Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SANTORINI

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Santorini med Auto Europe

  Om ni har bestämt er för en hyrbil i Santorini, så är Auto Europe ert bästa val. Vi står för biluthyrning när det är som allra smidigast och erbjuder er de absolut bästa priserna på hyrbil. Med vårt enorma utbud av bilar med kända och lokala leverantörer kan vi garantera att ni hittar rätt bil för just era behov. Med våra hyrbilar tar ni er enkelt fram längs med ön och ni har friheten att kunna åka till de sevärdheter som ni vill se, när ni vill se dem. Längre ner på sidan listar vi några av de saker vi tycker är väl värda er tid i Santorini.

  Utforska denna lilla ö i Grekland och se allt från förstummande sköna solnedgångar till att utforska välbevarade antika ruiner från bronsåldern. Eller är det äventyrskänslan som lockar er till denna ö och dess undervatten aktiva vulkan? Oavsett orsak till er resa till denna del av Grekland, kommer ni inte bli besviken. Och med en hyrbil från oss kommer ni att spara mer på er hyrbil och få över mer att spendera på annat kul. Om ni har några frågor så är våra hyrbils experter redo alla dagar i veckan. Grekland är fullt av kända och mindre kända sevärdheter, och är fullt av aktiviteter. Aten som är Greklands huvudstad erbjuder en uppsjö av saker för hela familjen. Gör det bästa av er semester och boka er hyrbil med Auto Europe!

  Hur är trafiken i Santorini ?

  Innan ni bestämmer er för att hyra bil i Santorini kan det vara bra att veta lite hur trafiken är på denna lilla charmiga ö. Vägarna kan vara väldigt mödosamma med dess krokiga och smala utformning och ibland väldigt branta, så det är viktigt att ni är försiktiga när ni närmar er en sväng eller kör i bergsterräng. Lyckligtvis så är de flesta vägskyltar tvåspråkiga, grekiska samt engelska, vilket underlättar en hel del när man tar sig fram på ön. Ett tips är att ha med sig en detaljerad karta, eftersom skyltarna kan ibland döljas av vegetation och förlita er inte på mobil kartor eftersom uppkoppling på ön inte är den bästa alltid.

  • Körning i Grekland sker på höger sida.
  • Se upp för vespor och mopedister.
  • Det är inte tillåtet att prata i handhållen mobiltelefon medans ni kör.
  • Bilbälte är ett måste medans man kör.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Santorini ?

  Ön är väldigt liten , så det är enkelt att ta sig runt de olika byarna. Parkering på ön är gratis och indikeras med en parkerings skylt. I huvudorten , Fira finns det ett par privata parkerings platser som det är avgift för att använda. Är ni inte där under sommarmånaderna så det mest troligen gott om plats och ni behöver inte använda dem. Är ni där under öns högsäsong, sommar månaderna kan det ibland bli så att ni behöver leta lite för att kunna hitta en plats för er hyrbil i Santorini.

  Santorini flygplats

  Santorini flygplats ligger runt 6 kilometer från Fira och är en väldigt liten flygplats. Den är så liten att de kan endast hantera max sex flygplan samtidigt. Trots den ringa storleken så hanterar flygplatsen över två miljoner besökare årligen.

  Santorini internationella flygplats (JTR)
  Hemsida: www.jtr-airport.gr
  Telefonnummer: +30 22860 28400

  Att göra i Santorini

  • Akrotiri ruinerna: Dessa unika ruiner härstammar från en bosättning från brons åldern. Det är trott att den uppkom runt 4 500 år f.Kr och var förstörd av ett vulkanutbrott på ön. Och mycket tack vare denna vulkaniska aska så är föremålen från den tiden i utmärkt skick. Bosättningen är i så bra skick att den ofta kallas för Egeiska havets Pompeii. De har öppet från 08:00 till 18:00 alla dagar.

  • Megalochori byn: På den sydvästra delen av Santorini hittar ni Megalochori som är en pittoresk by full av värme och glädje. Det centrala torget är hjärtat av byn där lokalbefolkningen samlas i traditionella kaféer för att varva ner och ha kul och skapar en mysig atmosfär. Väl värt att spendera en kväll här och njuta av de lokala rätterna och beundra de distinkta byggnaderna med dess massiva trädörrar. När man vandrar runt kullerstensgatorna känns det som man har transporterats till 1700 talet.

  • Akrotiri fyren: På den mest sydvästra delen av ön hittar ni den lugna byn Akrotiri där även den kända fyren ligger. Den anses vara en av den bästa och vackraste fyrarna i Grekland. Fyren reser sig stolt upp vid kanten av en hög klippa precis ovanför havet med dess vitkalkade väggar. Här kommer ni att finna ett harmoniskt lugn runt området och är en perfekt plats för glada och romantiska stunder. Bästa tiden att åka ut till fyren är under solnedgången, när de varma solstrålarna sakta sjunker ner och översvämmar fyren med ett spektakulärt sken. Det är ett mycket populärt ställe där även lokalbefolkningen beger sig ut innan solen går ned, för att njuta av detta oerhört vackra scenario.

  • Den röda stranden: Har ni valt att hyra bil i Santorini är denna strand ett måste att ta sig ut till. Den är en av de mest natursköna och intressanta stränder på ön, mycket tack vare sin röda färg. Detta är den mest kända stranden utav de alla på ön. Den röda färgen gör att detta är en väldigt unik strand, en av de få i hela världen där den dominerande färger är röd som har färgats av år av vulkanutbrott. Hit kommer många bara för att beundra den underbara palett av färger som ni endast kan njuta av här.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Santorini

  Profeten Elias kloster

  På denna dagsfärd med er hyrbil kommer ni att besöka Profeten Elias prisvärda kloster, som mer liknar en fästning. Klostret blev byggt 1712 på öns högsta punkt, 565 meter över havet och är Santorinis äldsta. Den ligger drygt 4 kilometer från byn Pyrgos och erbjuder en makalös fin utsikt över hela ön. I klostret kan ni uppleva hur munkarna levde på 1700 talet och se dess imponerande klocktorn. Trots att klostret är full av historia och var en mycket viktigt del under utvecklingen av Santorini, så är det den spektakulära panoramautsikten över hela ön som är det som lockar flest besökare. Ni tar er enklast hit genom att följa uppförsbacken från centrala Pyrgos som leder er till klostret. Medans ni tar er upp dit kommer ni att passera vingårdar och ett imponerande berglandskap.

  Ammoudi strand

  Under den idylliska byn Oia med dess slående solnedgångar hittar ni längs med den nordvästra kusten av Santorini denna strand. Där finns ett flertal sätt att ta sig dit, ett av de mest populära och som är typiskt på ön, är att rida på en åsna. Ni tar er enkelt dit med er hyrbil, men känner ni för att vara lite sportiga, så finns det en stig som sluttar neråt och har runt 200 steg. Denna strand är inte en typisk strand med solbäddar, parasoll och sandstrand. Utan detta är en kustlinje som är kantad med välsmakande fiskrestauranger och erbjuder de bästa vattnet för simning. Det kristallklara vattnet och de väl utformade klipporna som används som plattform för klippdykning är det som gör denna platsen väl värd att besöka. Utsikten ni kan beskåda medans ni njuter av det klara vattnet är häpnadsväckande.

  Santorini vulkanen

  Detta är den största attraktionen på hela ön är Santorini vulkanen , vars tidigare intensiva aktivitet gav ön sin nuvarande form. Santorini var en mycket stor ö från början, och genom åren med flera vulkanutbrott så resulterade det i skapandet av fem separata öar. Och det är tack vare dessa utbrott som har format terrängen och gjort Santorini till den fantastiskt vackra ö som ni kan beskåda i dagsläget. Vulkanen räknas fortfarande som undervattensaktiv och man kan åka båt ut till den. Där har ni chansen att vandra runt stelnad lava, se kratrar, röra lava klippor och känna den ångande vulkanen under era fötter. Ett besök här kommer att ge er en oförglömlig känsla.

  Geografisk information & historia

  Santorini är en mycket speciell och bländande vulkanisk ö i Cykladerna som ligger mellan öarna Los och Anafi, norr om den välkända ön Kreta. Formen av ön är en följd av den vulkaniska aktiviteter i förhistorisk tid och hushåller en av de mest sällsynta och sevärda fenomen - dess vulkan kaldera. Öarna som skapades efter det stora vulkanutbrottet vid bronsålder kantas av en dramatiskt varierande kust, från branta klippor som reser sig ur havet till ovanliga svarta, röda och vita vulkanstränder. Öarna utmärker sig även med de välbevarade ruinerna och spår från tidigare civilisationer som bevarats väl genom vulkanutbrott. Där finns även många teorier om att Santorini skulle vara platsen för den mytomspunna staden Atlantis. Trots den relativt varma medel temperaturen så blåser det kraftigt på ön, så under sensommaren och hösten är det bra om man har med sig lite varmare kläder, framförallt vid kvällsskiftet.

  Santorini var en stor vulkanö som ödelades under ett kraftigt utbrott under bronsåldern och en blomstrande bosättning gick under. Trots att ön var bebodd så har forskare inte lyckats finna några människoskelett. Troligtvis så har befolkningen på ön varnats av vulkanens uppförande och flytt från ön. Det tjocka lagret av lava har bevarat många rika fynd av minoisk kultur. Men efter utbrottet är det trott att ön var obebodd under en längre tid. Det var först vid 600 f.Kr som städer börjades forma på ön och dess näringsverksamhet blomstrande tack vare handel och dess viktiga punkt för skeppsfart och växte till sig rejält under århundraden. Ön fick namnet Satnorini först vid 1208 när ön föll i Republiken Venedigs ägo och namnet var en hyllning till helgonet Irene. Det var först 1912 som Grekland erhöll ön som ett resultat av det första balkankriget.

  Ta sig runt i Santorini

  Även om hyrbil är det mest flexibla sättet att ta sig runt på denna lilla ö, så finns där andra alternativ om ni är trötta på att köra själva. KTEL är ön’s bussar som alla utgår från Fira och har avgångar till alla byar på ön. Så för ett pris som varierar mellan 1 till 2.50 euro är detta en billigt sätt att ta sig runt. Ha i åtanke om ni reser från en sidan av ön, och vill till andra sida så måste ni först åka till Fira och där sedan hoppa på en buss som går till andra sidan av ön. Sedan finns där också taxi tjänst. I centrala Fira hittar ni samlingspunkten för alla taxi bilarna, men det går enkelt att boka en taxi oavsett vart på ön ni befinner er. Taxi bilarna är gråa/silvriga bilar. En liten sak att tänka på att om ni har bokat en taxi från en del av ön, så händer det att taxin stannar och plockar upp fler resenärer längs med sträckan och priset delas sedan av alla.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation