Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SICILIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Sicilien till de bästa priserna

  När du bokar en hyrbil på Sicilien, i Italien kan du känna dig säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på en av Siciliens flygplatser, i en stad eller vid ett färjeläge och ge dig iväg på en roadtrip värd att minnas!

  Trafik och parkering

  Att köra bil på Sicilien kan verka avsträckande i många fall. Italienarna är kända för sitt sätt att köra bil. Ta det bara lugnt och undvik att köra i städerna under rusningstrafik. Var beredd på att bli omkörd i skymda kurvor och på smala vägar. Trots detta så får du en underbar känsla av frihet när du kör bil på Sicilien och vägarna är av bra kvalietet. Du har möjlighet att uppleva undanskymda platser och mindre mysiga byar om du väljer de mindre vägarna, istället för de fyra motorvägar som finns på ön. Du planerar din resa helt själv. Det finns många härliga vägar med vidundrande utsikt över hav och berg. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil på Sicilien:

  • Vid smala passager och vid kurvor utan sikt tuta gärna för att visa att du kommer.
  • Se upp för boskap som kan befinna sig på landsvägen.
  • Håll stort avstånd till framvarande och bakomvarande trafikanter.

  Mer information hittar du i vår körning för Italien.

  Parkering

  I Siciliens största stad, Palermo, kan det vara trockt med bilar underrusningstrafik och därför extra svårt att hitta parkering. Vita vägmarkeringar indikerar fri parkering, blåa avgiftsbelagd parkering och vid gula linjer får endast handikappade parkera. Vi rekommenderar istället att man hittar parkering i utkanten av staden och promenerar eller tar kollektivtrafik in till centrum. Många städer på Sicilien är gamla och har kullerstensgator och trånga gränder som kan vara svåra att köra bil i. På landsbygden är det oftast inga problem att finna en bra parkering. Tänk dock på att aldrig lämna värdefulla saker i bilen och att parkera på ett säkert ställe under natten, t.ex. i ett parkeringsgarage.

  Geografisk information

  Sicilien är Medelhavets största ö och ligger endast 3 km från det italienska fastlandet. Sedan 30-talet har det funnits planer på en bro mellan staden Messina på Sicilien och fastlandet. Men ännu har inga planer satts i verket. Sicilien är en bergig ö med berg som sträcker sig uppemot 1500 möh. Den aktiva vulkanen Etna är ett välkänd landmärke. Ön har också många vackra sandstränder och flera floder som korsar ön. Sicilien har ett medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar, likt det i södra Italien. Detta gör att Sicilien årligen besöks av mängder med sol- och badsugna turister, som de flesta kommer via den största flygplatsen på ön, Palermos flygplats. Men det är även möjligt att ankomma via den något mindre på Comiso flygplats.

  Palermo Airport (PMO)
  Hemsida: www.airport-palermo.com
  Telefonnummer: +39 800 541 880

  Kollektivtrafik

  På Sicilien kan du åka med bussar i och mellan städerna. I Palermo och Catania finns det även tunnelbana. Till bussar köper du biljetter hos ombud eller hos en "Biglietteria". På vissa av bussarna måste du stämpla biljetten när du stiger på.
  Tåg: Du kan även åka tåg på Sicilien. Till exempel går det tåg från Messina till Palermo och mellan Messina till Syracuse via Catania. En tågfärja gör det också möjligt att ta tåget till det italienska fastlandet.

  Bra länkar

  Turistinformation Sicilien