Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ SAMOS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Samos – Bästa priserna med Auto Europe

  Samos är en ö styrd av legender och skönhet. Hem till fadern av matematik Pythagoras, astronomen Aristarchos och filosofen Epikuros är ön fylld av historia och är idag även ett viktigt handelscentrum i det Egeiska havet. För den som hellre vill ta in den vackra naturen eller bara koppla av, är ön även ett populärt turistmål med gott om sol och bad för soldyrkare. Ön är även känd för sitt vin och är därför ett utmärkt resmål för alla vinälskare därute.

  Med en hyrbil på Samos kan du uppleva ön till fyllo och ta dig från Eupalinos tunnlar till världsarvslistade Heraion templet tillbaka till stranden på nolltid. Auto Europes hyrbilspriser i Grekland är inte bara mest prisvärda på marknaden, vi har även fantastisk kundservice och hjälper dig hitta din perfekta bil alla dagar i veckan.

  Trafik och parkering

  Ön som har ganska bergigt landskap bjuder på fantastiska vistas men även smala och ofta slingrande och branta vägar. För den åksjukt rekommenderas åksjuketabletter. För förare som är van vid Sverige i jämförelse lugna trafiktempo och struktur, kan bilkörning på Samos i början kännas något stressig. Ta god tid på dig och planera din körning väl. Om vädret mot förmodan skulle vara dåligt med dålig sikt rekommenderas det att parkera bilen och hitta på något annat under tiden.

  Att hitta parkering på ön är ett stort problem så vi rekommenderar dig som ska hyra bil på Samos att boka hotell med tillgänglig parkering för att undvika problem. Ofta parkerar de lokala invånarna lite hur de vill utan att polisen gör någon större affär av saken men det är inget som vi på Auto Europe rekommenderar.

  För mer information om körning och trafikregler kan du läsa vår guide här.

  Geografisk information

  Ön som tillhör Grekland och ligger belägen i det Egeiska havet vid Mindre Asiens västra kust, åtskiljs från Turkiet genom det knappt 2 km breda Samossundet. Ön som är landets största och bördigaste har en längd på cirka 43 km och består av många berg och bergigt landskap med stora nivåskillnader. Landskapet på Samos skiftar från klippor och sandstränder på kusten till bergskedjor omgivna av slättmarker och pinjeskogar. Med en hyrbil på Samos kan du enkelt utforska hela öns varierande och natursköna landskap.

  Stränderna består ofta av klappersten och ön har ett fuktigt och varmt klimat med det svalaste temperaturen ofta på den norra delen. Huvudstaden heter Vathy och ligger på den östra sidan och kallas även ofta för Samos.

  Samos flygplats

  Samos internationella flygplats är även känd som Aristarchos flygplats efter astronomen och matematikern med samma namn. Du hittar flygplatsen cirka 5 km från den nära belägna staden Pythagorion. Flighter inkluderar charterflyg till och från europeiska destinationer såväl som inrikes flyg till Aten, Rhodos och Thessaloniki.

  Samos Airport (SMI)
  Hemsida: www.hcaa.gr

  Kollektivtrafik

  Samos erbjuder färjeförbindelse både med fastlandet och till många grekiska öar. De största hamnarna hittar du i Vathy och i Karlosvassi. Till den närliggande ön Ikaria kan du bland annat ta dig från Karlosvassi på 1-3 timmar beroende på färjebolag. Många resebolag anordnar även resor till Turkiet under högsäsongen. En resa med färja på cirka 90 min. Notera dock att de flesta uthyrningsleverantören inte tillåter dig att ta dig hyrda fordon med på färjor.

  Ön har även goda buss-förbindelser med de större turistresmålen och städerna på ön. Du hittar bland annat dagliga förbindelse till Vathy och Pythagorion.

  Bra länkar

  Turistinformation