Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I HERAKLION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Heraklion till de bästa priserna

  När du bokar en hyrbil i Heraklion, på Kreta i Grekland kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 50 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på Heraklions flygplats eller på ett centrumkontor.

  Vill du veta vad Auto Europes tidigare har att säga om sin upplevelse och vår service? In och läs deras utvärderingar av hyrbil i Heraklion som du hittar här.

  Trafik och parkering

  Motorvägen E75 går genom Heraklion och sammanbinder staden med de övriga större städerna på Kreta: Agios Nikolaos, Chania och Rethymnon. Heraklion är en gammal och vacker stad men smala gränser och trånga gator. Under högsäsongen kan det vara en rejäl utmaning att köra här. Om du kör bil på övriga Kreta bör du vara extra vaksam på de mindre vägarna. Vissa tunnlar är mycket smala och har därför trafikljus (eftersom bara en fil får plats i tunneln). Från Heraklion kan du köra västerut mot Rethymnon och Chania som är mycket populära turistorter. Om du vill bada på en paradisisk sandstrand kör du ända till den västra spetsen på Kreta till Elafonissi - Kretas svar på Maldiverna! Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil i Heraklion och på Kreta i Grekland:

  • Det är inte tillåtet att tala i handhållen mobiltelefon under körning. Använd hands-free!
  • Kör defensivt och håll avstånd till andra trafikanter.
  • Om du kör på landsbygden ta det extra lugnt och var beredd på hastiga omkörningar!

  Mer information hittar du i vår körning för Grekland.

  Parkering

  Heraklion är en gammal stad med trånga gränser och mycket turister. Kör försiktigt och var beredd på att det kan vara svårt att hitta ledig parkering i stadskärnan. Om du bor i Heraklion leta efter ett hotell med fri parkering. Det kan verkligen löna sig. Under natten rekommenderas alltid en säker parkering. Lämna aldrig värdefulla saker i bilen.

  Geografisk information

  Heraklion är Kretas största stad och ligger på norra sidan av ön. Staden har 174 000 invånare men på grund av den stora turismen så ökar antalet människor dramatiskt under sommarmånaderna. Palatset Knossos från Minoisk tid, ligger nära Heraklion och är ett mycket populärt utflyktsmål. Herklion och resten av Kreta har ett varmt medelhavsklimat med torra och varma somrar och milda vintrar. Temperaturen under sommarhalvåret ligger på runt 25 grader och under vintern sjunker temperaturen sällan under 12 grader under dagtid.

  Heraklion flygplats

  Heraklion flygplats är den främsta flygplatsen på den grekiska ön Kreta. Efter Atens internationella flygplats är flygplatsen ävven den näst mest trafikerade av landets flygplatser.

  Heraklion Airport (HER)
  Hemsida: www.heraklion-airport.info
  Telefonnummer: +30 281 039 7129

  Kollektivtrafik

  På Kreta finns inga tåg, trots att planer på detta funnits länge. Dock kan man åka bussar, både i Heraklion och mellan övriga städer på Kreta. Bussarna stannar inte länge på hållplatserna och signalera tydligt att du vill kliva på, så inte bussen kör förbi. Färjor går också från Heraklion till Ios, Mykonos, Paros, Pireus och Santorini. Tänk dock på att du aldrig kan ta med dig hyrbil på en färja!

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Heraklion