Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ SAMOS FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Samos flygplats med Auto Europe

  Med en hyrbil från Samos flygplats kan du upptäcka den soliga och kulturellt och historiskt rika ön belägen i Egeiska havet. Ön som officiellt tillhör Grekland, ligger belägen strax utanför turkiska kusten och åtskiljs av ett 2 km brett sund. Här produceras det välkända vinet med samma namn som ön och du kan uppleva inte bara sol och bad utan härliga natursköna vistas och djupdyka ner i kulturella skatter som Spilianklostret.

  Att köra runt ön med bil är ett utmärkt sätt att utforska hela Samos mångfald när det kommer till sevärdheter och attraktioner och du är säker på att få en oförglömlig resa. Hitta din hyrbil med vår bokningsmotor online eller få tips och råd av våra reservationsagenter per telefon. Vi på Auto Europe hjälper dig att göra din hyrbilsupplevelse enkel och smidig.

  Flygplatsinformation

  Samos Airport (SMI)
  Officiellt namn:Samos International Airport även känd som Aristarchos Airport.
  Adress: Pythagorio, 83103, Samos, Grekland
  Läge: Flygplatsen ligger belägen 5 km från den närliggande staden Pythagorion och 14 km från Samos City.
  Flygbolag på flygplatsen: Adria Airways, Aegan Airlines, Air Berlin, Condor, Eurowings, Germania, Norwegian, Olympic, SAS, Transavia, TUI Fly, Volotea, Vueling och många andra.

  Terminaler

  Du får lätt en överblick av flygplatsen då denna är relativt kompakt och du hittar alla faciliteter under ett och samma tak på flygplatsens passagerarterminal. Faciliteterna är spridda över två våningar och flygplatsen har sammanlagt 5 gater.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du som vill hyra bil på Samos flygplats hittar tillgängliga fordon med 6 olika leverantörer till förmånliga priser på flygplatsen. Diskar kan hitta inne på terminalen. Observera att det normalt sätt inte är tillåtet att ta uthyrningsfordon ombord på färjetransporter.

  Uthyrare Öppettider
  Green Motion Dygnet runt
  Enterprise 8.00 till 21.00
  Avis 7.00 till 22.00
  Thrifty 8.00 till 21.00
  Hertz 8.00 till 21.00
  Alamo 8.00 till 21.00

  Flygplatsfaciliteter

  Samos flygplats är en relativt liten flygplats och har således inte ett lika stort utbud av faciliteter gällande restauranger och shopping som många andra större internationella flygplatsen. Med det sagt kan du fortfarande passa på och ta dig en bit mat på flygplatsen café och du hittar även shopping i flygplatsens duty free butik. Du som reser med små barn hittar skötrum på ankomstområdet samt i transithallen.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Om du valt att boka hyrbil på Samos flygplats kan smidigt ta dig från flygplatsen för att utforska hela ön. Till Vathy eller Samos City som hamnstaden även kallas tar du dig på cirka 30 min. Närbelägna Pythagorio, namngiven efter matematikern och filosofen Pythagoras kan nås på knappa 6 min. Väster om flygplatsen hittar du även världsarvslistade Heraion templet. Med bil tar du dig hit på ungefär 10 min.

  Transport till och från flygplatsen utan hyrbil består annars till största del av taxi. En resa till Samos City kostar ungefär 25 EUR enkel resa. Det finns även bussar med anslutningar till Samos City, Pythagorio och byn Ireon.

  Flertalet färjebolag har anslutningar både till Turkiet och grekiska öar inklusive närliggande ön Ikaria. Observera dock att med de flesta uthyrningsfirmor är det som ovan nämnts inte tillåtet att ta hyrbil ombord på färjor.

  Parkeringstips

  På flygplatsen hittar avgiftsfri parkering för 250 fordon. Perfekt för dig som ska upphämta eftersläntrande passagerare som anländer senare än dig själv. Runt om ön kan det däremot vara betydligt svårare att hitta parkering. Vi rekommenderar att du i förväg bokar hotell med fri parkering eller hör med hotellet om de kan erbjuda parkering under er vistelse.

  Bra länkar

  Samos flygplatsinformation