Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ SANTORINI FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil Santorini flygplats till de bästa priserna

  Auto Europe har över 60 års erfarenhet inom hyrbils branschen. Vi jobbar med välkända och lokala leverantörer. Med oss hittar ni enkelt en hyrbil på Santorini flygplats och många andra platser i Grekland, även på öar som Kreta har vi möjligheten att erbjuda hyrbilar. Med oss kan ni enkelt hitta en hyrbil som passar just era behov. Auto Europe erbjuder er även marknadens bästa priser, så ni kan få över mer till annat skoj.

  Santorini med dess ikoniska vita hus längs med den bergiga kusten, har blivit en riktig turist magnet, som lockar besökare från hela världen året runt. En hyrbil från Auto Europe är det enklaste och bästa sättet att ta sig runt denna romantiska ö. Använd vår sökmotor för att hitta rätt bil för er så ni enkelt kan ta er runt denna vulkaniska ö i er egen takt.

  Flygplatsinformation

  Santorini flygplatsflygplats (JTR)
  Officiellt namn: Santorini International Airport, också känd som Thira Airport
  Adress: Santorini (Thira) Airport, Monolithos, Thira Islands, Cyclades 847 00, Grekland
  Läge: Flygplatsen är beläget runt 6 kilometer sydöst om Fira, den största orten på Santorini.
  Flygbolag på flygplatsen: Från Sverige kan ni flyga direkt till Santorini med Norwegian medans bolag som Lufthansa, Vueling Airlines, British Airlines, Finnair, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines och SAS erbjuder flyg med mellanlandning.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Santorini flygplatsflygplats?

  När ni kommer för att hämta upp er hyrbil med en av leverantörerna som ni har valt med Auto Europe, behöver ni kunna uppvisa ett giltigt körkort, pass, voucher och ett internationellt kreditkort. Tänk på att alla dessa dokument behöver vara i huvudförarens namn. Går tyvärr inte att uppvisa ett kreditkort i någon annans namn, även om denna person är med på resan. Leverantörernas kontor hittar ni i ankomsthallen och här nedan listar vi leverantörernas öppettider.

  Avis hyrbil på Santorini flygplats Avis hyrbil på Santorini flygplats
  Odos Firon - Aerodromiou,
  Santorini , Grekland 847 00

  +30 2286 022256
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06:30 - 01:00
  Budget hyrbil på Santorini flygplats Budget hyrbil på Santorini flygplats
  Odos Firon - Aerodromiou,
  Santorini , Grekland 847 00

  +30 2286 028393
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt
  Hertz hyrbil på Santorini flygplats Hertz hyrbil på Santorini flygplats
  Santorini (Thira) Airport,
  Santorini , Grekland 847 00

  +30 2286 033670
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt
  Thrifty hyrbil på Santorini flygplats Thrifty hyrbil på Santorini flygplats
  Santorini (Thira) Airport,
  Santorini , Grekland 847 00

  + 30 228 611 0995
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt

  Terminaler

  Flygplatsen är väldigt kompakt i sin storlek och tar hand om både civila och militära flyg. På grund av dess lilla storlek klarar flygplatsen bara av att hantera max sex flyg samtidigt. Terminalen är delad i ankomst och avgång byggnader. Med tanke på terminalens lilla storlek, var beredda att den välbesökta semesterort kommer vara fullspäckad av besökare under högsäsong. Ta detta i åtanke när ni vill checka in och ta er genom säkerhets kontrollen. Räkna också med att det kan vara en kö när ni kommer för att hämta upp ert fordon om ni har valt att hyra bil på Santorini flygplats och kan innebära en väntetid innan ni kan bege er ut på denna vackra vulkaniska ö.

  Flygplatsfaciliteter

  Utbudet av faciliteter är starkt begränsat med tanke på storleken på flygplatsen. De är möjligt att koppla upp sig till flygplatsens Wi-Fi kostnadsfritt. I avgångs byggnaden hittar ni en taxfree butik samt en juvelerare och en bar samt en restaurang som serverar kaffe och snacks. Utöver detta finner ni i ankomst byggnaden en uttagsautomat, informations lucka och hyrbils leverantörerna där ni hämtar upp er hyrbil på Santorini flygplats

  Hur man kan ta sig till och från Santorini flygplatsflygplats?

  Väljer ni att hyra bil på Santorini flygplats kan det vara värt att veta att köra på vägarna i Santorini kan vara lite av en utmaning, med dess smala vägar och ibland överraskande skarpa kurvor och dåliga vägskyltar. Men om ni håller ögonen öppna och har detta i åtanke när ni kör och kör därefter så tar ni er fram enkelt på ön. Flygplatsen är endast 10 minuters körväg från Fira och ni tar er enkelt dit genom att följa Mesarias-Archeas Thiras vägen. Skulle ni vara i behov att använda kollektivtrafiken, så avgår det varje kvart en buss mellan Fira buss station och flygplatsen. Resan tar mellan 15 och 20 minuter och har ett pris på runt 1.20 Euro. Biljett kan man enkelt köpa via busschauffören. Utöver det så finns där taxi som är parkerade precis utanför ankomsthallen, och en resa in till staden kommer kosta runt 10 Euro.

  Parkeringstips

  All offentlig parkering är gratis i Santorini, och är markerad med en skylt som visat ett vitt P på en blå bakgrund. Under högsäsong räkna med att det kan vara svårt att hitta parkerings plats runt de populära resmålen. I Fira finns där även möjligheten att hitta privata parkerings platser, mot en liten avgift om det skulle visa sig att alla offentliga platser är upptagna.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Santorini