Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ATEN FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Aten flygplats - Boka och spara

  Aten, demokratins födelseplats och forntida filosofi som har lagt grundstenen för den moderna civilisationen, konst och humaniora, väntar på dig inbäddad i hjärtat av Attikahalvön. Aten visar på antik charm och en oerhört rik intellektuell och konstnärlig tradition, sammanflätad med kvaliteter från en modern europeisk huvudstad. När ni anländer till Atens flygplats, landar ni inte bara på den mest trafikerade flygplatsen i Grekland, utan även i det mest eftertraktade landet att åka på semester i, i Europa. Se Akropolis och andra mytiska platser och njut av en god stund med vänner eller familj - smidigast med en hyrbil från Atens flygplats!

  Underbara stränder sprider sig längs kusten, många av dem orörda och avskilda. Det optimala sättet att bekanta sig med den mångsidiga Attica-halvön är verkligen en biluthyrning i Aten. Det gör att du kan besöka många platser i och runt den grekiska huvudstaden, inklusive dolda vikar, kappor och platser av stor historisk betydelse. En hyrbil från Auto Europe, en av världens ledande biluthyrningsmäklare, är det billigaste sättet att upptäcka Aten i din egen takt. Boka din hyrbil på Atens flygplats med Auto Europe för en smidig uthyrningsupplevelse och en bra start på din semester. Tack vare våra specialerbjudanden kommer du att spara pengar och säkerställa att du får bästa service så att du i lugn och ro kan upptäcka nya spännande platser som Kalamata och Preveza. Vill du se vad tidigare kunder har att säga om sin upplevelse med Auto Europe kan du läsa deras utvärderingar av hyrbil i Aten här.

  Flygplatsinformation

  Den internationella flygplatsen i Aten ligger sydost från huvudstaden, bara 45 minuter från stadens centrum med din biluthyrning. Piraeus hamn ligger bara 20 minuter bort med bil. Denna Greklands mest trafikerade flygplats nås lätt via motorväg A6/E94 (Attiki Odos).

  Athens International Airport (ATH)
  Officiellt namn: Eleftherios Venizelos.
  Adress: Attiki Odos, Spata Artemida 190 04, Grekland.
  Läge:Flygplatsen ligger belägen cirka 43 km sydväst om centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen är knutpunkt för Aegean Airlines. Det finns många nationella och privatägda flygbolag som trafikerar flygplatsen. De största inkluderar: Air China, Air France, British Airways, Emirates, KLM, Lufthansa, easyJet och Ryanair.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Aten flygplats?

  Det är mycket enkelt att hämta hyrbil från Atens flygplats. Du behöver därför inte stressa, men se till att du bokat enbra tid som stämmer överens om din amkosttid. Billeverantörernas diskar ligger i ankomsthallen. Har din voucher, körkort och ett giltigt kreditkort i förste förarens namn redo när du hämtar ut din hyrbil på Atens flygplats. Var uppmärksam på eventuella skador när du hämtar din bil och se till att markera allt på hyresrapporten.

  Alamo hyrbil på Aten flygplats Alamo hyrbil på Aten flygplats
  Attiki Odos,
  Spata Artemida, Grekland 190 04

  +30 21 0353 0000
  Öppettider:
  Måndag till Söndag öppet hela dagen
  Hertz hyrbil på Aten flygplats Hertz hyrbil på Aten flygplats
  Attiki Odos,
  Spata Artemida, Grekland 190 04

  +30 21 0353 4900
  Öppettider:
  Måndag till Söndag öppet hela dagen
  Avis hyrbil på Aten flygplats Avis hyrbil på Aten flygplats
  Attiki Odos,
  Spata Artemida, Grekland 190 04

  +30 21 0353 0578
  Öppettider:
  Måndag till Söndag öppet hela dagen

  Terminaler

  När du kommer till Atens flygplats kommer du märka att den inte är särskilt stor till skillnad från andra internationella flygplatser. Det kan vara mycket folk under högsäsong, därför gäller det att vara i god tid när du ska ta ditt flyg. Atens flygplats består av två terminaler: huvudterminalen och satellitterminal som ansluts genom en underjordisk länk. Huvudterminalbyggnaden har tre nivåer, en för ankomster, en för avgångar och översta med visningsdäck. Icke-europeiska flyg och icke-Schengen flygningar hanteras i Hall A och Hall B har har hand om inrikes och Schengen flyg. Satellitterminalen används, när trafiken ökar.

  Flygplatsfaciliteter

  Som huvudflygbas i Grekland är Atens flygplats väl utrustad med shopping och restauranger. Du kan därför väldigt enkelt underhålla dig själv och familjen om ni fått försening eller har valt att vara i god tid på flygplatsen. Det finns över 50 butiker och många matställen i shoppingcentret inne på flygplatsen. Bank, valutaväxling, bankomater samt posttjänster är alla tillgängliga i terminalbyggnaden. Dessutom, det finns fri tillgång till Wi-Fi i 45-minuters sessioner.

  Hur man kan ta sig till och från Atens flygplats?

  Det finns tre transportalternativ tillgängliga på flygplatsen, förutom biluthyrning. Det finns en direkt förbindelse från flygplatsen till Aten via tunnelbanelinje 3 och pendeltåg. Bussar avgår till Aten från busshållplatser som ligger mellan utgång fyra och fem i ankomsthallen. Taxi ligger vid utgång tre i ankomsthallen.

  Beroende på var du vill ta dig till i Aten, kan resa med bil tar allt från cirka en halvtimme till en timme, därför är det riktigt smidigt att hyra bil från Atens flyaplats. Flygplatsen ligger i anslutning med motorväg A6 som leder till Aten. Följ motorvägen mot centrum och ta avfarten du behöver för att komma fram till din destination. Om du ska vidare till Patras, ska du fortsätt vidare via motorväg A8 och nå staden på cirka tre timmar.

  Parkeringstips

  Håll koll på parkeringsregler när du ska hyra bil från Atens flygplats och kanske bor inne i stan. Då de flesta stora sevärdheter i den grekiska huvudstaden ligger nära gågator och lediga parkeringsplatser kan vara svårt att hitta i centrum, rekommenderar vi inte att ni tar bilen för sightseeing i Aten. Om du ändå skulle behöva parkera bilen i centrum så var noga med att uppmärksamma vägmärken som anger tillåten parkering. Blå horisontella linjer markerar parkering endast för boende, medan korttidsparkering mot betalning anges med vita linjer och områden där parkering inte är tillåten är markerade med gula linjer. Den maximala parkeringstiden är tre timmar. Sätt att betala för parkering inkluderar förbetalda vouchers och förbetalda kontantkort som kan erhållas från kiosker. Besök vår sida med körinformation i Grekland för att lära dig mer om lokala trafikföreskrifter.

  Bra länkar

  Aten flygplatsinformation


  Mer information om Aten flygplats

  Aten-Elefthérios Venizélos flygplats
  Attiki Odos
  Spata Artemida, Grekland, 190 04

  IATA Code: ATH
  ICAO Code: LGAV
  Wikipedia sida
  Latitude: 37.936389
  Longitude: 23.947222

  General Information: Flygplatsen ligger cirka 43 km sydväst om Atens stadskärna och är knutpunkt för Aegean Airlines. Centrum kan lätt nås med hyrbil, tunnelbana, buss och pendeltåg.