Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ RHODOS FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Rhodos flygplats till de bästa priserna

  Ett besök på en av de största öarna i Grekland, Rhodos, är ett perfekt val för en solig och mångsidig semester. Full av rik och gammal kultur och fantastiska stränder är det inte helt otippat varför ön är en turistmagnet. Auto Europe hjälper dig att få den bästa och mest prisvärda upplevelsen när du ska hyra bil från Rhodos flygplats. Vårt omfattande nätverk av leverantörer i Grekland är en garanti för bästa pris och en omfattande fordonsflotta på Rhodos.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil på Rhodos

  Flygplatsinformation

  Rhodes Airport (RHO)
  Officiellt namn: Diagoras International Airport
  Adress: International Airport, Paradisi 851 06, Grekland
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 15 km syd-väster om Rhodos City på öns västra sida.
  Flygbolag på flygplatsen: :Förutom flertalet lokala flygbolag, trafikeras flygplatsen av ett antal internationella flyg. Bland annat Easyjet, British Airways, Finnair, Ryanair, Thomson Airways, TUIFly och Transavia finns representerade för att nämna några.

  Terminaler

  Flygplatsen har endast en terminal som tjänar inrikes och internationella flygningar. Sommaren är den mest hektiska tiden på året då flygplatsen ser ett stort antal charter och säsongsflygningar. Uppskattningsvis fyra miljoner passagerare reser till Rhodos flygplats varje år.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Att hämta upp hyrbil på Rhodos flygplats är enkelt med de flresta uthyrningsdiskarna belägna på ankomstområdet. Vid upphämtning är det viktigt att du har din bokningsvoucher och kreditkort i huvudförarens namn redo, samt pass eller ID-kort. Läs din voucher noggrant för att göra din upphämtning enkelt och bekymmersfritt. Vi rekommenderar också att du kontrollera öppettider hos biluthyrningsfirmans diskar innan din resa. Tveka inte att kontakta vår reservationsavdelning för ändringar eller för att svara på alla dina biluthyrningsrelaterade frågor.

  Uthyrare Öppettider
  Hertz 8.00 till 21.00
  Rhodium 8.00 till 21.00
  Goldcar 8.00 till 21.00
  Avis 7.00 till 21.45
  Budget Dygnet runt
  Enterprise 7.30 till 22.00
  Thrifty 8.00 till 21.00
  Firefly 8.00 till 20.00

  Flygplatsfaciliteter

  Med enbart en terminalbyggnaden har Rhodos flygplats inte komforten som många andra stora internationella flygplatser tillhandahåller. Det finns dock allt som kan tänkas behövas för att täcka alla resenärers basbehov vid resa. På passagerarterminalen hittar du flera matställen, bankomater, en tidningskiosk, en taxfreebutik, resebyråer och biluthyrningsdiskar.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Den dubbelfiliga motorleden som går längs kusten och omger ön kommer att leda dig från flygplatsen till Rhodos city på bara 20 minuter. Ta din hyrbil från Rhodos flygplats till Aten eller Kreta med färjetrafik eller utforska den vackra ön med din hyrbil från Auto Europe. Flygplatsen är ansluten till staden genom regelbunden busstrafik som går varje halvtimme. Var noga med att ha kontanter till biljetten eftersom kort inte accepteras. Busshållplatsen ligger ca 300 meter från terminalen framför ett litet kafé. Taxi är också tillgängliga och de kan hittas på ankomst-taxistationen.

  Parkeringstips

  Bara ett par meter från ankomstområdet, hittar du att en parkering som Diagoras parkering, där du kan lämna din bil gratis i 20 minuter. All parkeringstjänst på parkeringen kan förbokas via e-post. Inne i staden Rhodos hittar du gratis parkeringsplatser längs Mandraki hamnen. Att hitta ledigt plats här kan dock vara näst intill omöjligt under högsäsong. Parkering är inte heller så lätt att hitta i gamla stan. Vi rekommenderar att du lämnar bilen på de avgiftsbelagda parkeringsplatser nära huvudhamnen. Fri parkering anges med vita linjer medan gula linjer visar att parkering är förbjuden, och blå linjer betyder avgiftsbelagd parkering.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Rhodos


  Mer information om Rhodos flygplats

  Rhodos flygplats
  Paradisi , Grekland, 851 06
  IATA Code: RHO
  ICAO Code: LGRP
  Wikipedia sida
  Latitud: 36.405419
  Longitud: 28.08619

  Allmän information: Rhodos internationella flygplats eller Diagoras International Airport, ligger belägen på den västra sidan av ön Rhodos, Grekland. Flygplatsen ligger precis norr om byn Paradisi och cirka 15 km från öns huvudstad Rhodos och kan lätt nås med hyrbil eller buss.