Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ CHANIA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Chania flygplats - Billigt med Auto Europe

  Chania ligger på den största av de grekiska öarna i Medelhavet. Beläget på den nordvästra delen av Kreta är det öns näst största stad efter Heraklion, som ligger på den nordöstra delen. På grund av sitt varma klimat har Kreta och Chania länge varit populära semesterdestination för svenskar. Med fantastiska sandstränder, turkost vatten och många hotell precis vid kusten lockar Kreta turister från hela världen. Men här finns mer än bara sol och bad, under det senaste århundradet har flera arkeologiska fynd och platser grävts upp runt om på ön från tidsepoker som sträcker sig hela vägen bak till den sena stenåldern. Det kallas trots allt antikens Grekland av en anledning! Vill du ha friheten att utforska ön på egen hand rekommenderar vi att göra det i en bil. Via oss på Auto Europe kan du boka en hyrbil på Chania flygplats såväl som på flera andra ställen på ön. Använd vår hemsida för att hitta den perfekta bilen inför din resa.

  Med över 65 års erfarenhet i hyrbilsbranschen kan du vara säker på att du är i trygga händer om du bokar via oss. Vi samarbetar med toppleverantörer i hela världen och är alltid tillgängliga om du behöver hjälp. Tack vara våra många samarbeten har vi tillgång till ett enormt utbud av fordon och upphämtning- och avlämningsplatser i över 180 länder, bland annat ett flertal i Chania. På vår hemsida kan du själv jämföra olika priser, bilar och företag på din valda destination för att kunna ta ett informerat beslut om vilken bil som är bäst för din resa. Påbörja din sökning längst upp på denna sida eller läs tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Chania här.

  Flygplatsinformation

  Flygplatsen är ganska liten till ytan men i passagerartrafik ligger den bland Greklands topp fem. Detta främst på grund av alla de semestersugna turister som kommer hit under högsäsongen som varar mellan maj och september. Som sagt är Chania en populär destination bland svenskar, något som visas i flygplatsens statistik då både 2017 och 2018 svenskar var den nationalitet som reste via flygplatsen mest. Grannländerna Norge och Danmark låg inte långt efter med en tredje respektive fjärdeplats, det var Storbritannien som stod för andra platsen. Total är det runt 2,3 miljoner passagerare som varje år flyger via Chania flygplats, för att förstå hur många turister som åker hit på sommaren kan man jämföra flygstatistiken i januari med den i juli. I januari 2019 var det totalt 1446 internationella resenärer som anlände via Chania flygplats medan det i juli månad samma år var strax under 224.000.

  Det är alltså massvis av turister som åker till Kreta varje år, och Chania flygplats är inte ens den ända internationella flygplatsen på ön. I Heraklion som ligger cirka 140 kilometer från Chania ligger en annan internationell flygplats, och den tar emot ännu mer resenärer än flygplatsen i Chania. Men med Kretas fantastiska stränder, varma klimat och härliga miljö är det kanske inte konstigt att turister lockas hit. Vill du få ut så mycket av din semester som möjligt kan du hyra bil på Chania flygplats och köra runt det grekiska paradiset på egen hand. När det sedan är dags att åka hem kan du smidigt lämna bilen på flygplatsen igen, det kan inte bli smidigare!

  Chania flygplats (CHQ)
  Officiellt namn: Det officiella namnet är Chania international Airport men på grekiska kan man också säga Daskalogiannis.
  Adress: National Road, EO Aerodromiou Soudas, Chania 731 00, Grekland
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 13 kilometer nordöst om centrala Chania.
  Flygbolag på flygplatsen: Bland annat Aegean Airlines, Air Baltic, Austrain Arlines och Avion Express.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Chania flygplats?

  Vill du hyra bil på Chania flygplats har du ett stort utbud att välja mellan eftersom flera toppleverantörer har kontor här. Vi samarbetar med ett stort antal lokala, nationella såväl som internationella hyrbilsföretag så kunderna ska kunna jämföra alla alternativ och på så sätt hitta fordonen som är perfekt för dem. Efter du hittat och bokat din bil på Chania flygplats är nästa steg att resa till Kreta och hämta upp bilen. Alla leverantörernas kontor är belägna inne i flygplatsens terminal i ankomsthallen. Flygplatsen är väldigt liten till ytan och det finns skyltar som pekar dig i rätt riktning. Skulle du trots det inte hitta kan du fråga i flygplatsens informationsdisk vart du ska bege dig.

  När du kommer till upphämtningskontoret är det viktigt att du har med dig alla dokument som krävs för att du ska få hämta ut bilen. Exakt vilka dessa är står på din voucher som du fått av oss på Auto Europe, men det brukar handla om att man ska ha med sig sitt körkort, pass eller id-kort, kreditkort i huvudförarens namn samt sin voucher. Än en gång, kolla på din voucher för att se exakt vilka dokument du behöver ha med dig. Innan du sätter dig bakom ratten och rullar ut på vägarna är det en bra idé att kolla igenom bilen så där inte är några skador eller märken som behövs noteras hos leverantören. Om du har några frågor eller funderingar vänligen ta upp dem med leverantören, du kan också alltid ringa Auto Europe så hjälper vi dig på bästa sätt. Sist men inte minst rekommenderar vi att läsa på om körreglerna i Grekland innan du beger dig ut på ditt äventyr, det kan du göra här.

  Budget hyrbil på Chania flygplats Budget på Chania flygplats
  National Road, EO Aerodromiou Soudas,
  Chania, Grekland 73100

  +30 282 10 630 80
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt
  Hertz hyrbil på Chania flygplats Hertz på Chania flygplats
  National Road, EO Aerodromiou Soudas,
  Chania, Grekland 73100

  +30 28211 23000
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt
  Enterprise hyrbil på Chania flygplats Enterprise på Chania flygplats
  National Road, EO Aerodromiou Soudas
  Chania, Grekland 73100

  +30 282 103 8185
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 21.00
  National hyrbil på Chania flygplats National på Chania flygplats
  National Road, EO Aerodromiou Soudas
  Chania, Grekland 73100

  +30 282 103 8185
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 21.00
  Alamo hyrbil på Chania flygplats Alamo på Chania flygplats
  National Road, EO Aerodromiou Soudas
  Chania, Grekland 73100

  +30 282 103 8185
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 21.00

  Terminaler

  Flygplatsen består av en huvudterminal som har två våningar. Till ytan är det en väldigt liten flygplats som totalt har tolv incheckningsdiskar, fem gater och tre band för upphämtning av bagage. På grund av sin storlek och den stora mängden resenärer som använder sig av flygplatsen under sommarmånaderna kan det bli väldigt trångt och långa köer. Åker du hit under högsäsongen får du därför vara beredd på att det kan ta längre tid än vad du är van vid, se också till att du är ute i god tid när det är dags att ta flyget hem till Sverige igen.

  Flygplatsfaciliteter

  Trots sin storlek finns det en del restauranger på flygplatsen där du kan köpa något att äta eller dricka medan du väntar på ditt flyg. Till exempel Flocafe Espresso Room på bottenvåningen eller Goody´s Burger House på första våningen. Oavsett om du befinner dig innan eller efter säkerhetskontrollen kommer där finnas möjligheter att köpa mat så du aldrig behöver oroa dig över att gå hungrig. Utbudet av affärer är dessvärre mindre, men det skulle inte vara en flygplats utan en taxfree butik. På flygplatsens enda butik Hellenic Duty Free Shop kan du handla godis, tobak, elektronik, souvenirer, smink och märkesparfymer från kända märken som Victoria´s Secret, Michael Kors och Boss. Allt du kan tänkas behöva går att hitta i denna butik till låga priser.

  Andra tjänster som erbjuds på flygplatsens faciliteter är bankomater, växlingskontor, toaletter, vårdrum för resenärer med barn och gratis wifi. Även om flygplatsen är liten och det kan bli långa köer har den alla nödvändigheter som behövs för en behaglig vistelse.

  Hur kan man ta sig till och från Chania flygplats?

  Bil

  Flygplatsen ligger cirka 13 kilometer från stadens centrala delar och det smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen är med en bil. Bokar du en hyrbil på Chania flygplats via Auto Europe får du inte bara en snabb och bekväm transportlösning mellan flygplatsen och ditt boende till ett lågt pris, du kan också njuta av friheten en hyrbil ger dig under hela din vistelse. Många av de bästa stränderna och sevärdheterna ligger utanför centrala Chania och med en bil kan du på egen hand ta dig runt på Kreta utan att behöva anpassa dig utifrån tidtabeller eller dyra taxiresor. Med en bil kan du få ut så mycket av din resa som möjligt och skapa minnen för livet. Ska du köra från flygplatsen till Chania tar det cirka 25-30 min beroende på trafik och det smidigaste vägen är via National Road Aerodromiou-Soudas.

  Buss

  Du kan via flygbuss ta dig från flygplatsen till Chania såväl som andra städer, bland annat Rethymno och Falasarna. En enkelbiljett till Chania kostar 2,5 euro och kan köpas direkt av busschauffören. Resen tar cirka 30 minuter men kan ta längre beroende på trafik och tid på dygnet. Bussarna går varje dag och brukar avgå var 30 minut eller varje timme, för att se bussarnas tidstabell vänligen kolla på flygplatsens officiella hemsida.

  Taxi

  Som på de flesta flygplatserna finns det också möjligheten att ta taxi till och från flygplatsen. Taxibilarna finner du precis utanför terminalbyggnaden och de står redo för att ta dig vart du vill. Tänk på att priset inte är fast utan ofta bestäms utifrån hur lång taxiresan är, det brukar kosta runt 25 euro in till centrala Chania. Har du mycket bagage med dig kan det även kosta extra.

  Parkeringstips

  2018 byggdes en helt ny parkeringsplats bara 30 meter ifrån terminalen. Där kan resenärer parkera sina bilar på en modern och fräsch parkeringsplats som har ett automatiskt parkeringssystem. De första 20 minuterna är helt gratis och därefter kostar det. Priset beror på hur länge du står där men den första timmen efter de gratis 20 minuterna kostar två euro, andra till fjärde timmen kostar 3 euro, 12-24 timmar kostar 5 euro och priset försätter i denna takt. Betalningen sker i de automatiska biljettautomaterna som finns vid utgången och du kan betala antingen med kontanter eller betalningskort.

  Nyttiga länkar

  Chania flygplats


  Mer information om Chania flygplats

  Chania flygplats
  National Road, EO Aerodromiou Soudas
  Chania, Grekland 731 00

  IATA Code: CHQ
  ICAO Code: LGSA
  Wikipedia sida
  Latitude: 35.5257
  Longitude: 24.1431

  Övrig information: Flygplatsen ligger cirka 13 kilometer utanför centrala Chania.