Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ THESSALONIKI FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Thessaloniki flygplats - Se nordöstra Grekland

  Gå på en konsert, se Unesco-listade byggnader, ät gyros och besök historiska museum i den kulturella storstaden Thessaloniki. Chansen är stor att du kommer landa på Thessaloniki Airport Makedonia om du ska besöka Greklands näst största stad och du kan då förvänta dig en bekväm och lyckad vistelse. Nordöstra Grekland bjuder på ett vackert landskap fullt av vild natur, höga kullar och orörda skogsområden. Längst havet finns soliga sandstränder, mysiga kustbyar och de fartfyllda städerna Thessaloniki och Kavala. För att uppleva allt denna härliga regionen har att erbjuda kan du boka en hyrbil på Thessaloniki flygplats och köra runt mellan olika aktiviteter och sevärdheter.

  I flera år har vi på Auto Europe byggt upp samarbeten med hyrbilsmarknadens toppleverantörer för att kunna erbjuda de mest konkurrentkraftiga priserna till er kunder. Detta innebär att du på vår hemsida kan jämföra företagens olika priser och erbjudande för att hitta hyrbilen som är perfekt för din resa. Vi har ett brett utbud på fordonskategorier och finns på 24.000 platser i över 180 länder, bland annat på Thessaloniki flygplats. Se nedan ett urval av alla de företagen som erbjuder upphämtning på Thessaloniki flygplats eller använd vår sökmotor överst på denna sida för att få fram alla leverantörer samt deras olika fordon och priser. Har du frågor eller behöver hjälp med din bokning ring gärna våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 eller läsa utvärderingar av hyrbil i Thessaloniki skrivna av tidigare kunder.

  Flygplatsinformation

  Cirka 17 kilometer norr om Thessalonika ligger stadens flygplats som numera heter Thessaloniki Airport Mekadonia efter regionen den ligger i, tidigare hette den Mikra Airport. I Europeiska mått är det en medelstor flygplats med både internationella och nationella destinationer, även om inrikes flygen tar upp den största delen av flygplatsens trafik. Härifrån kan man bland annat flyga till storstäderna Aten och Kalamata men också till de mindre grekiska öarna Kos, Korfu och Samos. Som sagt är det en internationell flygplats och 2018 bestod de internationella resenärerna till störst del av tyskar och engelsmän. Även om nordöstra Grekland är en populär destination för svenskar hamnade de strax under 40.000 svenskarna som reste hit på en 13:de plats när det kommer till flygplatsen internationella trafik.

  Vill du hyra bil på Thessalonika flygplats kan du göra det via Auto Europe. Hör av dig till oss via telefon eller använd vår bokningsmotor längst upp på denna sida för att påbörja din bokning.

  Thessaloniki flygplats (SKG)
  Officiellt namn: Thessaloniki Airport Makedonia
  Adress: EO Aerodromiou Thessalonikis, Thessaloniki 551 03, Grekland
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 17 kilometer norr om centrala Thessaloniki.
  Flygbolag på flygplatsen: Aegean Airlines, Aeroflot, Air Baltic, Air Mediterranean, Air Serbia.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Thessaloniki flygplats?

  Har du bokat en hyrbil på Thessaloniki flygplats via vår hemsida kommer du beroende på leverantör hitta upphämtningskontoret inuti flygplatsen faciliteter, eller så kommer leverantören erbjuda gratis transport till deras kontor. Läs igenom din voucher som du fått av oss i samband med din bokning för att se var du hittar din leverantörs upphämtningskontor.

  Viktigt att ha med sig när man ska hämta ut sitt hyrda fordon är voucher, körkort (även för alla extra förare), kreditkort i huvudförarens namn samt eventuella andra dokument leverantören bett om. Ett kreditkort (inte debit) krävs för att lämna säkerhetsdepositionen, kan man inte lämna en säkerhetsdeposition på huvudförarens kreditkort kan man heller inte få ut sin hyrbil. Observera att oavsett vad för betalningsmetod du använt för att betala online krävs det i samband med upphämtningen ett kreditkort. Är du osäker på om ditt betalkort är ett kredit eller debit rekommenderar vi att kontakta din bank för att slippa sura miner när du ska hämta upp din bil.

  Läs igenom hyreskontraktet noga, gå igenom hyrbilen för att se om där är några skador eller märken, fråga leverantören (eller ring oss) om du undrar något och rulla sedan ut på de grekiska vägarna. Tycker du det är lite läskigt att köra i ett främmande land kan du läsa på om körreglerna i Grekland för att förberedda dig så gott som möjligt. Ha kul och lycka till!

  Budget hyrbil på Thessalonikis flygplats Budget på Thessalonikis flygplats
  EO Aerodromiou Thessalonikis,
  Thessalonikis, Grekland 551 03

  +30 2310 473858
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Hertz hyrbil på Thessalonikis flygplats Hertz på Thessalonikis flygplats
  EO Aerodromiou Thessalonikis,
  Thessalonikis, Grekland 551 03

  +30 231 047 395 2
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  National hyrbil på Thessalonikis flygplats National på Thessalonikis flygplats
  EO Aerodromiou Thessalonikis
  Thessalonikis, Grekland 551 03

  +30 231 054 1081
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 21.00
  Enterprise hyrbil på Thessalonikis flygplats Enterprise på Thessalonikis flygplats
  EO Aerodromiou Thessalonikis
  Thessalonikis, Grekland 551 03

  +30 231 054 1081
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 21.00

  Terminaler

  Thessaloniki flygplats är Greklands tredje största när det kommer till passagerartrafik, flygplatsen i huvudstaden Aten ligger på en topplacering och tvåa är Heraklions flygplats på semesterön Kreta. Thessaloniki flygplats består av två terminaler, en för passagerare och en för last, gods och varor. På grund av att endast en terminal är öppen för passagerartrafik kallar man oftast den för huvudterminal.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen erbjuder passagerarna de flesta nödvändiga faciliteterna som man skulle kunna tänkas behöva på en flygplats, inklusive ett flertal uttagsautomater, massvis av toaletter, gratis WiFi, ett växlingskontor och ett postkontor. Det finns även två VIP-lounger resenärer kan spendera sin väntetid i, den ena är dock endast öppen för resenärer som flyger med bolaget Aegean.

  Med tre restauranger och en handfull caféer runt om i terminalbyggnaden kan du koppla av innan din flygning med utsikt över landningsbanorna. Matställen hittar du både innan och efter säkerhetskontrollen så du behöver aldrig oroa dig över att gå hungrig. Förutom skötrum kan familjer med barn utnyttja ett speciellt lekområde som är helt gratis där de små liven kan springa av sig. För sista-minuten shopping erbjuder taxfreebutiken i avgångsområdet ett stort utbud av snacks, parfym, smink, tobak och alkoholhaltiga drycker.

  Hur kan man ta sig till och från Thessaloniki flygplats?

  Bil

  Ska du hyra bil på Thessaloniki flygplats kan du på cirka 20 min köra till centrum. Det är lätt att hitta eftersom det är väl skyltat. Du kommer att vilja köra på A/D Thessalonikis Neon Moudanion/A25 till Agios Pavlos. Ta avfart A25 mot centrum. På vägen tillbaka från Thessaloniki centrum följer du istället skyltarna mot Makedonia flygplats och kör även då på A25. Kör på motorvägen och ta sedan avfarten mot flygplatsen (EO Aerodromiou). Håll till vänster och kör in på A/D Thessalonikis Neon Moudanion/A25. Flytta till höger körfält och ta avfarten mot flygplatsen. Fortsätt på EO Aerodromiou Thessalonikis tills du kommer fram.

  Kollektivtrafik

  Ska du ta dig från flygplatsen med hjälp av kollektivtrafiken är det buss som gäller, om du inte först tar dig med buss till tågstationen och därifrån åker vidare det vill säga. Det går en flygbuss dygnet runt som avgår var 30 min och som kör non-stop mellan flygplatsen och centrala Thessaloniki. Det tar cirka 40-50 minuter mellan platserna beroende på tid på dygnet. Även en “vanlig” buss, nr 79, avgår från flygplatsen och kostar 2.00 euro.

  Taxi

  Du kan också välja att åka taxi till din slutdestination. 24/7 finns det tillgängliga taxibilar parkerade utanför huvudterminalen och en resa in till Thessaloniki brukar landa på 20-30 euro. Oftast är priset lite högre om du åker sent på kvällen eller tidigt på morgonen, samt om du har många resväskor.

  Parkeringstips

  Det finns gott om parkeringsplatser på Thessaloniki flygplats och du behöver inte oroa dig över var du ska ställa din bil tryggt och säkert. Alla av flygplatsens fem parkeringsplatser har dygnet runt övervakning och säkerhet. Gemensamt har de också att de första 20 minuterna alltid är gratis, därefter varierar dock priserna. P4 ligger närmast huvudentrén, är därför dyrast och främst avsedd för korta perioder. P6, P7 och P8 ligger lite längre bort (men fortfarande inom gångavstånd) och är avsedda för långtidsparkering medan P5 endast är till för bussar och förbokade taxibilar.

  Inne i centrala Thessaloniki finns det en del allmänna parkeringsplatser du kan ställa dig vid, chansen att hitta en ledig är däremot större om du kör till en av de privatägda parkeringshusen eller utomhusparkeringarna - det finns gott om sådana i stan. Att hitta en gratis parkering inne i Thessaloniki är osannolikt, räkna med att parkeringen kommer kosta mellan 2.50 - 4.00 euro den första timmen och sedan gradvis minska ju längre du står. Ska du bo på hotell kan det vara en bra idé och fråga om de erbjuder parkering för sina kunder, det är inte ovanligt i Grekland.

  Nyttiga länkar

  Thessaloniki flygplats