Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MALMÖ FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Malmö flygplats till bra pris

  Med en hyrbil från Malmö flygplats har du friheten att utforska hela Öresundsområdet inklusive Köpehamn och Malmö centrum. Malmö är en stad som har en rik kultur och historia. Här kan man äta gott, besöka museum, fika eller till och med ta sig över gränsen till Danmark och besöka Köpenhamn.

  Med en hyrbil från Auto Europe garanteras du bästa pris på marknaden för din hyrbil och du kan enkelt och bekvämt utforska i lugn och ro direkt när du klivit av planet. Med över 50 år i hyrbilsbranschen kan vi inte bara hitta den perfekta hyrbilen till dig utan även husbil, eller varför inte ett lyx och sportfordon. Se gärna vad våra tidigare kunder har att säga genom att läsa deras utvärderingar av hyrbil i Malmö.

  Flygplatsinformation

  Malmö flygplats, tidigare känt som Sturup flygplats är Sveriges fjärde mest trafikerade flygplats. Flygplatsen är belägen ca. 28 km öster om Malmö och 26 km. sydöst från Lund. Via Öreseundsbron är flygplatsen bara 55 km. från Köpenhamn.

  Malmö Airport (MMX), förut även känd som Sturup flygplats
  Adress: 230 32 Malmö-Sturup, Sverige
  Läge: cirka 30 km från Malmö centrum och 25 km från Lund.
  Flygbolag på flygplatsen: 10 flygbolag tjänar sammanlagt flygplatsen, däribland SAS, Norweigan och Wizz Air med destinationer som Gran Canaria, Mallorca, Warszawa, Budapest. Flygplatsen erbjuder även resa till flertalet destinationer inrikes, däribland Stockholm, Göteborg, Karlstad, Östersund och Gotland.
  Tel: +46 10 109 45 00

  Terminaler

  Flygplatsen består av en enda terminalbyggnad med avgångshall och ankomster samlat på ett område, vilket gör det lätt att navigera runt i flygplatsen.

  Incheckning och avlämning av bagage före resa sker direkt till vänster om entrén. Medan ankommande med utrikes flyg anländer ut strax till höger om ingången. Se till att vara på flygplatsen i god tid så du slipper stressa genom säkerheten. Om du är osäker på hur du ska göra gällande incheckning rekommenderas att kontakta sitt flygbolab i förväg.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Tack vare vårt samarbete med Malmö Airport kan du enkelt och bekvämt boka och hämta upp din hyrbil på Malmö flygplats för att sedan direkt bege dig ut på vägarna. Alla uthyrningsdiskarna ligger belägna i anslutning till flygplatsens parkeringshus och ska upphämtas och återlämnas här om inget annat har angetts på boknings-vouchern.

  Företag Öppetider
  Hertz Mån - fre: 07.30 till 21.00
  Lör: 10.30 till 14.30
  Sön: 15:30 till 22.00
  Europcar Mån - fre: 07.30 till 23.00
  Lör: 10.45 till 14.30
  Sön: 12:30 till 23.00
  Thrifty Mån - fre: 07.30 till 21.00
  Lör: 10.30 till 14.30
  Sön: 15:30 till 22.00

  Flygplatsfaciliteter

  Trots sin relativt knappa storlek kan Malmö flygplats erbjuda mat och dryck, fika och ett urval av shopping och servicefaciliteter. Passa på och njut av traditionell svensk husmanskost på Restaurang Husman eller och kolla på fotboll och ta en öl och burgare på sportbaren. Taxfeebutiken har gott om utbud, vare sig du vill köpa något åt dig själv eller om du vill köra en sista-minuten present

  Flygplatsen har även avgiftsfritt wifi under 3 timmar och erbjuder även valutaväxling och uttagsautomater. För den som behöver vila ut eller vill övernatta i närheten av flygplatsen erbjuds två alternativ i form av Sturup Airport Hotel och Nötesjö.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Bil

  Flygplatsen ligger i anslutning med E65:an som kan ta dig in till Malmö centrum och även vidare över Öresundsbron och Köpenhamn. Resan till stadskärnan tar cirka 30 min.

  Taxi

  Även taxi finns tillgänglig och kan hittas direkt utanför terminalen.

  Buss

  För den som vill resa kollektivt för att hämta upp hyrbil i Malmö centrum finns anslutning via flygbussarna som även går till Lund och har flera centrala hållplatser. Bussarna avgår utanför terminalen och biljetter kan köpas i förväg på Flygbussarnas hemsida samt i biljettautomater inne på terminalen. Även taxi finns tillgänglig och kan hittas direkt utanför terminalen.

  Parkeringstips

  Flygplatsen erbjuder bekväm och säker parkering i form av långtidsparkering samt express parkering både inom och utomhus. Expressparkeringen har även laddplatser för elbilar. För att garantera en plats på parkeringen rekommenderas det att du bokar i förväg.

  Inne i Malmö är staden uppdelad i fyra olika parkeringsområden med olika taxor och restriktioner, så var noga med att kontrollera och läsa skyltar i de område du tänkt parkera. Från och med september 2016 går det heller inte betala med mynt i vissa parkeringsautomater i Malmö utan du måste köpa biljett med kort eller med hjälp av mobiltelefon.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Malmö