Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ HERAKLION FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Heraklion flygplats med Auto Europe

  Grekland är en av de mest välkända och mest besökta turistmålen bland svenskar. Som den största av de grekiska öarna, välkomnar Kreta turister året om och de flesta anländer till Heraklion, öns huvudstad. Auto Europe erbjuder förmånlig hyrbil från Heraklion flygplats, en perfekt startpunkt för en fantastisk semester på den underbara ön. För att försäkra dig om att din uthyrningsupplevelse går så smidigt som möjligt ska du välja en av våra leverantörer på flygplatsen så att du kan njuta av din semester i den antika staden Heraklion.

  Med en hyrbil från Auto Europe får du friheten att utforska Heraklion och närliggande områden med all frihet och flexibilitet som du önskar. Vi kan erbjuda dig ett stort utbud av fordon till förmånliga priser, vare sig du ska på kort en affärsresa eller en längre semester. Jämför priser med hjälp av våra bokningsmotor online eller ta del av våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Heraklion.

  Flygplatsinformation

  Heraklion Airport (HER)
  Officiellt namn: Heraklion International Airport och Nikos Kazantzakis International Airport.
  Adress: Heraklion, 716 01, Grekland
  Läge: Flygplatsen ligger belägen bara 5 km från centrum av staden, öster om Heraklion.
  Flygbolag på flygplatsen: Aegan Airlines, Astra Airlines, Ellinair, Sky Express, Thomson Airways, Easyjet, Jet2.com med flera.

  Terminaler

  Heraklion är Grekland näst mest trafikerade flygplats efter Aten flygplats. På sommaren överstiger dock passageantalet Aten tack vare en stadig ström av besökande turister. Terminalen huserar avgångar och ankomster i en byggnad och avgångsområdet är indelat i Schengen, icke-Schengen och inrikes flygningar.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du hittar leverantörernas diskar i ankomstområdet på terminalen. För att du ska kunna hyra bil på Heraklion flygplats måste du kunna uppvisa körkort, din bokningsvoucher, kreditkort i huvudföarens namn samt ID eller pass.

  Uthyrare Öppettider
  Avis 7.00 till 22.00
  Budget Öppet under flygplatsens öppettider
  Enterprise Öppet under flygplatsens öppettider
  Firefly Öppet under flygplatsens öppettider
  Goldcar 8.00 till 23.00
  Hertz Öppet under flygplatsens öppettider
  Rhodium 8.00 till 23.00
  Surprise 7.00 till 22.00
  Thrifty Öppet under flygplatsens öppettider

  Flygplatsfaciliteter

  Tillgängligt på terminalen är shopping och matfaciliteter som alla gör din vistelse mer angenäm. Flertalet uttagsautomater och valuta växlingskontor finns tillgängliga. Du hittar en informationsdisk på ankomstområdet nära bagageutlämningen.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Med hyrbil från Heraklion flygplats tar du dig enkelt in till huvudstadens, som bara ligger 5 km bort, på 10 min. Du kan även ta dig till Chania via A90 på 2 timmar beroende på trafik. För dig som vill ta dig in till de centrala delarna av Heraklion med kollektivtrafiken kan nå staden med hjälp av buss. Den lokala busslinjen 78 ansluter flygplatsen med Heraklion busstation sju dagar i veckan. Resan tar ungefär 20 min. Även taxi finns tillgängligt under flygplatsen öppettider. Du hittar lediga taxibilar utanför terminalbyggnaden.

  Parkeringstips

  Heraklion flygplats erbjuder 500 gratis parkeringsplatser för korttidsparkering och för avlämning och upphämtning av passagerare. Långtidsparkeringsmöjligheter finns tillgängliga utanför flygplatsområdet och tillhandahålls av privata bolag.

  Gatuparkering är tillåten på de flesta gatorna men det kan vara svårt att hitta lediga platser vid vissa tidpunkter. I vissa zoner krävs det speciella parkeringskort som kan införskaffas från kiosker, så kallade periptero. Det finns även allmänna parkeringar i olika delar av staden. För mer information om trafikregler och parkering i allmänhet, besök vår körinformation-guide.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Heraklion