Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KORFU

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Korfu – Hitta din perfekta hyrbil

  Hos Auto Europe hittar du prisvärda hyrbilar av hög kvalitet på fler än 24 000 stationer i världen. Med över 60 år i branschen vågar vi säga att vi kan biluthyrning och genom våra fördelaktiga samarbeten med lokala och internationella uthyrare kan vi erbjuda den bästa hyrbilen för dig! Med Auto Europe kan du boka en hyrbil på Korfu från antingen flygplatsen, centrum eller i Acharavi - en liten stad på norra delen av ön.

  Trafik och parkering

  Under sommarmånaderna, då turisterna strömmar till, kan trafiken ofta vara ganska hektisk. Då bör man vara lite extra försiktig på vägen. Här kommer några bra tips för dig som ska köra på Korfu:

  • Vägarna kan vara smala och krokiga. Hyr gärna en mindre bil (ekonomi- eller kompaktklass)
  • Det är förbjudet att prata i mobiltelefon när man kör
  • De vita vägmarkeringarna är ofta solblekta och kan vara svåra att se

  För mer information läs gärna vår körguide för Grekland.

  Parkering

  Att parkera i Corfu stads gamla delar kan vara svårt. Du kan istället leta parkering vid den nya hamnen, där det finns ett offentligt p-område. Om du istället väljer att resa utanför Corfu stad så märker du att parkeringsmöjligheterna är mycket bra. Du kan i princip parkera överallt där vägmarkeringarna inte förbjuder det. Läs dock alltid skyltarna noga (om det finns skyltar).

  Geografisk information

  Korfu ligger i joniska havet nära södra Albaniens kust och den norra delen av det grekiska fastlandet. Näst efter Kefalonia är Korfu den största joniska ön. Sedan turistboomen startade på 1960-talet har Korfu gått från en liten sömnig turistdestination till en plats med större hotellkomplex, designade för många turister. Men mycket av bergsterrängen med olivträd och väldoftande cypresser, eukalyptusträd och pinjeträd är densamma nu som då. Öns högsta punkt är Pantokrator på 906 m. På en klar och solig dag kan man se så långt som till Italien ifrån dess topp! Arkitekturen på Korfi minner om öns historia. Här finns antika, grekiska och romerska lämningar i form av gamla palats och tempel.

  Vädermässigt så får Korfu mer nederbörd jämfört med andra delar av Grekland. Mest regnar det i december. Somrarna är mycket varma med en medeltemperatur på ca. 32 grader.

  Korfu flygplats

  Korfu flygplats ligger mycket nära de centrala delarna av Corfu stad och landningsbanan ligger precis vid kusten, vilket ger en häftig vy vid start och landning!

  Corfu Airport Ioannis Kapodistrias (CFU)
  Hemsida: www.cfu-airport.gr
  Telefon: +30 2661 089600

  Kollektivtrafik

  På Korfu hittar du buss- och färjetrafik. Båttrafiken förbinder ön med andra områden och det erbjuds dagliga turer till Aten och Thessaloniki. Via den sistnämnda kan man också ta sig vidare till andra joniska öar, Albanien eller Patras i Grekland.

  Busslinjer
  Blå bussar: lokala busslinjerna som sammanbinder städerna på ön
  Busstation: San Rocco-torget
  Gröna bussar: långdistansbussar till Aten, Lefkimi eller Kados
  Busstation: Theotoki Street

  Färja
  Med färjan kan du resa lokalt, till det grekiska fastlandet och till andra grekiska öar. Du lan även resa internationellt till bland annat Italien.
  Flying Dolphins - färjeservice till Igoumenitsa och Sarande i Albanien.
  Det finns också linjer till Gaios och Paxoi på ön, såväl som långdistansrutter till Patras.

  Bra länkar

  Turistinformation Korfu