Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ PALERMO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Palermo flygplats - Upptäck Sicilien

  Siciliens huvudstad Palermo är en utmärkt startdestination för ditt äventyr på den italienska ön. Som Siciliens största stad har Palermo en härlig blandning av storstadsliv och natur, berg och paradisstränder. Landa på Falcone-Borsellino Airport, kör till staden på mindre än en timme och upptäck sedan resterande Sicilien. Vi samarbetar med flera leverantörer och kan hitta en billig hyrbil på Palermo flygplats åt dig så du kan börja ditt äventyr så fort du landat.

  Palermo ligger på nordvästra delen av Sicilien som tillhör Italien. Staden präglas av sitt fantastiska läge vid kusten och har en stor hamn med en lång kustlinje som skapat helt otroliga badmöjligheter. Som Medelhavets största ö är Sicilien ett eftertraktat resmål och du får ut det mesta av din semester med hjälp av en bil. Vi på Auto Europe vill hjälpa dig hitta det perfekta fordonet till din semester och med vår långa erfarenhet, breda utbud och låga priser tror vi att vi kan göra just det. Att spendera en vecka eller två på denna soliga ö är underbart och med oss kan du hitta en hyrbil för hela, eller en del av din vistelse. Jämför olika bilmodeller, företag och priser här på vår hemsida eller kolla in tidigare kunders omdöme på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Palermo.

  Flygplatsinformation

  Flygplatsen hette tidigare Punta Raisi Airport och många kallar därför fortfarande den för det, officiellt heter den dock Falcone-Borsellino Airport. Det är en av de största i södra Italien, i alla fall om man räknar till passagerartrafik. Inte förvånansvärt ökar den internationella trafiken markant under sommarens turistsäsong, även om både inrikes och utrikes flygningar sker året runt. Du kan förvänta dig en bekväm vistelse om du ska flyga via Palermo flygplats eftersom det har alla tjänster och bekvämligheter du förväntar dig av en medelstor flygplats. Det finns en terminal som i sin tur består av fyra våningar, detta gör att det är väldigt enkelt att ta sig runt inuti flygplatsbyggnaden.

  Palermo flygplats (PMO)
  Officiellt namn: Falcone-Borsellino Airport
  Adress: Localita Punta Raisi, 90145 Cinisi PA, Italien
  Läge: Flygplatsen ligger lite mer än 3 mil väst om Palermo.
  Flygbolag på flygplatsen: RyanAir, Norwegian, SAS, Lufthansa, TUI med mer.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Palermo flygplats?

  Om du vill hyra bil på Palermo flygplats har du många valmöjligheter. Ett tiotal leverantörer erbjuder upphämtning där och via Auto Europe kan du jämföra företagens olika erbjudande. Sicily by Car kanske är det billigaste alternativet men Avis kanske har bättre villkor medan Hertz har den exakta bilmodellen du vill hyra! Använd vår hemsida för att hitta den ultimata bilen för din resa.

  Efter du landat behöver du bege dig till den lokala leverantörens kontor för att hämta upp din hyrbil. Beroende på vilket företag du valt, kommer kontoret antingen ligga inne på flygplatsen eller en kort bit utanför. Har den lokala leverantören inget kontor inuti flygplatsbyggnaden arrangerar de ofta gratis skyttelbussar som kör dig till upphämtningsplatsen - läs mer om detta i samband med bokningen eller på din voucher efter du bokat. Tänk på att ha med dig alla dokument som krävs (körkort, pass, kreditkort, voucher osv) när du anländer till kontoret. Läs igenom hyreskontraktet noga innan du signerar och ta upp eventuella frågor eller funderingar med den lokala personalen. Behöver du ytterligare hjälp eller assistans är du också varmt välkommen att kontakta oss via telefonnumret som anges på din voucher.

  Efter allt pappersarbete är klart och du fått nycklarna i handen är du redo att bege dig till din bil. Hur taggad du än är på att bege dig ut på de italienska vägarna vill vi uppmana dig till försiktighet och defensiv körning. Att köra i Italien kan skilja sig en del från att köra i Sverige, läs gärna på om de italienska körlagarna och reglerna innan du rullar ut på ditt äventyr.

  Avis hyrbil på Palermo flygplats Avis på Palermo flygplats
  Localita Punta Raisi,
  Cinisi PA, Italien 90145

  +390 915 916 84
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 24.00
  Hertz hyrbil på Palermo flygplats Hertz på Palermo flygplats
  Localita Punta Raisi,
  Cinisi PA, Italien 90145

  +39 091 213112
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 24.00
  Sicily by Car hyrbil på Palermo flygplats Sicily by Car på Palermo flygplats
  Localita Punta Raisi
  Cinisi PA, Italien 90145

  +39 091 591 250
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 23.00
  Thrifty hyrbil på Palermo flygplats Thrifty på Palermo flygplats
  Localita Punta Raisi
  Cinisi PA, Italien 90145

  +39 091 213112
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 24.00

  Terminaler

  Det finns en passagerarterminal på Palermo flygplats och den används flitigt för nationella och internationella flygningar. Flygplatsen är en av södra Italiensk mest trafikerade och den har stor betydelse för landets turism. Terminalen består av fyra våningar, en underjordisk, en på marknivå samt två övre våningar (som huserar ankomster och avgångar).

  Flygplatsfaciliteter

  På Palermo flygplats hittar du ett urval av matställen med typiska italienska rätter och sicilianska sötsaker att unna dig innan du går ombord ditt flyg hem. Det är också möjligt att utnyttja chansen för lite sista-minuten shopping för gåvor, parfymer och modeplagg i flygplatsens butiker. På första våningen kan du skicka semester vykort från posten eller ta itu med pengafrågor på banken. För din bekvämlighet finns det också tre uttagsautomater på flygplatsen. Du kommer med störst sannolikhet ha en trivsam erfarenhet av Palermo flygplats och kan förvänta dig en bra upplevelse.

  Utöver det ovannämnda tjänsterna har flygplatsen VIP-lounger, WiFi på utvalda platser och anpassade hissar och toaletter for personer med nedsatt rörlighet. Självklart kan du också hämta och lämna din hyrbil på Palermo flygplats för en enkel och smidig resa, flera hyrbilsföretag har kontor inne bland flygplatsens faciliteter.

  Hur kan man ta sig till och från Palermo flygplats?

  Bil

  Många som ska på semester till Sicilien påbörjar sin resa från Falcone-Borsellino Airport. Väl ansluten till många av ön stora vägar är detta en bra utgångspunkt att ta sig vidare ifrån. Det är populärt att hyra bil på Palermo flygplats och sedan smidigt lämna bilen på flygplatsen igen när semestern är slut och det är dags att åka hem. Att ta sig runt på Sicilien med hjälp av en bil och också det bästa sättet att uppleva ön på. Från flygplatsen är det cirka 32 km till Palermo, 100 km till Marsala och 240 km till Catania.

  Kollektivtrafik

  Ett flertal bussar går mellan flygplatsen och de närliggande sicilianska städerna. En biljett till Palermo kostar 6.00 euro och bussarna avgår var 30 minut (sista bussen avgår 00.30 på natten). Det går också bussar till bland annat Trapani, Porto Agrigento, Sciacca och några fler städer. Biljetter kan köpas online eller i biljettautomater som finns på flygplatsen. Det finns även en tågstation i anslutning till flygplatsen som du kan ta dig in till Palermo via. Vänligen besök flygplatsens officiella hemsida för mer information om tidtabeller, destinationer och priser.

  Taxi

  Precis utanför ankomsthallen finns det en taxiparkering fylld med fordon i olika storlekar. Skulle där inte vara någon kan du ringa och beställa en på antingen +39 091 6878 (Trinacria) eller +39 091 8481 (Autoradio taxi). Priset för en resa in till Palermo kostar mellan 35-45 euro beroende på tid, trafik och antal passagerare. Vi rekommenderar att be om det uppskattade priset innan du sätter dig i bilen för att undvika att överbetala.

  Parkeringstips

  Tre parkeringsplatser finns på flygplatsen; P1, P2 och P3. Det billigaste alternativet är P1, den ligger 600 meter från terminalen och huserar 240 platser. Orkar du inte gå finns det en gratis skyttelbuss som avgår var 15 min du kan ta till flygplatsens huvudterminal. Ett annat billigt alternativ är P3, den har 260 parkeringsplatser och ligger cirka 700 meter från passagerarterminalen. Även därifrån kan du ta en gratis skyttelbuss till flygplatsbyggnaden. P2 är den närmaste (och därför den dyraste) parkeringsplatsen som ligger precis i anslutning till huvudterminalen. På samtliga parkeringsplatser är det gratis att stå de första 15 minuterna, men varierar sedan i pris. Godkända betalningsmetoder är kreditkort, debitkort och kontanter.

  När du ska parkera på resterande Sicilien, tänk på att de allmänna gatuparkeringarna är markerade med hjälp av färg. Vit betyder att du kan stå där helt gratis, blått betyder att du får stå där men att det kostar och gult betyder att du inte får parkera där. Akta dig också för körförbjudna zoner, så kallade ZTL (Zona a traffico limitato), som du kan få dyra böter för om du råkar parkera eller köra i.

  Nyttiga länkar

  Palermo flygplats