Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MALMÖ CENTRALSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Malmö tågstation – Utforska Skåne

  Mångkulturella Malmö besöker många på grund av att de hälsar på familj eller i jobbsyfte. Oavsett din resas bakgrund kan du via Auto Europe boka en billig hyrbil på Malmö tågstation om du är i behov av en bil. Vi hjälper dig jämföra priser, fordon och leverantörer så du kan ta ett välinformerat beslut om vilken bil du ska boka inför ditt Malmö-besök. Kanske är du ute efter en stor familjebil att köra runt de Skånska landskapen med eller en mindre minibil som är enkel att ta sig runt i Malmös innerstad med – vad du än är ute efter hjälper Auto Europe dig finna det du söker.

  Shoppa bland stadens många butiker och ta sedan en välförtjänt lunch på någon av uteserveringarna på Lilla Torg, här hittar du allt från klassiska svenska maträtter, sushi, amerikanskt och indiskt. Shoppa kan du även göra på stadens två köpcentrum Mobilia och Emporia, sistnämnda som är ett av Sveriges största och som varje dag drar till sig en mängd besökare. Mestadels svenskar men även många shoppingsugna danskar som tagit sig över Öresundsbron för att fynda i denna enorma galleria. En klassisk sevärdhet i Malmö är Turning Torso som är känd inte bara för att vara Skandinaviens högsta skyskrapa, utan också för sitt unika utseende där hela byggnaden vrider sig 90 grader. Byggnaden ligger i Västra hamnen som är ett mysigt område precis vid vattnet som har både grönskande parker och välbyggda bryggor man kan sola och bada ifrån. Området har även en del uteserveringar och restauranger som är mycket eftertraktade under sommarens varmare klimat och området i sig är mycket populärt att besöka för att ta en promenad längst kusten eller för att spendera lite tid utomhus i en naturnära miljö. Med en bil kan du ta dig runt i Malmö och Skåne helt utan problem, att köra till Köpenhamn i Danmark tar heller inte lång tid så se till att du bokar din hyrbil inför din Malmöresa i god tid.

  Här kan du läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Malmö och vad de tycker om vår service.

  Tågstationsinformation

  Man brukar säga att Malmö har tre tågstationer; Malmö Centralstation, Malmö Triangeln och Hyllie tågstation som ligger en bit utanför centrum. Centralstationen är både den äldsta och den största och det är denna man brukar syfta på om man säger Malmö tågstation. Kommer man uppifrån (det vill säga Göteborg, Helsingborg, Lund och så vidare) är Centralen det första stoppet i Malmö medan om man kommer nerifrån (till exempel från Danmark eller Ystad) är den det sista stoppet i Malmö. Centralstationen öppnade för första gången år 1856 och har sedan dess kontinuerligt utökats och moderniserats till vad det är idag, en modern tågstation som är en av de viktigaste för kommunikationen över sundet och i Skåne.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Malmö tågstation?

  Via oss kan du hyra bil på Malmö tågstation med välkända företag som Hertz, Budget, Avis och Thrifty. Det är alltså någon av deras kontor du ska ta dig till för att hämta upp hyrbilen väl på plats i Malmö eftersom Auto Europe inte har något eget kontor i staden. Inga av hyrbilsföretagen har kontor inne i stationsbyggnaden, men oroa dig inte, alla ovannämnda företag har sina upphämtningsdiskar mindre än 500 meter från stationen. Det är alltså inte alls långt att gå och efter du hoppat av tåget kommer du befinna dig vid upphämtningsdisken efter bara några minuter. Nedan kan du se adress och kontaktuppgifter för några av företagen du kan hyra bil av på Malmö Centralstation, samma information kommer även stå på din Auto Europe voucher.

  Tänk på att ha med dig ditt körkort, kreditkort och Auto Europe voucher när du kommer för att hämta upp din förbokade bil. Är inte dessa och alla andra efterfrågade dokument med kan det innebära att du behöver köpa till ytterligare skydd eller att du till och med blir utan bil. Läs alltid igenom villkoren på din voucher noga för att se vilka dokument du behöver uppvisa och vad för regler den lokala leverantören har. Sist men inte minst vill vi uppmana till försiktighet när du kör i stadens centrala delar och att alltid följa hastighetsgränserna och alla de andra svenska trafikreglerna.

  Thrifty hyrbil på Malmö tågstation Thrifty på Malmö centralstation
  Jörgen Kocksgatan 1B,
  Malmö, Sverige 211 20

  +46 403 307 70
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 18.00
  Lördag: 09.00 - 13.00
  Söndag: 15.00 - 19.00
  Hertz hyrbil på Malmö tågstation Hertz på Malmö centralstation
  Jörgen Kocksgatan 1B,
  Malmö, Sverige 211 20

  +46 403 307 70
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 18.00
  Lördag: 09.00 - 13.00
  Söndag: 15.00 - 19.00
  Budget hyrbil på Malmö tågstation Budget på Malmö centralstation
  Stormgatan 6,
  Malmö, Sverige 211 20

  +46 10 494 8710
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 16.00
  Lördag: 09.15 - 12.00
  Söndag: 12.00 - 16.00
  Avis hyrbil på Malmö tågstation Avis på Malmö centralstation
  Stormgatan 6,
  Malmö, Sverige 211 20

  +46 104 948 220
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 16.00
  Lördag: 09.15 - 12.00
  Söndag: 12.00 - 16.00

  Tågstationsfaciliteter

  Varje dag är det över 55 000 personer som besöker Malmö Centralstation, antingen för att resa eller för att handla i någon av butikerna eller äta på något av matställena. Totalt finns det ett 30-tal affärer, caféer och restauranger vilket betyder att du har ett stort utbud om du känner att magen kurrar eller du behöver köpa en bok eller något annat att sysselsätta dig med på tåget. Restauranger inkluderar populära kedjor som Burger King, Subway, O´Learys, Espresso House och Pølsemannen, men även mindre välkända ställen som Lilla Husman, Gateau, Spazio och Sofra.

  Tågstationen har alla de tjänster du kan tänkas behöva och är även handikappanpassad för de som lider av en rörelsenedsättning eller funktionsstörning. Behöver du ta foton till ett dokument finns det en fotoautomat som tar både svartvita och färgade bilder, det finns också ett växlingskontor och förvaringsboxar där du kan lämna din packning om du vill utforska staden utan att släpa på tunga väskor. Som många moderna tågstationer erbjuder Malmö centralstation numera gratis Wi-fi och ansluter du dig till ”All Station Guests” kan du nyttja denna trådlösa internetuppkoppling medan du väntar på att ditt tåg ska ankomma eller avgå.

  Hur kan man ta sig till och från Malmö tågstation?

  Tågstationen är lättåtkomlig med bil och vill du köra själv kan du därför boka en hyrbil på Malmö Centralstation och köra själv. Vill du åka bil men inte vara din egen chaufför kan du även åka taxi, det finns gott om taxibilar precis utanför stationen i närheten av spår 3a/4a. På vardagar under speciella tider finns det även taxivärdar i gula västar tillgängligt som kan hjälpa dig hitta en ledig taxibil eller besvara eventuella frågor.

  I Malmö är det Skånetrafiken som sköter kollektivtrafiken och på deras hemsida kan du hitta din resa med hjälp av reseplaneraren. Centralstationen har många busslinjer som stannar precis utanför huvudentrén, både regionala och lokala. Du kan även på samma hemsida finna din resa med Öresundstågen som bland annat kan ta dig till Köpenhamn, Helsingborg, Kungsbacka och Göteborg. Från centralstationen avgår det förutom Öresundståg även SJ tåg och Snälltåg som du bland annat via transfer kan ta dig till Stockholm och Åre med. Behöver du ta dig till Malmö flygplats som ligger cirka 3 mil öst om staden, kan du göra det med hjälp av en speciell flygbuss som avgår från centralstationen. Bussen mellan tågstationen och flygplatsen tar cirka 50 minuter men observera att det inte är Skånetrafiken som trafikerar sträckan, det är företaget Flygbussarna som gör det.

  Parkeringstips

  Det finns en utomhusparkering som ligger bredvid tågstationen på Lokgatan. Parkeringen drivs av företaget Aimo Park, är avgiftsbelagd och har öppet dygnet runt alla dagar i veckan. På parkeringen finns det också platser för rörelsehindrade samt laddningsstationer för elbilar. Det finns en del parkeringshus i centrala Malmö och eftersom tågstationen är belagt väldigt centralt kan även de vara ett alternativ om du letar parkering i närheten av stationen. Många parkeringar drivs av just Aimo Park, bland annat parkeringshuset i närheten av Öresundshuset och parkeringen på Malmö Universitet, men det finns även parkeringar som ägs av andra företag, bland annat parkeringen på Jörgen Kocksgatan och parkeringshuset vid World Maritime University.

  Nyttiga länkar

  Malmö tågstation