Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I ITALIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Italien

  Generell information
  Italien är ett härligt land att bila i. Boka hyrbil i Italien och kör längs de långa kusterna, i bördiga och frodiga landskap i norr eller på soliga öar som Sardinien och Sicilien. För den erfarne föraren kanske ett besök i Rom lockar? Auto Europe har satt samman lite information som är bra att ha inför bilhyran i Italien.

  Regler vid bilhyra i Italien
  För att få hyra bil i Italien måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer) samt haft körkort i minst ett år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Säkerhetsbälten är obligatoriska. Barn under 12 år ska åka i baksätet och placeras i bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Italien:

  • Tätort: 50 km/h
  • Landsväg: 110 km/h
  • Motorväg: 130 km/h

  Trafikregler
  I Italien är det högertrafik. Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse. Promillegränsen i Italien är 0,8.

  Bensinstationer
  Bensinstationer är normalt öppna mellan 07:00 och 12:30, sedan har man siesta för att öppna igen mellan kl. 15:30 till 19:00. På söndagar kan de vara stängda. På motorvägarna kan du hitta bensinstationer som är öppna dygnet runt och tankautomater är också vanliga.

  Vägtullar och avgifter
  De italienska motorvägarna är belagda med tull. Antingen betalar du dessa kontant i tullbåsen eller så köper du en vägvignett på en bensinstation.

  Parkering
  Parkering får endast ske på höger sida av vägen. I sk. blåa zoner kan man parkera med parkeringsskiva i en timme. Placera skivan väl synlig på instrumentbrädan.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Italien ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt inom Västeuropa. För vissa hyrbilskategorier finns speciella reserestriktioner. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Kanske planerar du att köra till Schweiz eller Slovenien? Extra avgifter och speciella restriktioner kan förekomma. Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan vissa städer i Italien är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är tillgängliga för vissa fordonskategorier och extra avgifter tillkommer alltid. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.