Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLLIG HYRBIL PÅ KARPATHOS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Karpathos med Auto Europe

  Med en hyrbil på Karpathos via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 8000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Karpathos flygplats eller på ett centrumkontor på ön.

  Trafik och parkering

  Att ha tillgång till en hyrbil på Karpathos är verkligen en fördel. Trots att ön inte är så stor så behöver man ett tillförlitligt transportmedel för att kunna se sig om ordentligt. Passa på att besöka små mysiga byar och hamnstäder och ta bilen upp till bergsbyn Olymbos på norra ön. Vägarna upp till denna by från 700-talet är slingriga och bjuder på många härliga vyer. Planera in extra mycket tid till resan!

  Karpathos största stad heter Pigadia, men heter officiellt Karpathos stad. Hit kommer de flesta turister för att njuta av den 4 km långa sandstranden och medelhavets ljumma vatten. Att köra i Pigadia är enkelt, eftersom staden är liten. Samma gäller i de övriga byarna på ön. Men det gäller att ta det lugnt och hålla tillräckligt avstånd till andra trafikanter. Trots öns storlek och den relativt höga standarden på vägarna så är trafiken rätt intensiv och du bör inte räkna med att alla följer reglerna.

  Här kommer några fler saker att beakta när du kör bil på Karpathos:

  • Håll ett bra avstånd till andra bilister
  • Se upp för vespor
  • Planera in extra restid om du ska köra till bergiga områden
  • Följ hastighetsbegränsningen för att undvika böter - vägarna kontrolleras ofta!

  Om du vill veta mer om bilkörning i Grekland besök vår körguide för Grekland.

  Parkering

  Att hitta parkering på Karpathos är ganska lätt, men det kan vara svårt att veta om parkeringen är tillåten eller inte. Lita inte på hur andra har parkerat - läs alltid skyltarna. I Karpathos stad finns parkeringsmöjligheter nere i hamnen. Ska du parkera över natten så rekommenderar vi att du väljer en säkrare parkeringsplats. Boka gärna ett hotell där parkering erbjuds. Lämna inga värdefulla tillhörigheter i bilen. Annars gäller de parkeringsregler vi är vana vid hemifrån. Parkera inte för nära en korsning, vattenpost, busshållplats osv.

  Geografisk information

  Karpathos ligger strax öster om Kreta och väster om Rhodos. Karpathos tillhör Tolvöarna och har lite drygt 6000 permanenta invånare. Här finns både sandstränder och klapperstensstränder, berg och dalar. Pigadia (Karpathos stad) har ca. 2700 invånare och därefter följer Arkasa och Menetes. Öns högsta berg heter Kali Limni och reser sig 1215 meter över havet. Söder om Karpathos ligger den mindre ön Kassos.

  På Karpathos kan man njuta av en av Greklands varmaste medeltemperatur, året om. Snittet ligger nämligen på 20,1 grader. Likt sina grannar Rhodos och Kreta har Karpathos varmt medelhavsklimat med höga sommartemperaturer som sträcker sig mot 31 grader under högsommaren och som håller sig mellan 15-20 grader under vintern. Mest regn kommer det under dec-feb, men då pratar vi ändå inte om några mängder.

  Karpathos Airport

  Flygplatsen ligger på södra delen av ön, ca. 1,5 mil från Karpathos stad. Hit flyger mestadels charterbolag från Skandinavien, Tyskland och Storbritannien.

  Karpathos Airport (AOK)
  Hemsida: http://www.ypa.gr/
  Telefonnummer: +302245091020

  Kollektivtrafik

  Det finns lokalbussar på Karpathos som är billiga att åka med. Men om du vill kunna vara flexibel och ta dig utanför städerna så bör du hyra en bil. Taxisystemet är inte heller så väl utbyggt.

  Bra länkar

  Turistinformation Karpathos