Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PALERMO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Palermo - Siciliens huvudstad

  Som rubriken lyder är storstaden Palermo huvudstad på den italienska ön Sicilien, du vet ön som är “fotbollen” när man kollar på Italiens skoformade landskap. Sicilien är Medelhavets största ö och ett fantastiskt semesterparadis med sol, bad, god mat och härlig atmosfär. Att hyra en bil på ön är populärt eftersom man då obehindrat kan ta sig runt mellan olika städer, stränder och sevärdheter. Att ta varvet och köra runt ön gör du lätt på några dagar och du kan under hela resan njuta av en vacker kustutsikt. Vill du istället boka en hyrbil i Palermo och stanna i staden går det också bra, det finns massvis av sevärdheter, aktiviteter och upplevelser som du kan hitta på i och runt omkring staden.

  Palermo är en harmonisk stad med skönt klimat på nordvästra delen av Sicilien. Den är belägen i en stor bukt med klarblått vatten som erbjuder besökare badmöjligheter i världsklass. Det är som en stor hamnstad en av de viktigaste punkterna för öns import och export. Från hamnen går det dock inte bara handelsfartyg, utan härifrån går det även att ta olika kryssningar och färjor till bland annat det italienska fastlandet och Medelhavets näst största ö Sardinien.

  Vill du boka en prisvärd bil inför din semester kan du använda dig av oss på Auto Europe. Vi har ett stort utbud på bilkategorier och modeller i olika prisklasser i över 180 länder. Med oss får du marknadens lägsta priser och har dessutom tillgång till våra kunniga hyrbilsexperter under hela din hyresperiod. Jämför fordon, företag och priser på vår hemsida och hitta den perfekta bilen till sin semester i Palermo.

  Ta gärna del av tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Palermo här.

  Hur är trafiken i Palermo?

  Vi ska inte ljuga, att kör i Palermo kan vara svårt för lugna svenskar. Det är mer hektiskt än hemma i Sverige och italienarna är kända för sin smått galna och aggressiva körstil. Förbered dig på plötsliga inkörningar, att ingen lämnar företräde, mycket trafik och oklara vägdirektioner. Varför ens hyra bil i Palermo kanske du tänker nu? Trotts den ibland kaotiska trafiken (speciellt under rusningstrafik och högsäsong) är en bil det bästa sättet att ta sig runt Sicilien på. Med en hyrbil är det du som är i kontroll över schemat och du kan vara hur flexibel och spontan du vill, du behöver inte anpassa dig till någon eller något.

  Vägskyltar och direktioner är oklara i Palermo, vi rekommenderar därför starkt att ha med dig en karta eller GPS när du kö. Om du bokar bil via oss kan du lägga till GPS redan under bokningstillfället så du slipper oroa dig över det när du kommer fram. Sist men inte minst vill vi uppmana att ha en defensiv körstil, var uppmärksam under hela tiden du kör och försök att behålla lugnet trots den hektiska trafiken.

  Läs gärna på mer om hur det är att köra i Italien för att förberedda dig till max.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Palermo?

  Precis som körningen kan det vara svårt att hitta parkering i Palermo. Det är mycket bilar ute på vägarna och stor konkurrens om parkeringsplatserna. Dessutom finns det körförbjudna zoner (ZTL) och mängder av enkelriktade vägar som försvårar processcen. De allmänna gatuparkeringarna markeras med hjälp av färger; vit betyder att du kan stå där helt gratis, blå betyder att parkeringen är avgiftsbelagd och gul betyder parkeringsförbjud. Det kan vara önskvärt att parkera en bit utanför centrum och sedan använda sig av kollektivtrafiken eller taxi för att komma in till stan.

  Förutom gatuparkeringar finns det olika garage och parkeringshus du kan ställa din bil i mot en avgift, till exempel Amari parking, Gagini Parking och Palazzo dei Normanni parcheggio. Priset varierar men brukar ligga på mellan 1.50-2.50 euro per timme. Om du har bokat hotell i Palermo finns det en chans att de har en parkering där du kan ställa din hyrbil, rådfråga ditt hotell angående detta innan du anländer.

  Palermo flygplats

  Palermo flygplats är en av södra Italiens mest trafikerade. Det officiella namnet är Falcone-Borsellino Airport men den är också känd som Punta Raisi Airport eftersom den tidigare hette så och namnet fortfarande är starkt förknippat med flygplatsen. Lite mer än tre mil nordväst om centrala Palermo är flygplatsen beläggen och beroende på trafik tar det mellan 35-50 minuter att köra. Det är en internationell flygplats med både inrikes och utrikes flyg av bolag som Ryanair, easyJet, Volotea och några fler. Vill du hämta upp en hyrbil direkt på flygplatsen går det bra och många leverantörer har kontor inne i flygplatsbyggnaden.

  Palermo flygplats– (PMO)
  Flygplatsen ligger cirka 32 kilometer utanför Palermo.
  Adress: Localita Punta Raisi, 90145 Cinisi PA, Italien
  Hemsida: aeroportodipalermo.it
  Telefon: (+39) 800 541 880

  Att göra i Palermo

  Något som kännetecknar Palermo är stadens utsmyckade byggnader som i sin klassiska italienska still skapar en unik stämning i stadens centrala delar. Att promenera runt mellan storslagna byggnader på ojämna och trånga gator är en del av helhetsupplevelsen i Palermo. Ta dig ner till den stora hamnen som omfamnas av det blåa havet och njut av den harmoniska miljön. Glöm inte att testa på Siciliens sötsaker som du kommer finna i många caféer runt om i staden, bland annat Cassatas och Biancomangiare. Även den alkoholhaltiga drycken Lemoncello är vanlig i Palermo och är värt att provsmaka om du behöver något svalkande en varm sommardag. Andra saker du kan hitta på i staden är:

  • Capuchin Catacombs - En udda och helt unik (och något obehaglig) sevärdhet i Palermo är Capuchin Catacombs. Catacombs, eller katakomb som det heter på svenska, är en underjordisk begravningsplats ofta i anslutning till en kyrka eller kloster. Man brukar säga att Palermos katakomber är var de levande möter de döda eftersom cirka 8.000 välbevarade kroppar från 1500-talet och framåt befinner sig här. Det är munkarna från Capuchin Kloster som omhändertar och bevarar de döda som sedan begravs på denna märkliga plats. Det går att ta sig under jorden och besöka denna bisarra begravningsplats, inträdet för att få möta de döda är 3.00 euro.

  • Cattedrale di Palermo - En av stadens kännetecknande byggnader som vi pratade om innan är den mäktiga katedralen. Med sina fyra klocktorn, mixade arkitekturstil och beundransvärda utsmyckningar är Cattedrale di Palermo något du bara måste se om du befinner dig i Palermo. Bygget började på 1100-talet och är idag en kyrka känd för sina kungliga gravar, regilösa anknytningar och vackra utseende. Precis intill kyrkan finner du Cassaro Alto som även det är en plats som lockar turister.

  • Massimo Theater - Palermos operahus är det största i Italien och liknar mer ett gigantisk palats än något annat. Med plats för över 1300 personer har det sedan det byggdes år 1897 varit en folkkärt mötespunkt för kulturintresserade artister, konstnärer, kompositörer och andra kreativa personer. Årligen hålls det mängder av teaterföreställningar, konserter, opera, balett och andra evenemang på byggnadens stora scen. Gå på en show på Massimo Theater eller boka en guidad tur av byggnaden, även det är en intressant och häftig upplevelse.

  • Fontana Pretoria - Se avbildningar av de grekiska gudarna Zeus, Poseidon, Apollo, Ares och åtta andra på denna ikoniska fontän i hjärtat av staden. Gjord i marmor år 1554 flyttades den drygt tjugo år senare till Palermo och har sedan dess varit ett viktigt landsmärke för staden. Som mittpunkten för Piazza Pretoria kräver den din uppmärksamhet med sina ståtliga statyer, dekorerade trappor och harmoniska vattenspel. I närheten av fontänen har du även La Martorana, Chiesa di Santa Ninfa dei Crociferi och San Matteo al Cassaro som kan vara värt ett besök om du är intresserad av historia.

  • Gå på marknad - Gör som lokalbefolkningen och besök stadens olika marknader för en genuin italiensk upplevelse. Även om marknaderna är som mest kända för att sälja fisk och kött kan du hitta mängder av andra produkter som frukt, kläder, smycken, vin, väskor, souvenirer och mycket mer - ofta är det mesta tillverkat eller odlat lokalt och väldigt billigt. Fyra marknader i Palermo som du kan besöka finns i Ballaro, Borga Vecchio, Capo och Vucciria.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Palermo

  Ska du hyra bil i Palermo kan du vara extra taggad inför din semester eftersom du kommer kunna åka på roliga road trips och dagsturer på Sicilien. Ön upplevs verkligen bäst med hjälp av en bil eftersom det finns så mycket att se utanför städerna och i områden som inte kan nås via kollektivtrafiken. Även om Palermo är en underbar storstad att semestra i så finns det en hel värld av bergig terräng, orörd natur och fantastiska småbyar strax utanför stadsgränserna. Nedan har vi listat några dagsturer du kan ta från Palermo för att ge dig inspiration inför din resa.

  Mondello strand

  En kort sträcka från Palermo finner du Mondello med dess vita strand och långgrunda vatten. Stranden är uppdelar i allmänna områden, där du helt gratis kan placera din badhandduk för dagen och spendera soltimmarna, och olika privata områden. De privatägda områden ger dig en lyxigare känsla och där kan du för runt 10-15 euro hyra en alldeles egen solstol med kompletterande parasoll och bord. Oavsett vad du väljer är det en perfekt utflykt att göra en het dag när du vill svalka dig i havet samtidigt som du upplever en av Siciliens bästa stränder. Andra saker att se i Mondello är borgen La Torre Di Mondello, utsiktspunkten Pizzo Sella högt upp på ett berg i Monte del gallo Park och den katolska kyrkan Church of Saint Jerome.

  Cefalu

  Om du följer kusten öst och kör cirka 75 kilometer kommer du till den härliga småstaden Cefalu. Detta är en liten men populär turistort. Staden är inklämd mellan havet och en över 270 meter hög klippa vilket ger staden ett underligt utseende och unikt läge. På klippan ligger även ruiner från en gammal borg som tros vara byggd någon gång på 1200-talet och ett tempel från 800-talet. Staden är uppställd på Unesco:s världsarvslista och är en perfekt dagsutflykt från Palermo. Tänk på att det är många som vill se denna vackra plats och under sommarens högsäsong kan det därför vara extremt mycket folk bland stadens trånga gator, att besöka Cefalu under lågsäsongen eller tidigt på morgon kan därför vara att föredra.

  Madonie Regional Natural Park

  Denna magiska nationalpark cirka två timmar från Palermo är fylld av höga berg, branta klippor och helt otroliga vyer. Landskapet bjuder på alla utomhusaktiviteter du kan önska dig och massvis av populära vandringsleder finns bland parkens vilda natur. Gör som många andra och kör till Madonie Regional Natural Park och spendera dagen naturnära och njut av den vackra miljön och den friska luften. I områden ligger också många italienska småbyar som är orörda av turister och som därför kan ge dig en mer genuin upplevelse om hur livet på Sicilien är utanför storstäderna och turistorterna.

  Catania

  Kan du inte få nog av storstäder kan du bege dig till Siciliens näst största stad Catania. Då behöver du korsa ön och köra sydöst mot den östra kusten (som även den är fin och har många bra stränder). Intill staden finner du Europas högsta aktiva vulkan, Etna, som flera gånger haft utbrott och förstört Catania. Men staden har alltid byggts upp och idag anses det vara Siciliens kulturella centrum. Sevärdheter du inte får missa inkluderar den vackra Katedralen i Catania, medeltids borgen Castello Ursino och den charmiga elefantstatyn Fontana dell´Elefante. Utöver dessa klassiska sevärdheter erbjuder Catania fantastisk shopping samt ett livligt nattliv med ett flertal populära barer, klubbar och restauranger.

  Geografisk information & Historia

  Palermo grundades 700 f.Kr eftersom behovet av en hamn på öns nordvästra kust fanns för att kunna underlätta handelsvägen. Än idag är staden en viktig punkt för Siciliens import och export. Staden blev en del av Italien på 1860-talet efter att ha varit under flera olika styren, bland annat romarriket, greker och araber. Två gånger har Palermo förstörts och tvingats byggas upp från grunden, första gången på 1940-talet på grund av andra världskriget och andra gången så sent som 1968 på grund av en kraftig jordbävning.

  Med sina cirka 674.000 invånare är Palermo den största staden på Sicilien och femte största i Italien, det är Rom, Milano, Neapel, och Turin som är större. Det är en populär stad att bosätta sig i men också att besöka, både för italienare och turister från övriga delar av Europa. Med sitt varma klimat, långa kust och klarblåa havsvatten är det många som kommer till detta Medelhavsparadis på solsemester. Kombinera detta med stadens rika historia, kulturarv och den utsökta matkulturen så har du en drömdestination utan dess like.

  Ta sig runt i Palermo

  Bil

  Att ta sig runt Sicilien med hjälp av en bil är det bästa sättet att uppleva ön på, även om det kan vara lite besvärligt i storstädernas centrala delar. Planerar du inte att köra ner din egen bil till ön kan du boka en hyrbil i Palermo till lågt pris via Auto Europe. Då kan du ta dig runt på Sicilien i ditt eget tempo och se det du vill se, och göra det du vill göra.

  Kollektivtrafik

  Ditt bästa alternativ om du vill åka med kollektivtrafiken är buss, i alla fall i stadens centrala delar. Tänk dock på att bussanslutningarna och systemet inte bör jämföras med till exempel det svenska, då det är mycket sämre i Palermo. Åker du med buss bör du vara förberedd på långa väntetider, att tidtabellen inte stämmer och att det antagligen kommer ta längre tid än förväntat.

  Det finns även en tågstation i Palermo. Tyvärr kör den inte inom staden utan har bara till andra delar av ön, bland annat Palermo flygplats, Catania, Trapani och Syrakusa. Vill du ta dig till det italienska fastlandet och städer som Rom, Neapel eller Bari behöver du ta ett anslutningståg. Det går även en del färjor till fastlandet såväl som Sardinien, Tunisien och några andra destinationer.

  Taxi

  Flera taxibolag är aktiva i Palermo och detta är ett bekvämt, snabbt men i längden dyrt sätt att ta sig runt i staden på. Vi rekommenderar att du ber om ett fast pris eller frågar vad resan kommer kosta innan du sätter dig i taxibilen. Även om de flesta taxibolagen är säkra och seriösa, finns det en del som försöker lura omedvetna turister att betala mer än resan är värd. Ta det säkra före det osäkra och be om det uppskattade priset innan du hoppar in i bilen.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Palermo