Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ CATANIA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Catania flygplats - Boka och spara

  Att hämta upp din hyrbil från Catania flygplats ger dig enkel tillgång till hela Sicilien, med start från östkusten. Från vulkanen Etna till imponerande romersk arkitektur, kan du skapa din egen resplan och utforska allt som Sicilien har att erbjuda. Vår Sicilien roadtrip resa har några tips som du kanske vill utforska. Auto Europe strävar inte bara efter att ge sina kunder några av de mest konkurrenskraftiga priser på marknaden, utan ger också professionell och tillmötesgående kundservice. Gör en sökning i dag och hitta rätt resa dit för din semester!

  Det optimala sättet att bekanta sig med den mångsidiga halvön är verkligen en bil i Catania. Det gör att du kan besöka många platser i och runt södra Italien och Sicilien. En bil från Auto Europe, en av världens ledande biluthyrningsmäklare, är det billigaste sättet att upptäcka Catania i din egen takt. Boka din hyrbil på Catanias flygplats med Auto Europe för en smidig uthyrningsupplevelse och en bra start på din semester. Tack vare våra specialerbjudanden kommer du att spara pengar och säkerställa att du får bästa service så att du i lugn och ro kan upptäcka nya spännande platser. Se gärna vad kunder som redan hyrt en bil i staden har att säga om sin upplevelse på vår sida med recensioner av hyrbil i Catania.

  Flygplatsinformation

  Catania – Fontanarossa Airport, även känd som Vincenzo Bellini Airport, är en internationell flygplats sydväst om Catania, den näst största staden på den italienska ön Sicilien. Den är uppkallad efter operakomponisten Vincenzo Bellini, som föddes i Catania. Med nästan två miljoner passagerare som transporterades 2016 är Catania / Fontanarossa - Rom / Fiumicino rutten Italiens mest trafikerade flyglinje, och Europas fjärde mest trafikerade. Ryanair började flyga till Catania 2013 samtidigt som de startade verksamheten till Comiso Airport, en ny flygplats som öppnades 2013 och ligger ungefär 100 km från Catania, nära staden Ragusa. För att klara den snabba passagerarväxten öppnades två ytterligare terminaler under 2018 (terminal B och C). Terminal C används uteslutande av easyJet.

  Catania Airport (CTA)
  Officiellt namn: Catania-Fontanarossa Airport, Italienska: Aeroporto di Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini. Även känd som Vincenzo Bellini Airport.
  Adress: Via Fontanarossa, 95121 Catania, Italien
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 3 km syd-väster om centrala Catania.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen trafikeras av flertalet stora flygbolag och lågprisbolag inklusive EasyJet, KLM, Norweigan, Vueling med mera.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Catania flygplats?

  Biluthyrningsleverantörernas diskar finns både inom och utanför terminalen - kontrollera uppgifterna på vår bokningsmotor, och eventuell ytterligare information finns under regler och villkor på din voucher. Du hittar huvudparkeringsplatsen för hyrbilarna intill P4 parkeringen.

  Vänligen notera namnet på din leverantör, som finns på din voucher under "Rental Company". Detta är det företag vars skrivbord du ska gå till för att plocka upp din hyrbil från Catania flygplats. Gå inte till Auto Europa / Sicilien by car disk om detta företag inte är din leverantör. Auto Europa är en av många leverantörer, och inte samma företag som Auto Europe. Auto Europe är en förmedlare, inte en leverantör.

  Europcar hyrbil på Catania flygplats Europcar hyrbil på Catania flygplats
  Via Fontanarossa,
  Catania, Italien 95121

  +39 095 348125
  Öppettider:
  8.00 till 23.59
  Hertz hyrbil på Catania flygplats Hertz hyrbil på Catania flygplats
  Via Fontanarossa,
  Catania, Italien 95121

  +39 095 341595
  Öppettider:
  8.00 till 23.59
  Avis hyrbil på Catania flygplats Avis hyrbil på Catania flygplats
  Via Fontanarossa,
  Catania, Italien 95121

  +39 095 340500
  Öppettider:
  8.00 till 23.59

  Terminaler

  Catania flygplats är den mest trafikerade sicilianska flygplatsen, och även bland de mest trafikerade i Italien, trots sin ringa storlek. Catania flygplats nya passagerarterminalen ersatte de gamla faciliteterna under 2007 för att bättre klara av ökad trafik. Byggnaden har nu separata avgångs och ankomstområden, med avgångar belägna på första våningen i terminalen. En informationsdisk finns tillgänglig i ankomsthallen.

  Flygplatsfaciliteter

  Både ankomst och avgångsområdet har anläggningar som finns tillgängliga för att tillgodose dina behov under ditt besök på Catania flygplats. I ankomsthallen hittar du en kaffebar, ett postkontor och ett växlingskontor. Två restauranger, ett kafé och en shopping zon hittar du i avgångsområdet. En bank och uttagsautomater finns också tillgängliga på flygplatsen. Faciliteterna inkluderar några matställen, kaféer och butiker, men alla är stängda för natten. Köp dina sena snacks och drycker sent på kvällen. Eluttag verkar vara få och långt mellan, så se till att du laddar dina enheter i förväg.

  Hur man kan ta sig till och från Catanias flygplats?

  Ska du hyra bil från Catania flygplats kan du nå Catania centrum från flygplatsen på ca 15 minuter genom att köra längs Via Plebiscito. Flygplatsen är också kopplad till resten av Sicilien. För att komma till Syracuse, till exempel, ta E45 i cirka 63 km - resan tar cirka 45 minuter. Palermo, å andra sidan, ligger en 2 timmars bilresa bort på A19. I vår körguide för Italien finns mer information och tips som du kan ha nytta av.

  Buss- och transferservice förbinder flygplatsen till Catania och resten av ön, i fall du inte ska hämta upp din hyrbil på Catania flygplats. AMT Alibus transfer går mellan flygplatsen och centrum i Catania var 20 minuter från 05:00 till 00:00. Långdistans busstrafik drivs av ett stort antal företag från flygplatsen.

  Parkeringstips

  Gatuparkeringsplatser, målade med blå linjer, finns tillgängliga inne i Catania, men att hitta dem kan vara svårt. Om du hittar en plats, kom ihåg att betala på en parkeringsautomat. Privata parkeringsplatser är ett dyrare alternativ än parkering på gatan, men de är också säkrare, och kan därför vara att föredra så att du kan njuta fullt ut av din semester. Parkering i Catania centrum visar sig ofta vara enklare än man tidigare trott! Det finns kommunala parkeringsplatser belägna i många av stadens populäraste turistområden, inklusive Via La Spezia, Via Luigi Sturzo, Piazza Paolo Borsellino, Via Plebiscito 747 och Via Forcile, den senare nära flygplatsen.

  Av säkerhetsskäl rekommenderas parkering på flygplatsen och på säkrade parkeringsplatser i Catania när du ska hyra bil från Catania flygplats. Med en vanlig bussförbindelse mellan flygplatsen och staden kommer du att vara i Catania centrum på nolltid. Sikta alltid på att välja bevakade parkeringsplatser och undvik parkering på gatan eftersom brottsfrekvensen relaterad till biltillverkning i Catania tyvärr är hög. Parkering på gatan är inte kostnadsfri och du kan hitta utrymmen markerade med blå färg på vägen som utsedda parkeringsplatser. Skaffa en biljett från en maskin snarare än från människor som försöker sälja dem till högre priser.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Catania