Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KALAMATA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Kalamata – Bästa priserna med Auto Europe

  När du bokar en hyrbil i Kalamata, Grekland kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 50 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Kalamata flygplats - enkelt och snabbt.

  Trafik och parkering

  Att köra bil i Grekland är ett underbart sätt att se detta vackra land på. Motorväg A7 löper från Korinth i norr till Kalamata i söder. Den sista delen av sträckan färdigställdes för bara något år sedan. I folkmun kallas vägen för Moréas. Mellan Korinth och Kalamata är det ca. 15 mil och till Aten kommer du på lite drygt 2 timmar. Det bästa sättet att upptäcka Kalamata på är till fots. I de historiska kvarteren är biltrafik förbjuden. Men vill du dock se Kalamatas vackra omgivningar är en bil ett pålitligt färdmedel. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Kalamata, i Grekland:

  • På motorväg A7 debiteras vägtull. Mellan Aten och Kalamata kostar det ca. 13 EUR.
  • Kör defensivt och håll bra med avstånd till andra bilister.

  Mer information hittar du i vår körguide för Grekland.

  Parkering

  Om du vill parkera i Kalamata måste du har ett parkeringskort. Det kan du köpa i kiosker. Du köper olika kort beroende på hur många timmar du vill stå. Kom ihåg att skrapa fram starttiden för din parkering samt datum. Placera väl synligt i vindrutan. Om du ska bo på ett hotell i Kalamata så fråga om parkering ingår. Tänk på att aldrig lämna värdefulla saker i bilen.

  Geografisk information

  Kalamata är en grekisk ort med ca. 70 000 invånare som ligger belägen vid havet på södra delen av halvön Peloponnesos. Staden ligger vid Nedonfloden som mynnar ut i Messeniska viken. Kalamatsa gamla kvarter domineras av den gamla borgen från 1400-talet. Regionen är mycket känd för sina många fina olivodlingar. Kalamataoliver äts över hela världen. Här kan du också sola och bada på härliga stränder, äta gott och spela golf. Ta dig runt med en hyrbil till närliggande små byar. Njut av det genuina grekiska livet. I Kalamata-området går det att bada in i november! Somrarna kan dock vara mycket varma och heta med temperaturer på uppemot 40 grader. Den bästa tiden att åka hit är därför under våren eller hösten/sensommaren.

  Kalamata flygplats (KLX)
  Hemsida: www.hcaa.gr
  Telefonnummer:+30 2721 063805

  Kollektivtrafik

  Du kan ta dig runt i Kalamata med buss. Om du vill resa till andra städer i Grekland kan du ta långdistansbussar till bland annat Patras och Aten. Det allra mest pålitliga och smidigaste sättet att ta sig runt på är dock med egen hyrbil. Det ger dig friheten att åka till skymda sträbder och vikar, byar och historiskt intressanta platser.

  Bra länkar

  Turistinformation Kalamata