Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRBIL PÅ KEFALONIA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Kefalonia flygplats med Auto Europe

  Kefalonia välkomnar sina besökare med sol och olika nyanser av blått året runt! Perfekt för en familjesemester eller för att upptäcka öns historia med medeltida fiskebyar och slott. En hyrbil på Kefalonia flygplats ger dig möjligheten att utforska och planera din resa efter dina behov. Med Auto Europe hittar du prisvärd biluthyrning när du bokar hyrbil från Kefalonia flygplats.

  Flygplatsinformation

  Kefalonia Airport (EFL)
  Officiellt namn: Cephalonia International Airport
  Adress: Kefalonia, 281 00, Grekland
  Läge: Flygplatsen ligger belägen 8 km söder om Argostolis som är öns huvudstad.
  Flygbolag på flygplatsen: strax över 20 bolag har inkommande och utgående trafik från flygplatsen. Grekiska bolaget Olympic Airways erbjuder flighter till och från Aten på cirka 45 mins resa och från Sverige hittar du flyg med bland annat SAS.

  Terminaler

  Flygplatsen på Kefalonia består av en terminalbyggnad som huserar både ankomster och avgångar. Trots sin ringa storlek, har terminalen flertalet faciliteter för mat och dryck samt shopping.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Eftersom det inte finns några anslutningar med kollektiva trafikmedel från flygplatsen till andra destinationer på ön, måste du hyra bil på Kefalonia flygplats eller ta taxi. Du hittar diskar inne på flygplatsen ankomsthall. Glöm inte att ha ID, körkort och din voucher till hands efter att du landat och ska upphämta fordon.

  Uthyrare Öppettider
  Hertz Dygnet runt
  Thrifty Dygnet runt
  Enterprise Dygnet runt

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen är som sagt relativt liten men hanterar stora mängder turister under högsäsongen på sommaren. I motsats till större internationella flygplatser erbjud inte otaliga mängder butiker och restauranger att välja emellan men du hittar fortfarande lite sista minuten shopping för presenter och gåvor samt en bit mat och dryck innan ditt flyg lyfter hemåt.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Som tidigare nämnt har flygplatsen inga anslutningar med kollektivtrafiken och dina alternativ är antingen en hyrbil från Kefalonia flygplats eller taxi. Du som ska vidare till öns huvudstad Argostolis kan nå staden på cirka 14 min med bil.

  Ön som är den största av de Joniska öarna och som även har färje-anslutning till bland annat Korfu och Lefkas kan verkligen bäst upptäckas med en hyrbil.

  Parkeringstips

  På större turistresmål och städer kommer du att stöta på vissa parkeringsrestriktioner. De är normalt sätt markerade med skylt med parkering förbjuden eller gula heldragna linjer. Under sommarhalvåret när det råder högsäsong på ön använda alternerande gatuparkering, vilket betyder att ena månaden är det okej att parkera på vänster sida av vägen medan månaden efter är det den högra sidan som gäller. Kontrollera noga skyltningen för att undvika eventuella böter.

  Bra länkar

  Kefalonia flygplatsinformation