborg, Norrköping, Halmstad och Malmö. Tågstationen är också en central knutpunkt till Stockholms kollektivtrafik och ett flertal busslinjer trafikerar sträckan mellan stationen och resterande delar av Stockholm. Det finns även en tunnelbanestation vid namn T-Centralen i anslutning till tågstationen. Detta är den största tunnelbanestationen i Stockholm och alla linjer kör hit vilket bidrar till att det är enkelt att ta sig runt i staden.

  Vill du inte förlita dig på kollektivtrafiken eller dyra taxiresor kan du välja att boka en hyrbil på Stockholm centralstation. Även om mycket trafik kan befinna sig på gatorna under rusningstrafik har staden ett fungerande vägnät och en bil tillåter dig att vara flexibel. Staden är också ansluten till de stora motorvägarna E20 och E4 så vill du ta dig ut från stadsgränsen och upptäcka andra delar av östra Svealand går det bra. Ska du köra i Stockholm vill vi uppmärksamma att det under vissa tider och på specifika vägar och sträckor förekommer trängselskatt. Priset varierar men under morgonens och eftermiddagens rusningstrafik är kostnaden högre, läs gärna mer om Stockholms trängselskatt här.

  Parkeringstips

  Aimo Park, Nils Ericsons Plan 6 Parking och Continentalgaraget är bara några av de parkeringshusen som ligger i närheten av Stockholm tågstation. Din bästa chans till att hitta en parkering i Stockholms innerstad är just att ställa sig i ett parkeringshus eller utomhusparkering. Dessa är nästan alltid avgiftsbelagda, men även de allmänna gatuparkeringarna (som är sällsynta) kostar så du kan lika bra ställa dig i ett parkeringshus och slippa strulet med att hitta en ledig parkering på gatan. Stockholm stad har även 34 så kallade infartsparkeringar en liten bit utanför stadskärnan, också kända är de som Park-and-Ride. Alla dessa parkeringar ligger i anslutning till en tåg-, buss- eller tunnelbanestation och du kan därför smidigt parkera bilen här för att sedan ta dig vidare in till hjärtat av Stockholm med hjälp av kollektivtrafiken. Dessa parkeringarna är överlag också rejält mycket billigare än att ställa sig mitt i centrum.

  Nyttiga länkar

  Stockholm centralstation