Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ SICILIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Sicilien – Utforska den Italienska pärlan

  Man brukar säga att Italien är format som en sko som sparkar en fotboll och i detta scenario är Sicilien fotbollen. Det är Medelhavets största ö och en härlig destination i södra Italien som bjuder på fängslande kultur och vacker natur. Sicilien är ganska bergigt med många kalkstensklippor och liknande som leder upp till toppar med fantastisk utsikt över land och hav. Du kan boka en hyrbil på Sicilien och köra runt hela ön med för att inte missa något, till exempel kan du besöka Palermo i norr och Catania i sydöst.

  Ruiner och utgrävningar från Antika Grekland såväl som Romarriket finns på ön och området har länge varit en central punkt för handeln över Medelhavet. Än idag finns det mycket färjtrafik till och från ön, bland annat till det Italienska fastlandet, Medelhavets näst största ö Sardinien, Malta och Frankrike. Ön är också känd för sina efterrätter, visste du att den klassiska cannolin kommer från Sicilien? Andra delikatesser inkluderar Cassata som har smak av ricotta och marsipan, den frusna desserten Granita di Mandorla och Buccellato som är en typ av fruktkaka. Sicilien är verkligen en farlig plats för de som har ett stort sötsug för här finns så mycket gott man inte vill missa!

  Ska du boka en bil på ön kan du göra så billigt via Auto Europe. Vi samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av branschen arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta din bokade bil på en av Siciliens flygplatser, i en av de populära turistorterna eller vid ett färjeläge och ge dig iväg på ett sicilianskt äventyr du sent kommer glömma!

  Hur är trafiken på Sicilien?

  Att köra bil på Sicilien kan verka avskräckande i många fall eftersom Italienarna är kända för sitt sätt att köra bil. Ta det bara lugnt och undvik gärna att köra i städerna under rusningstrafik. Var beredd på att bli omkörd i skymda kurvor och på smala vägar. Trots allt detta så får du en underbar känsla av frihet när du kör bil på Sicilien och vägarna är av bra kvalitet. Du har möjlighet att uppleva undanskymda platser och mindre byar om du väljer de mindre vägarna istället för de fyra motorvägar som finns på ön. Vill du snabbast ta dig fram dock rekommenderar vi motorvägarna då de snabbast tar dig från punkt A till punkt B.

  Se upp för vespor och mopeder eftersom det är ett vanligt transportmedel på Sicilien. Det kan vara svårt att köra och framförallt hitta parkering i städernas centrala delar, på grund av detta är det många lokalbor som tar sig runt på en vespa eller moped. Dessa är smidiga att ta sig runt med men för övriga bilister kan de vara svåra att se och ovant att köra i denna typ av trafik. Men kör du försiktigt och håller hastighetsgränserna så kommer det gå bra.

  Läs mer om hur det är att köra i Italien här.

  Var kan jag parkera min hyrbil på Sicilien?

  Många städer på Sicilien är gamla och fulla av kullerstensgator och trånga kvarter och är därför både svåra att köra i och att hitta parkering i, detta gäller speciellt i städer som Palermo och Catania. I dessa städer är det inte ovanligt att det är tjockt med bilar, inte bara under rusningstrafik utan under hela sommarens högsäsong. På grund av detta rekommenderar vi att istället för att parkera i centrum ställa bilen en bit utanför och sedan promenera eller åka med kollektivtrafik in till stadskärnan.

  Med det sagt finns det en del parkeringshus i städernas centrum såväl som gatuparkering. Ser du vita vägmarkeringar betyder det fri parkering medan blåa indikerar att det kostar. Vid gula linjer får endast de som har handikapptillstånd ställa sig så vänligen håll dig borta från dessa om du inte har det. Ska du boka boende i en av städerna kan vi också rekommendera att boka ett boende med parkering så du slipper oroa dig över var du ska ställa bilen. På landsbygden är det betydligt enklare att hitta parkering och det är främst i städerna du behöver ha allt detta i åtanke.

  Sicilien flygplats

  På Sicilien brukar man räkna med att det finns fyra flygplatser. Trapani flygplats och Comiso flygplats är de minsta och hanterar främst inrikesflyg och flygningar inom Europa via lågbudgetbolag. Catania-Fontanarossa som ligger utanför Catania och Falcone Borsellino som ligger utanför Palermo är de större flygplatserna och hanterar flygningar från och till världens alla hörn. Årligen har flygplatsen i Catania över tio tusen resenärer vilket gör det till den mest trafikerade på Sicilien och även en av de mest trafikerade i hela Italien.

  Catania-Fontanarossa flygplats – (CTA)
  Adress: Aeroporto di Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini, Sicilien
  Hemsida: www.aeroporto.catania.it
  Telefon: (+39) 095 7239111

  Falcone-Borsellino flygplats – (PMO)
  Adress: Aeroporto Falcone e Borsellino, Sicilien
  Hemsida: www.aeroportodipalermo.it/en/
  Telefon: (+39) 091-7020273

  Trapani-Birgi flygplats – (TPS)
  Adress: Aeroporto Vincenzo Florio di Trapani-Birgi, Sicilien
  Hemsida: www.airgest.it
  Telefon: (+39) 0923 842502

  Comiso flygplats – (CIY)
  Adress: SP5, 97013 Comiso RG, Sicilien
  Hemsida: www.aeroportodicomiso.eu
  Telefon: (+39) 0932 961467

  Att göra på Sicilien

  Medelhavets största ö är full av antika monument, historiska platser och spännande kultur. Har man bokat en hyrbil på Sicilien kan man bekvämt utforska ön i sitt eget tempo och välja och vraka mellan en mängd aktiviteter och sevärdheter. Nedan tipsar vi om våra favoriter:

  • Agrigentum - Här kan du se ruinerna av den antika grekiska staden Agrigentum (även känd som Agrigento, Acragas och Akragas). Beläget mellan två floder på öns södra kust är det ett fantastiskt kulturarv som vittnar om forntida dar. Staden byggdes uppe på en klippa och läget var valt med omsorg så det skulle vara lätt att försvara sig mot inkräktare. Bland ruinerna finner du fyra tempel: Concodia-templet, Herakles templet, Zeus templet och Juno Lacinia som alla tros ha byggts 500 f.Kr.

  • Teatro Antico di Taormina - Ännu ett fantastiskt arv från grekernas stormaktstid är den gamla teatern Teatro Antico di Taormina som befinner sig på öns östra del, nära udden som är närmast det italienska fastlandet. Denna teater är den näst största i hela Italien och fortfarande arrangeras här olika föreställningar och konserter. Förutom de historiska ruinerna har platsen även en otroligt vacker utsikt över havet och den närliggande vulkanen Etna som fortfarande är aktiv.

  • Ballaro Market - I Palermo finner du en populär marknad vid namn Ballaro. Här kan du handla siciliansk street-food, traditionella efterrätter och massa annat kul, främst mat men även souvenirer, kläder och accessoarer. Marknaden har öppet alla dagar 08.00 till 20.00 (15.00 på söndagar) och är en favorit bland de besökarna som vill integrera sig i lokalbornas värld och uppleva Sicilien från deras ögon.

  • Ear of Dionysius - Detta är en kalkstensgrotta som enligt legenden ska vara byggd av tyrannen Dionysius någon gång 400 – 300 år f.Kr. På grund av att öppningen liknar öppningen till ett öra har grottan fått namnet ”Dionysius öra”. Du kan besöka grottan och till och med gå in i den mot en liten kostnad och detta är något vi rekommenderar då det är en häftig upplevelse. Grottan ligger i Syrakusa som också är hem till sevärdheterna Castello Maniace, Arethusa Spring och Cathedral of Syracuse.

  • Åk linbana till Etna - Etna är Europas högsta aktiva vulkan som regelbundet har små utbrott, senaste utbrottet var 2019. Vulkanen befinner sig på Siciliens östa kust i närheten av Catania och ligger cirka 3300 meter över havsytan. Man kan besöka vulkanen och numera är detta en populär utflykt bland turister. Man kan ta sig upp för toppen av Etna genom att vandra tillsammans med en auktoriserad guide eller så kan man välja det bekväma sättet att ta sig upp: med linbana!

  Bästa dagsturerna med min hyrbil på Sicilien

  Ska du hyra en bil på Sicilien kan du börja planera vilka ställen du vill se och vilka städer du vill besöka. Ön är extremt populär bland de som ska på semester till Italien och det finns en anledning till detta, här finns så otroligt mycket att se och göra! Nedan tipsar vi om några ställen vi definitivt tycker du ska inkludera i din lista över saker att se när du planerar din roadtrip på Sicilien.

  Palermo

  Som Siciliens huvudstad är Palermo ett måste om man ska besöka Sicilien. Staden är inte lika stor som den italienska huvudstaden Rom, men ack så stolta sicilianarna är över sin vackra huvudstad. Palermo ligger på öns nordvästra kust och är den femte största staden i Italien. Här finner du vacker arkitektur och charmiga kvarter samt unika sevärdheter som palatset Norman Palace från 800-talet, stadens katedral från 1100-talet och Cappella Palatina som är en kyrka känd för sin mosaik och extravaganta utsmyckning. En lite underligare sevärdhet är Palermos katakomber som är en gammal begravningsplats full av mumifierade kroppar och skelett. Läskigt men väldigt intressant!

  Isola Bella

  Isola Bella betyder ”Vacker ö” och refererar på Sicilien till den lilla klippön i Taormina som man enkelt kan ta sig till via fot. Ön ligger precis vid en populär strand i naturreservatet Istmo di Isola Bella och är en härlig avstickare om man kör längst med kusten på öns östra del. I närheten finner du även den antika grekiska teatern Teatro Antico di Taormina och slottet Castello di Mola som bjuder på en magisk utsikt över havet, naturen och Taormina.

  Catania

  Detta är Siciliens näst största stad och ligger i vulkanen Etnas skugga på öns östra kust. Sevärdheter inkluderar många historiska byggnader, bland annat Katedralen i Catania, Castello Ursino, Monastery of San Nicoló I´Arena och Teatro Massimo Bellini. Men framförallt är det atmosfären och de mysiga kullerstenskvarteren som gör staden populär. Ta en promenad i hamnen och stanna sedan på en lokal restaurang för att njuta av en skaldjursrätt eller pastarätt som är lagad på traditionellt italienskt vis. Såklart är även pizzan god här precis som i resterande delar av Italien.

  Egadiska öarna

  Utanför Siciliens västra spets finner du en ögrupp bestående av vacker natur, bergig terräng och idylliska italienska fiskebyar. Ögruppen består av en mängd mindre öar, men de tre största är Favignana, Levanzo och Marettimo. För att ta dig hit behöver du åka färja eller båt och det avgår regelbundet färjor som kör mellan öarna och som kan transportera besökare från Sicilien. Detta är en perfekt utflykt för de som letar efter en större sådan och som vill komma bort från den stora turistmängden på Sicilien. De Egadiska öarna är fulla av fridfulla stränder, kalkstensklippor man kan bada ifrån och grottor man kan utforska.

  Ta sig runt på Sicilien

  Det allra smidigaste sättet att ta sig runt på ön är med bil. Att hyra bil på Sicilien är extremt populärt på grund av att många vill ha chansen att utforska på egen hand. Trots att det är Medelhavets största ö tar det inte mer än ett par timmar att korsa ön med bil, till exempel tar det cirka 2,5 timme att köra mellan de två största städerna Palermo och Catania. Från den sydliga spetsen Pachino till den nordvästra spetsen Trapani tar det lite över fyra timmar att köra och till den nordöstra spetsen Messina tar det cirka 2,5 timmar från Pachino. Messina är den punkt som ligger närmast det italienska fastlandet så ska du ta dig mellan Sicilien och fastlandet gör du det med störst sannolikhet här.

  Tåg och buss är också ett alternativ man kan använda sig av på Sicilien. Det finns tåg som ansluter Messina, Palermo och Catania med varandra såväl som tåg som kör från Messina till Italiens fastland om du vill ta dig ditt för att besöka populära städer som Rom, Neapel och Bari. Buss är det billigaste transportmedlet på Sicilien och regelbundet avgår det bussar som ansluter de större städerna med varandra.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Sicilien