Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KEFALONIA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Kefalonia med Auto Europe

  Med en hyrbil på Kefalonia får du friheten att köra vart du vill på ön. Kefalonia är en ö i Grekland som har en slags vild skönhet vilken är mycket originell. När du bokar bil med Auto Europe kan du vara säker på att få bästa möjliga service och du kan utforska den spännande ön Kefalonia i din egen takt. Välj ut en av våra hyrbilar och äventyret kan börja.

  Med din egen hyrbil slipper du tänka på busstidtabeller och du behöver inte passa några onödiga tider. Låt oss som kan allt om biluthyrning göra det enkelt för dig. Med våra fordon tar du dig lätt och smidigt fram och du har friheten att åka vart du vill, när du vill.

  Trafik och parkering

  Att hyra bil i Kefalonia och köra runt kan tyckas lite skrämmande med tanke på dess bergiga landskap, men många tycker om utmaningen med en trevlig bilresa längs den vackra ön. Här är våra körtips för att hjälpa dig att komma runt säkert på din semester.

  • Om det inte finns tillräckligt med utrymme för två fordon att passera på vägen, förväntar sig förare som kör fortare att du som kör saktare kör över åt sidan för att lämna företräde.
  • Trafikskyltar är oftast skrivna på både grekiska och engelska.
  • Att parkera längs med gator är tillåtet.
  • Det är bara tillåtet att använda fordonets tuta i nödfall.
  • Bensinstationer och mackar stänger oftast redan klockan 19.00
  • Minsta tillåtna ålder för att få köra bil i Grekland är 17 år, men de flesta hyrbilsleverantörer kräver att du är 21 för att få hyra bil.
  • Bilbälte är obligatoriskt för alla i fordonet
  • Barn under 10-års ålder får inte sitta i passagerarsätet fram i bilen. Barn mellan 3-11 års ålder, som är mindre än 135 cm måste sitta i bilbarnstol eller säte som är anpassat efter deras storlek.
  • Vägarna är delade med heldragen vit linje men som oftast blekts på grund utav den starka grekiska solen. Var uppmärksam på detta speciellt när du kör bil i skarpa kurvor och bergslandskap där det är lätt att överraskas av mötande trafik.
  För mer information om att köra bil i Greklan kan du läsa vår informationsguide.

  Geografisk information

  Den grekiska ön Kefalonia är den största av de Joniska öarna i västra Grekland. Ön anses ligga i hjärtat av jordbävningszonen och upplever därför dussintals skalv varje år. Att köra bil här kan erbjuda dig fantastiska vyer över de turkosblå vatten som omringar ön. Då ön även har bergig terräng är det att rekommendera att du försäkrar dig om att du får ett passande fordon för din planerade resa när du bokar hyrbil på Kefalonia.

  Kefalonia har en syster-ö, Ithaca dit du enkelt kan ta färjan varje från Sami till Piasetos. En resa på cirka 40 min. Du kan även ta en färja till ön Lefkas i norr. En ö som är känd för sitt vin. Vänligen notera att de flesta hyrbilsföretag inte accepterar resa med hyrbil på färjor och att du därför alltid bör kontrollera med din leverantör innan resa om vad som gäller. Mer information om detta hittar du på vår hemsida under villkor och regler eller i den bokningsvoucher du mottar efter genomförd bokning.

  Andra populära rutter inkluderar en bildskön tur till Sami. Härifrån kan du ta färjan över till Korfu, vars påskfirande sägs vara ett minne för livet.

  Kefalonia flygplats

  Flygplatsens vars officiella namn är Kefallinia International Airport hanterar säsongsbaserade charterflygningar samt inrikes flyg till flertalet destinationer inom Grekland och Europa. Flygplatsen hittas cirka 10 km söder om staden Argostoli och kan lätt nås med hjälp av hyrbil.

  Kefalonia Airport (EFL)
  Hemsida: Kefalonia flygplats

  Kollektivtrafik

  Färjan mellan Argostoli och Lixouri går varje timme under lågsäsongen och varje 30:e min under högsäsong. Det finns ett par busslinjer på ön som tjänar landsbygden med service upp till 2 gånger per dag. Servicen inkluderar Lixouri, Poros och Argostolis till fastlandet. Vänligen notera att som även nämnt ovan, är det inte tillåtet med med hyrbil över på färjan med de flesta uthyrare. Kontrollera alltid vilka villkor och regler som gäller vid din hyra.

  Bra länkar

  Turist information