Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PREVEZA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Preveza - Boka och spara

  Det har aldrig vart så enkelt att hitta hyrbil i Preveza, men med Auto Europe är det möjligt. Med oss är det snabbt och billigt att hitta just den hyrbilen ni letar efter i Preveza eller i många andra platser i Grekland som Aten, Kreta, Santorini, Heraklion och många fler destinationer. Vi har sysslat med hyrbilar sedan 1954 och erbjuder möjligheten att kunna boka hyrbilar till marknadens absolut lägsta priser i över 24 000 olika destinationer i 180 länder. Välj Auto Europe om ni önskar har ett enormt sortiment att välja mellan, så ni säkert kan hitta just det som passar era ändamål, prisbelönad kundservice som är tillgänglig alla dagar i veckan för att hjälpa er med allt ni kan tänkas behöva hjälp med och till de lägsta priserna, som vi även erbjuder prisgaranti på för att ge er det bästa möjliga. Med oss får ni det bästa tänkbara till den minsta tänkbara kostnaden, så att ni har över mer att spendera på annat kul.

  Preveza garanterar spännande tider för alla dess besökare, - här hittar ni allt från kajakutflykter till mysiga vandringar vid Zalongo berget eller besök till magnifika uråldriga slott. Med ett besök här kommer ni enkelt fylla alla era semesterbegär, och med Auto Europe tar ni er enkelt till närliggande platser som Kreta, Loannina, också för att kunna ta del av allt vad de områdena har att erbjuda sina besökare. Även för de som bara vill slappa och ta det lugnt och ligga på stranden är det något mycket simpelt, med en kort tio minuters promenad från centrala delen av staden tar man sig till stadens närmaste strand, Kyani Akti där man kan njuta av dess fina sand strand och det stora vidsträckta havet. Så väljer ni Auto Europe, kan ni koppla och känna er säkra på att med oss är hyrbil enkelt. Längre ner listar vi några av de topp platser vi gillar mest i Preveza.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Preveza.

  Hur är trafiken i Preveza?

  Preveza är en liten fiskeby som relativt nyligen börjat bli ett semestermål, och dess än så länge så är trafiken väldigt lätt i staden. Det är sällan som staden har något som ens likna tung trafik. Har ni valt att hyra bil i Preveza, tar ni er dit enkelt om ni anländer via flyg. Flygplatsen är nämligen endast en 15 minuters körfärd från staden, och denna korta färd kommer ta er igenom Greklands första undervatten tunnel. Staden är anknuten till andra kust städer genom den nationella E55 väg, som är en tvåfilig väg, här finner ni inga motorvägar, endast mindre enklare vägar. Vi har en bra sida som har sammansatt en mängd nyttig information när ni skall köra i Preveza och resten av Grekland. Läs mer om dessa värdefulla tips här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Preveza?

  Trots att det är enkelt att hyra bil i Preveza, kan det vara en riktigt utmaning att hitta en ledig parkering plats inne i centrala delarna, speciellt under fredag till söndag, då många lokalbor reser till orten för att njuta av sin weekend. Ett av dem bästa tipsen om ni vill njuta av de centrala delarna, är att parkera vid ert hotell och promenera till centrum, vilket för de flesta hotellen är endast ett par minuters promenerande längs med vackra gågator. Skulle ert hotell ligger lång borta, så är ett tips att ta er till någon av de närliggande stränderna där de finns flera parkerings möjligheter och gå in till centrum, som tar runt 10 till 15 minuter. Värst är det under Augusti månad, då staden har som störst tryck med flest turister.

  Preveza flygplats

  Preveza flygplats, eller Aktions flygplats som den även kallas ligger väldigt nära Preveza. Med er hyrbil från Preveza tar ni er till flygplatsen på runt en kvart genom att följa E952 som går söderut om staden.

  Preveza flygplats (PVK) :
  Hemsida: www.pvk-airport.gr
  Telefonnummer: +30 2682 026113

  Att göra i Preveza

  • Monolithi stranden: Monolithi stranden är den längsta sandstranden inom EU med sina 25 kilometer långa strand och ligger norr om Preveza. Stranden har fått sitt namn efter en gigantisk stor mörk sten intill kusten, som sedan förstördes under andra världskriget och ligger nu som ett undervattens rev drygt en decimeter under ytan.

  • Nicopolis museum: 5 kilometer norr om Preveza hittar ni detta museum som är byggt innanför de bysantinska väggarna av antika Nikopolis. De har öppet varje dag mellan 08:00 till 20:00, även under helgen. Här kan ni skåda dess två permanenta utställningar som är dedikerade till den romerska och tidiga kristendomen i Nikopolis. På 2 150 kvadrat meter presenterar de utvecklingen av Nikopolis från en liten ort till en storspelare inom politiken och ett kulturcentrum under Antiken och dess viktiga roll på grund av dess pacering mellan Rom och Konstantinopel.

  • Pantocrator slottet: Detta är ett måste för de som önskar att bege sig ut på en upptäcktsfärd. Denna stora fästning, knappt tre kilometer väster om Preveza, längs med havet hittar ni detta slott som byggdes på tidigt 1800-tal. Dess läge på höjden ger en tidlös och lyrisk känsla och fästningen är helt öppen vilket gör det till en dröm för många som är ute efter en äventyrs upptäckare. Slotten har tagit sitt namn från den lilla kyrka som är byggd vid fästningens topp.

  • Zalongo monumentet: Redan från staden kan man skåda detta mäktiga monument som står uppe på toppen av Zalongo berget, 700 meter över havet. Monumentet blev skapad i minne av en massa självmord av kvinnor och barn på tidigt 1800-tal och visar sex kvinnliga figurer som håller händerna och är 18 meter lång och 13 meter hög. Ni kan enkelt ta er upp hit via Saint Dimitrios kloster där det går en kullerstensgata med 410 steg som tar er upp till monumentet.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Preveza

  Aphrodites grotta

  Drygt en och en halvtimmes färd med er hyrbil hittar ni Lichnos stranden som förmodligen är den bästa stranden i området. Här kombineras det djupt mörkblåa vattnet med göra olivträd till en härlig mix i samma miljö. Trots att stranden lockar otaligt med lokala samt turister för dess fina strand och härliga vatten, med alla de aktiviteter som dykning, fiska, jetski, snorkling och surfing som är möjligt här, så är det en speciell plats som gör den så unik. Det är en grotta som endast kan nås via båt med ett avstånd på runt 5 minuter, där enligt legenden Aphrodite, kärleks och skönhets gudinnan brukade ta sina bad.

  Paradis vid Acherontas floden

  Denna undangömda pärla vid Acherontas floden är en plats av enastående naturlig skönhet som lockar besökare från hela världen, och är verkligen ett paradis ställer. När ni anländer till denna dolda juvel, hittar ni en väg som leder djupt in i skogen. Krav är att ha lämpliga skor och kläder. Följer ni den vägen tar den er till flodens källor där ni måste ta er igenom det oftast kalla vattnet för att slutligen komma fram till en öppning där ni kan se klippor där vattnet sipprar igenom och dess vattenkällor som sprutar upp fontäner av vatten. Här finns det gott om vattenaktiviteter att göra som rafting och kajak.

  Hästridning vid Equestrian park

  Ta er ut till denna mycket vackra park som är beläget längs med stranden där det stora lockelsen är att rida en av de hästar som erbjuda av det lokala stallet. Hästarna håller hög standard och är väl dresserade och passar nybörjaren såväl som experten. Njut av en ridtur i parken eller ta en längre ridtur längs med stranden och vattnet vid kusten. Denna aktivitet passar unga som gamla och det spelar ingen roll hur erfaren man är med hästar.

  Geografisk information & historia

  Preveza ligger på en halvö som skiljer Joniska havet och Ambracianviken fullt av härliga stränder med ett klimat som lockar miljontals turister som kommer för värmen och hettan. Under vinterhalvåret kan temperaturerna sjunka ner så lågt som -9 ° C medans det på sommaren har 24 °C som medeltemperatur.

  Preveza ligger på toppen av en smal halvö och denna strategiska läge har gjort att staden genom historiens gång har styrts av många olika fraktioner och nationer. Staden ligger mittemot Actium där antikens största sjöslag skedde för att bestämma vem som skulle få kontroll över det romerska riket vid 31 f.Kr. Segraren, kejsar Augustus byggde upp en stad för att fira sin vinst, Nicopolis som blev en metropol under denna tid och befolkningen steg till 300 000 invånare. Drygt 10 århundraden senare förstördes denna stad, och la grunden till Preveza. Sedan dess bollades staden mellan Ottomansk och Venetianskt ägande. Det var först 1912 som Preveza och resten av Eprus kom att tillhöra Grekland. Numera är det en modern stad med lite som talar om dess brokiga förflutna.

  Ta sig runt i Preveza

  Att ta sig runt alla sevärdheter är enklast och mest bekvämt med en hyrbil. Men för de som önskar att parkera sin hyrbil för dagen, så finns där möjlighet att använda stadens kollektivtrafik. KTEL, är bolaget som driver det nationella bussbolaget som driver långdistansresor på öarna. Med dem är det möjligt att resa med buss från Preveza till platser som Thessaloniki mot en kostnad på runt 35 euro. Inne i staden finns den lokala bussnätverket som förbinder staden med dess omgivningar. Utöver det så finns det taxi och transferbolag som erbjuder transporttjänster mellan staden och dess flygplats. Ett av de mer populära alternativa sätten att ta sig runt staden, är att hyra cykel och endast använda hyrbilen för längre sträckor och cykeln för korta sträckor inom staden .

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Preveza