Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ RHODOS FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Rhodos flygplats – Åk på solsemester

  Rhodos tillhör den grekiska ögruppen Tolvöarna som fått sitt namn just för att gruppen består av tolv öar. Rhodos är den största av de alla och även den mest turistkära, även om öar som Kos, Leros, Kalymnos och Karpathos också är populära bland turister som är ute efter sol och bad. Belägen i Medelhavet utanför den turkiska sydvästra kusten är det en härlig semesterdestination som årligen besöks av över en miljon människor, detta då främst under sommarens soliga högsäsong.

  Visst reser de flesta hit för att njuta av det ljuvliga klimatet och de vackra stränderna, men Rhodos har mer än så. Runt om på ön kan du bevittna gamla byggnader och ruiner från Antika Grekland som drar dig tillbaka flera århundraden i tiden när grekerna först bosatte sig på ön. Till exempel kan du ta dig till Acropolis of Rhodes för att se ruinerna från en teater och arena, till Kritinia Castle för att uppleva en av öns ikoniska borgar eller till Archaeological Museum of Rhodes för att lära dig mer om alla fynd på ön från Antika Grekland såväl som medeltiden.

  För dig som vill utforska denna grekiska ö på egen hand rekommenderar vi att boka en bil. Via Auto Europe har du ett stort utbud på olika fordon att välja mellan och genom vår prisgaranti kan vi garantera att du får bilen till bästa pris. Börja jämföra hyrbil på Rhodos flygplats med vår sökmotor och använd våra filter för att begränsa resultaten så du endast ser erbjudande och fordon du vet är intressanta för dig. Bokar du hellre via telefon eller har frågor är du också varmt välkommen att ringa vår reservationsavdelning på +46 10 888 66 52. Vår duktiga personal kan besvara alla dina frågor eller hjälpa dig jämföra priser, fordon och leverantörer så du kan reservera fordonet som har allt det du behöver för en lyckas bilhyra i Grekland. Vill du innan du bokar läsa tidigare kunders recensioner kan du även besöka vår sida med utvärderingar av hyrbil på Rhodos för att se vad de har att säga om sin upplevelse.

  Flygplatsinformation

  På Rhodos finns det endast en flygplats och den ligger cirka 30 min utanför staden Rhodos. Namnet är Diagoras international Airport med de flesta kallar den Rhodos International Airport eller endast Rhodos flygplats, eftersom det endast finns en flygplats förstår man vilken du refererar till. Som du kan tänka dig är flygtrafiken som mest aktiv under sommaren då en stor mängd turister tar sig hit på semester och många av de internationella destinationerna är inte ens tillgängliga under vinterhalvåret då det är lågsäsong. Året runt finns det dock flyg som ansluter ön med det grekiska fastlandet och andra delar av Europa, till exempel finns det oavsett säsong alltid flyg till huvudstaden Aten samt Storbritannien även om dessa inte är lika frekventa som under sommaren.

  Rhodos Airport - (RHO)
  Officiellt namn: Rhodos International Airport
  Adress: Paradeisi 851 06, Rhodos, Grekland
  Läge: Flygplatsen ligger på den nordvästra kusten cirka 30 min utanför staden Rhodos.
  Flygbolag på flygplatsen: Air Baltic, British Airways, EasyJet, SAS, TUI, Vueling med fler.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Rhodos flygplats?

  Planerar du att hyra bil på Rhodos flygplats kan du vara säker på att du har ett stort utbud av leverantörer att välja mellan. Auto Europe har under flera års tid byggt upp samarbeten med välkända hyrbilsföretag som Alamo, Avis, Europcar, Enterprise såväl som mindre kända företag som Green Motion, Drive, Payless med fler som trots att de inte är lika stora som tidigare nämna har hög kvalitet och bra service. I vår sökmotor kan du jämför alla leverantörernas erbjudande och beroende på vilken leverantör du väljer kan upphämtningen ske antingen inne på flygplatsen eller en kort bit utanför, i vilket fall transport arrangeras för dig att ta dig dit med.

  All information om var du hämtar upp din hyrbil kommer finnas på din Auto Europe voucher. Denna voucher är din bokningsbekräftelse och innehåller alla villkor samt information du behöver för en lyckad hyra. Till exempel kan du på den läsa om vad du behöver ha med dig vid upphämtningen, hur hög depositionen är du ska lämna och vad som ingår samt inte ingår i din bilhyra. Läs igenom detta dokument innan du anländer till upphämtningskontoret och vänligen kontakta oss om något är oklart eller du har några frågor.

  Avis hyrbil på Rhodos flygplats Avis på Rhodos flygplats
  Paradeisi,
  Rhodos, Grekland 851 06

  +302 241 082 896
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 06.30 - 01.00
  Europcar hyrbil på Rhodos flygplats Europcar på Rhodos flygplats
  Paradeisi,
  Rhodos, Grekland 851 06

  +30 22410 83105
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 21.00
  Enterprise hyrbil på Rhodos flygplats Enterprise på Rhodos flygplats
  Paradeisi
  Rhodos, Grekland 851 06

  +30 224 108 1600
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 22.00
  Budget hyrbil på Rhodos flygplats Budget på Rhodos flygplats
  Paradeisi
  Rhodos, Grekland 851 06

  +30 2241 082 896
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: Dygnet runt

  Terminaler

  Det finns två terminaler på flygplatsen och de är anslutna till varandra. Den ena hanterar främst inrikesflyg medan den andra hanterar resterande internationella flygningar.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen huserar allt det du behöver för en behaglig vistelse. Det är en hyfsat modern anläggning med tillgång till gratis Wifi och laddningsstationer till din elektronik samt bekväma och fräscha väntsalar. Behöver du växla pengar kan du göra det i ett växlingskontor eller så kan du ta ut pengar i den lokala valutan via flygplatsens bankomat som finns inne i faciliteten.

  Vill du fördröja väntetiden med att kolla i butiker finns det bland annat en Tax Free butik och en del andra mindre butiker. Utbudet på shopping är inte jättestort men det räcker för den som kanske vill köpa en sista souvenir eller passa på och fynda lite grekiskt mode medan man fortfarande befinner sig i landet. Utbudet på matställen är lite större och här finns ett tiotal restauranger och café. Klassiska Starbucks ligger i avgångshallen tillsammans med snabbmatskedjan Burger King men du kan i området även hitta lokala ställen som Bistro dei Cavalieri, Cup&Plate, Votsalo Coffee & Bites och en del andra.

  Hur kan man ta sig till och från Rhodos flygplats?

  Eftersom det inte finns något tåg på Rhodos kan du från flygplatsen ta dig vidare med antingen buss, taxi eller hyrbil. Bussar avgår regelbundet till Rhodos stad och biljetter kan man köpa direkt av busschauffören, detta är det absolut billigaste alternativet. Åker man på charterresa är det heller inte ovanligt att hotellet man bor på arrangerar busstransport till sina gäster, vänligen kontakta ditt hotell eller researrangör angående detta.

  Taxibilar finns tillgängliga utanför flygplatsfaciliteten och en resa till Rhodos stad brukar kosta runt 25 euro. Möjligheten till att hyra bil på Rhodos flygplats finns också och gör du det kan du smidigt köra själv till ditt semesterboende och sedan utforska ön på egen hand under hela din vistelse. En bil innebär mer frihet så unna dig en hyrbil från en av våra många samarbetspartners på sin nästa solsemester på Rhodos.

  Läs gärna vår körguide för Grekland om du bokat bil i landet så du är påläst om de viktigaste körreglerna och lagarna.

  Parkeringstips

  Under högsäsong är det mycket bilar i rörelse och detta innebär att det kan vara svårt att hitta parkering, framför allt i de större byarna och städerna. Gatuparkeringar finns tillgängligt och är dessa markerade med blå färg är det gratis att ställa sig där. I centrala Rhodos (stad) rekommenderar vi att parkera på en betalningsanlagd parkeringsplats eftersom det kan vara svårt att hitta en lämplig gatuparkering så pass centralt.

  Även på flygplatsen finns det parkering tillgängligt som har öppet dygnet runt, alla dagar i veckan. Parkeringsplatserna ligger vid utgångarna G6, G5, G4 och G3 och de första 20 minuterna är alltid gratis. Därefter kostar det men priset är lågt och detta är ett mycket prisvärt alternativ för de som är i behov av parkering åt sin hyrbil på Rhodos flygplats. Både kortid- och långtidsparkering finns tillgängligt.

  Nyttiga länkar

  Rhodos flygplats