Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ VISBY FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Visby flygplats - Utforska Gotland

  Upptäck vad som bara kan anses vara en av Sveriges bästa sommardestinationer - Gotland. De idylliska gårdarna, den vilda naturen och medeltida Visby är bara en liten del av vad som lockar besökare till denna fridfulla plats. Ön upplever man bäst men hjälp av en bil och många väljer därför att ta med sig bilen på färjan över Östersjön, ska man flyga blir det dock problematiskt. Auto Europe är då ditt bästa alternativ, via oss kan du jämföra och boka en hyrbil på Visby flygplats snabbt, enkelt och billigt!

  Vårt mål är att erbjuda kunderna ett enkelt sätt att skaffa sig en överblick över hyrbilsföretagens erbjudande. Vi har länge samarbetat med välkända och pålitliga företag och är själva en seriös och trygg hyrbilsförmedlare med många nöjda kunder. Bokar du en bil via oss får du inte bara fordonet till bäst pris, du får också tillgång till vår prisbelönta kundtjänst som är med dig under hela hyresperioden. På så sätt kan du känna dig lugn och trygg under hela din hyra och njuta av resan med total sinnesro. Redan nu kan du höra av dig till våra fantastiska hyrbilsexperter om du har frågor eller behöver hjälp med din bokning, du når dem lättast på telefonnumret +46 10 88 66 52.

  Med en bil blir din resa på Gotland ännu bättre. Att problemfritt ta sig runt mellan olika sevärdheter som den ikoniska ringmuren, Lummelundagrottan, Grogarnsberget och de många stränderna är värt guld. Ön är Sveriges största, med trots detta är den inte så stor att du inte med hjälp av en bil kan utforska öns alla delar. Att köra från Hoburgsubben i söder till Fårösund i norr tar inte mer än två timmar, och där emellan kan se mer av de härliga gotländska landskapen. Vill du ännu längre norrut kan du med din hyrbil ta färjan över till Fårö - en plats känd för sina sagoliknande landskap och fina stränder. Du får verkligen ut så mycket mer av din resa om du har tillgång till en bil, boka därför en billig hyrbil till din semester redan idag! Du kan också läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Visby på vår sida fylld av ärliga recensioner.

  Flygplatsinformation

  Det vanligaste sättet att ta sig till Gotland är via färja som avgår från antingen Oskarshamn, Västervik och Nynäshamn. Gör man inte det får man istället flyga till Visby flygplats - Swedavia som ligger strax utanför Visby, cirka 3,5 kilometer. Det är både en regional och militär flygplats som inte är särskilt stor. Årligen har den cirka 468.000 resenärer varav de flesta under sommarhalvåret. Flygplatsen invigdes år 1942 och har sedan dess hjälpt resenärer från Gotland till Fastlandssverige. Men inte bara det, under sommaren erbjuds det förutom flygningar till Göteborg, Malmö och Stockholm även ett fåtal charterdestinationer som Gran Canaria, Rhodos och Tallinn.

  Det finns cirka 15 företag på flygplatsen varav några är hyrbilsföretag. Ska du hyra bil på Visby flygplats går det därför bra och via Auto Europe kan du hitta den rätta bilden till det lägsta priset. Rulla upp längst upp på denna sidan och jämför företagens olika erbjudande, villkor, fordon och priser med hjälp av vår bokningsmotor. Behöver du hjälp är det bara att slå oss en signal på numret du hittar längst upp i högra hörnet här på vår hemsida.

  Visby flygplats (VBY)
  Officiellt namn: Visby flygplats - Swedavia
  Adress: Visby Flygplats, 621 41 Visby, Sverige
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 3,5 km norr om Visby.
  Flygbolag på flygplatsen: Fyra bolag är aktiva på Visby flygplats, det är: SAS, Norwegian, FinnAir och BRA.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Visby flygplats?

  Ska du hyra bil på Visby flygplats behöver du, efter du landat och hämtat ut väskorna, bege dig till den lokala leverantörens kontor. Auto Europe är endast en förmedlare, vilket betyder att vi själva inte äger några hyrbilar och därför inte heller har några kontor - verken i Visby eller på någon av våra andra 24.000 destinationer. Du måste alltså bege dig till den lokala leverantörens kontor, till exempel Hertz, Avis, Europcar, Enterprise eller vem du nu bokat med. Vet du inte vilket företag du bokat med ser du det på din voucher du fått av oss på Auto Europe. På den finner du även viktig information angående vilka papper du behöver ha med dig, vilka betalningsmetoder som godkänns samt villkor och annan viktig information. Vänligen läs igenom din voucher noga!

  Hyrbilsföretagen på Visby flygplats har sina kontor inne i flygplatsbyggnaden. Eftersom byggnaden inte är så stor är det lätt att hitta, de ligger i ankomsthallarna. Fråga flygplatspersonalen om du inte hittar eller ring oss om du behöver ytterligare hjälp. Om du inte är van att köra i Sverige kan vår sida som handlar om de svenska körreglerna och trafikreglerna vara bra att läsa innan du beger dig ut på de gotländska vägarna.

  Avis hyrbil på Visby flygplats Avis på Visby flygplats
  Donnersplats 2,
  Visby, Sverige 621 41

  +46 49 8219810
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 22.00
  Lördag - Söndag: 09.00 - 22.00
  Europcar hyrbil på Visby flygplats Europcar på Visby flygplats
  Visby Flygplats,
  Visby, Sverige 621 41

  +46 49 821 5010
  Öppettider:
  Måndag: 08.00 - 19.00
  Tisdag - Onsdag: 08.00 - 18.00
  Torsdag: 08.00 - 20.00
  Fredag: 08.00 - 18.00
  Lördag - Söndag: STÄNGT

  Terminaler

  Flygplatsen består av en huvudbyggnad som huserar ankomsthallen, avgångshallen, incheckningsdiskarna, bagagebanden och så vidare. Det är lätt att ta sig från punkt A till punkt B på flygplatsen eftersom den inte är speciellt stor. Byggnaden smälter in i det gotländska landskapet och är designad och inredd för att inte störa den vackra och unika naturen som finns här.

  Flygplatsfaciliteter

  Utbudet på matställen och butiker är ganska litet, men trots detta har du allt du behöver för en trivsam vistelse. Intill gaten ligger ett Espresso House som alltid är öppet i samband med avgångar. Där du kan köpa något varmt att dricka eller något snabbt att äta om du är hungrig. På Visby Duty Free kan du handla produkter till rabatterade priser, bland annat kan du fynda accessoarer, souvenirer, godis och choklad. För den som ska flyga utanför EU erbjuds även sprit, tobak och vin till billigare pris än i de vanliga affärerna. Alla resenärer kan också njuta av gratis Wifi i upp till tre timmar, därefter kostar det 49 kr per timme eller 129 kr för en 24-timmars period.

  Hur kan man ta sig till och från Visby flygplats?

  Bil

  Det tar inte mer än fem minuter att köra till Visby centrum från flygplatsen och även resterande delar av Gotland är tillgängliga via bil. Till exempel ligger Klintehamn cirka 40 minuter från flygplatsen, Hemse cirka 50 minuter och Fårösund likaså. Har du tillgång till en bil under din resa kan du dessutom få ut så mycket mer av din vistelse eftersom en bil ger dig frihet på ett helt annat sätt.

  Buss

  Året runt finns det en busslinje med namnet Slite-linje 61 som trafikerar sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby. Observera att bussen inte går dygnet runt, så kolla gärna upp avgångstiden i förväg om du planerar att åka med buss in till Visby. Under sommarens högsäsong när fler passagerare använder sig av flygplatsen arrangeras också olika flygbussar till och från Visby flygplats.

  Taxi

  Som på de flesta flygplatserna finns det också möjligheten att ta taxi. Taxibilarna är parkerade utanför ankomsthallarna och flera olika bolag finns att välja mellan, bland annat Taxi Gotland, Taxi Norr, Taxi Söder och My Cab. Det finns också företag som erbjuder limousiner men då behöver du boka det i förväg. De flesta taxibilarna är utrustade med kortläsare, fråga gärna i förväg om du planerar att betala med kort dock.

  Parkeringstips

  Att parkera sin hyrbil på Visby flygplats är lätt och smidigt. Först och främst finns det en gratis korttidsparkering där man endast får stanna i någon enstaka minut för att lämna av någon. Väldigt smidigt och bra för den som snabbt vill komma iväg igen. På P1 kan man parkera sin bil för 110 kr per dygn eller för 550 kr för en vecka, även den parkeringen ligger väldigt nära entrén. Sist men inte minst finns det en så kallas Express Parkering. Den är lite speciell eftersom den endast är tillgänglig för prenumeranter, det betyder att endast de resenärer som betalar flygplatsens abonnemangspaket (cirka 7.500-6.500 kr per år) får ställa sig där.

  Är du orolig för parkering inne i Visby kan vi meddela att staden är indelad i fem olika zoner där varje zon har egna priser, regler och tidsrestriktioner. Det är tydligt skyltat vad som gäller på en specifik parkering så vänligen följ alltid skyltarnas direktioner. Som sagt varierar priserna, men det brukar handla om att parkeringarna kostar 3-10 kr per timme. Under vintermånaderna är det också på vissa parkeringar helt gratis att ställa sig, vi hänvisar ännu en gång till trafikskyltarna som indikerar vad det är som gäller.

  Nyttiga länkar

  Visby flygplats


  Mer information om Visby flygplats

  Visby Flygplats - Swedavia
  Visby Flygplats
  Visby, Sverige 62141

  IATA Code: VBY
  ICAO Code: ESSV
  Wikipedia sida
  Latitude: 57.662778
  Longitude: 18.345833

  Övrig information: Visby flygplats är en liten flygplats som ligger 3,5 kilometer utanför centrala Visby.