Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Vinterunderhållning av bilen

  Som en av världens ledande hyrbilsförmedlare bryr vi oss på Auto Europe inte bara om kvalitén på din biluthyrning utan även om våra kunders övergripande upplevelse. Vår blogg är fylld med användbara tips som rör allt i från bilar, hyrbil och resor i allmänhet. Idag tänkte vi passa på och titta på ett par enkla steg för vinterunderhållning av bilen.Att underhålla och ta hand om bilen ordentligt under det kalla vinterhalvåret är avgörande för att fordonet ska behålla sin funktion och säkerhet och kunna tjäna dig på allra bästa sätt ute på vägarna.Till att börja med är det bra att varje år planerar en reguljär kontroll av fordonet i början av eller innan vintersäsongens början. På så sätt vet du att vinterunderhållningen av bilen alltid är aktuell lagom till första snön och halkan.

  Batteri

  Kontroller batteriet med hjälp av ett volttest före vintern. Chanserna är, att batteriet kommer att bli svagare och laddas ur snabbare under en hård och kall vinter. Kontrollera även att batterivattnet täcker cellerna och att batteriet är rent så fungerar det allra bäst. Vårt tips är att investera i ett bra batteri innan vintern börjar och bespara dig från att bli strandsatta ute i kylan.

  Torkarblad

  Vindrutetorkare bör bytas en eller två gånger per år. Helst bör du ersätta dem innan vintern eftersom kylan kan orsaka skador och sprickor i gummit. Ett bonus tips - lämna torkarbladen uppåtsträckta på natten för att förhindra att de fryser fast och fastnar på vindrutan under nätter med frost.

  Belysning

  Eftersom dagsljus är lite av en bristvara på vintern, är det extra viktigt att bilens belysning fungerar som den ska. Se till att du kontrollera alla dina strålkastare och lampor innan du ger dig iväg på en resa och har en extra uppsättning redo till hands för säkerhets skull. Rengör belysningen och gnugga dem med bilvax för ytterligare skydd. När vaxet torkar, ta bort det, och du har en yta som gör det svårare för slask och dylikt att fastna på.

  Fönster

  Ett enkelt enkelt sätt att skydda dina fönster är genom att täcka upp dem med ett frostskydd under natten. Underskatta även aldrig hur smuts från salt och slask som hamnar på dina fönster kan försämra din sikt. Ha alltid vindrutespolarens tank full av en vinter / frostskyddsmedel fönsterlösning. Luftkonditionering samt värmaren spelar en betydande roll i att få fönstren fria från imma och minska fuktigheten i luften.

  Olja

  Låga temperaturer kan ha en skadlig inverkan på din motor, eftersom olja tenderar att tjockna upp och orsaka mer arbete för motorn. Eftersom olja finns att tillgå med olika mängd viskositet, är det viktigt att du vet vilken typ din bil behöver. Rätt mängd av rätt märke med vinter lämplig motorolja kommer definitivt förbättra din motors prestanda.

  Frostskyddsmedel

  Frostskyddsvätska eller glykol är ett måste under vinterdagar. Den skyddar inte bara din motor från att frysa eller koka över, men hjälper även mot korrosion som orsakas av våt luft. Kontrollera frostskyddet i kylaren med hjälp av en glykolprovare och fyll sedan på vid behov. Din motors kylsystem tar normalt halva frostskyddsmedel och halva destillerat vatten för att hålla temperaturen konstant. Utnyttja frostskyddsmedel eller kylvätskeprover på din lokala verkstad eftersom de oftast finns att tillgå gratis eller mot en minimiavgift.

  Däck

  Ingen vill tillbringa vinterhalvåret körandes en bil med slitna däck så vara noga med att kontrollera mönsterdjup och dubbar ordentligt. En sådan dyster och farlig prospekt kan lätt undvikas genom att ersätta gamla åretruntdäck med bra kvalitetsvinterdäck. Försök inte att spara pengar och snåla genom att köpa de billigaste däcken, eftersom du då kompromissar med din egen säkerhet. Endast de som ger bäst resultat och grepp under snö och vinterförhållanden är tillräckligt bra. För extrema vinterförhållanden och bergiga landskap, se till att du följer reglerna i det land du befinner dig och utrusta dig med specialdesignade vinterdäck och snökedjor i tid.

  Golvmattor

  Vintergolvmattor bör inte underskattas när du förbereder vinterunderhållning av din bil. Det är värt att ha dem i bilen för att hålla smuts, slask och vatten från bilens golv. Inte bara håller dom det rent och snyggt men hjälper även som skydd mot korrosion.

  Dörrar och lås

  För att minska risken för att dörrarna ska frysa fast under kalla dagar och nätter är det bra att torka av alla dörrlister och därefter behandla dem med ett silikonspray. Om du har en gammal bilmodell kan du även skaffa låsolja och smörja låsen innan det blir kallt.

  Bra saker att ha med sig i bilen

  Vare sig du ska ut på långresa på vägarna i Europa, ta dig till jobbet eller åka och handla finns det ett par saker som är värda att ha nära till hands för vinterunderhållning av bilen:

  • Första hjälpen/förbandslåda
  • Isskrapa
  • Ficklampa med extra batterier
  • Varningstriangel (ska alltid finnas till hands i fordonet)
  • Startkablar
  • Avisningsspray
  • Extra mobilladdare
  • Reflexväst
  • Bogserlina
  • En liten snöskyffel
  • Extra filt och varma kläder
  • Petflaska eller burk med sand/grus om man råkat köra fast

  Bloggsökning


  Kategorier