Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ GÖTEBORG LANDVETTER FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats

  Göteborg är ett måste att besöka om du gillar skaldjur, fin arkitektur och roliga aktiviteter. I västkustens huvudstad finns massor att hitta på, från att gå på Liseberg, till att shoppa, till att besöka skärgården. Göteborg och västkusten är ställen man bara måste besöka, speciellt under sommaren! Med hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats kan du inte bara ta dig enkelt och bekvämt från en punkt till en annan utan att slösa onödig tid utan även till fantastiska priser

  Ska du besöka Göteborg på affärsresa eller kanske utforska Göteborg och närliggande områden i Sverige eller Norge med familjen? Oavsett vilket kan vi på Auto Europe fixa den perfekta hyrbilen på Landvetter flygplats för dig. Boka och spara idag! För att ta reda på mer om vad kunder har att säga om att hyra bil, läs deras omdömen om hyrbil i Göteborg.

  Flygplatsinformation

  Göteborg Landvetter Airport är Sveriges näst största internationella flygplats och ligger cirka 30 kilometer från centrala Göteborg. Många internationella och inhemska flygningar anländer dagligen till flygplatsen och nära fem miljoner passagerare passerar årligen. Flygplatsen är uppkallad efter Landvetter, som ligger i Härryda kommun. Det drivs av Swedavia, det nationella flygbolaget. Sedan stängningen av Göteborg City Airport för kommersiell verksamhet är det stadens enda kommersiella passagerarflygplats.

  Göteborg Landvetter Airport (GOT)
  Officiellt namn:
  Göteborg Landvetter Airport
  Adress: 438 80 Landvetter, Sverige
  Telefon: +46 10 109 31 00
  Läge: cirka 25 km öster om centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Mer än 35 olika bolag för både inrikes och utrikes flygningar Bland dem finns British Airways, SAS och Lufthansa, samt lågprisbolag som Ryanair, Vueling och Wizz Air.

  Vart kan jag hämta upp min hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats

  Att hämta upp hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats är mycket smidigt och du hittar alla hyrbilsleverantörerna i anslutning till flygplatsens parkeringsgarage. Din hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats upphämtas och avlämnas här om inte annat har angetts på din boknings-voucher.

  Alamo hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats Alamo hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats
  Landvetter flygplats,
  Landvetter, Sverige 438 80

  +46 3194 2858
  Öppettider:
  Mån - fre: 08.00 till 24.00 Lör: 09.00 till 13.00 Sön: 13.00 till 21.00
  Hertz hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats Hertz hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats
  Landvetter flygplats,
  Göteborg, Sverige 438 80

  +46 3013 1990
  Öppettider:
  Mån - fre: 07.00 till 23.30 Lör: 09.00 till 16.00 Sön: 09.00 till 22.00
  Europcar hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats Europcar hyrbil på Göteborg Landvetter flygplats
  Landvetter flygplats,
  Göteborg, Sverige 438 80

  +46 313 892 020
  Öppettider:
  Mån - fre: 07.00 till 23.30 Lör: 10.00 till 15.30 Sön: 12.00 till 23.30

  Terminaler

  Landvetter Airport har traditionellt haft två terminaler, inhemska och internationella, men de har slagit samman i en gemensam terminal. Under 2009 flyttade allt till internationell terminal, eftersom allt bagage var tvungen att screenas med nya regler. År 2014 gick de två terminalerna ihop med allt bagage som samlades i ankomsthallen i den tidigare internationella terminalen. Överföringsområdet, som har flera affärer, caféer och en restaurang, är tillgängligt för alla passagerare sedan det året.

  Flygplatsfaciliteter

  Landvetter flygplats kan erbjuda allt från snabbmat, en drink i baren, färskpressad juice och fika till shopping, lekplats för barnen, lounger och konferenslokaler. För den som vill övernatta finns även hotell i anslutning till terminalen. Flygplatsen har ett VIP-område där resenärer till en avgift kan gå igenom en särskild säkerhetskontroll, vänta i VIP-loungen och transporteras med bil till flygplanet, och undviker blandning med andra, icke betalande passagerare. VIP-området kan också hålla bröllopsceremonier. Hur man kan ta sig till och från Charles de Gaulle CDG flygplats? Flygplatsen som ligger belägen invid riksväg 40, cirka 25 km från Göteborg centrum kan lätt nås när du ska hyra bil på Göteborg Landvetters flygplats på cirka 20 min. Även Borås är lätt att nå med bil, med en resa på cirka 40 km.

  Hur man kan ta sig till och från Göteborgs flygplats

  Buss: För den som ska resa kollektivt och hämta hyrbil i Göteborg centrum, kan stadskärnan lätt nås med hjälp av flygbussarna som avgår utanför terminalen. Även Swebus erbjuder anslutning till Göteborg och Stockholm via expressbussar som även stannar i Jönköping

  Taxi: Finns till ditt förfogande utanför flygplatsen. För att garantera lägsta möjliga pris, se till att du bekräftar priset innan du åker.

  Parkeringstips

  På flygplatsen är det lätt att hitta ett parkeringsalternativ som passar dina behov, med över 10.000 platser att välja emellan. Här finns både lång och korttidsparkering på bekvämt gångavstånd och du kan välja om du vill parkera ute eller inne på expressparkeringen. Alla platser är kameraövervakade och långtidsparkeringen har även parkeringsvärdar som övervakar området dygnet runt. Inne i Göteborg finns cirka 66.000 parkeringsplatser och det är viktigt att du följer de regler som gäller, så var noga med att kontrollera alla skyltar för att undvika onödiga böter. Om du inte vill köra hela vägen in till centrum när du ska hyra bil på Göteborg Landvetters flygplats finns så kallade pendelparkeringar där du kan parkera bilen och sedan enkelt och bekvämt kan ta kollektivtrafiken in till centrum. På Göteborgs stads hemsida hittar du mer information om avgifter och restriktioner och här finns även en översiktskarta över stadens parkeringsalternativ.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Göteborg