Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BERGAMO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Bergamo – Hitta din perfekta hyrbil

  När du hämtar en hyrbil i Bergamo kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta antingen på Bergamo flygplats eller på ett centrumkontor.

  Bergamo som ligger i norra Italien är en vacker gammal stad med trånga gränder, charmiga restauranger och vacker utsitk. Staden är uppdelad i två distrikt som förbinds med en linbana. På den högre av de två distrikten finner ni en fantastisk utsikt över staden och dess omnejd. På klara dagar kan man skymta alptoppar i bakgrunden i norr och runt om ett böljande grönt landskap.

  vad säger tidigare kunder om sin hyrbilsupplevelse i staden? Läs deras utvärderingar av hyrbil i Bergamo här.

  Hur är trafiken i Bergamo?

  Många ankommer till Bergamo flygplats och ska resa vidare i norra Italien. Om man vill slippa ta turistbussar eller kollektivtrafik är det värt att hyra bil i Bergamo. Den italienska körstilen är ökänd men i norra Italien är den ändå lite lugnare, jämfört med i söder. Vägarna är i bra skick men det kan vara bra att ha vissa trafikregler och bestämmelser i åtanken när du kör bil i Italien:

  • Motorvägar är ofta tullbelagda. Du tar en biljett när du kör på motorvägen och betalar de körda kilometrarna när du kör av.
  • Barn under 12 år ska sitta på bilkudde eller i bilbarnstol anpassad för sin ålder och vikt.
  • Det är inte tillåtet att prata i mobiltelefon under körning i Italien. Det kan leda till böter. Hands-free går bra.
  • Mopeder och vespor är vanliga i Italien. Se upp för dessa och glöm ej "döda vinkeln".

  Norra Italien är härligt att upptäcka med en hyrbil. Besök vackra vingårdar, åk på dramatiska kustvägar. Stanna till i små bergsbyar och betrakta det lugna livet eller besök en riktig metropol som ex. Milano. Om du vill veta mer om bilkörning i Italien besök vår: körguide för Italien.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Bergamo?

  Tänk på att man i Italien endast får parkera på höger sida av vägen. Läs skyltarna noggrannt och parkera helst i parkeringshus under natten om du ska hyra bil i Bergamo och låta den stå. På landsbygden är det enklare att hitta parkeringsplats. Tänk på att det i sk. blå zoner endast är tillåtet att parkera en timme med parkeringsskiva. Ha även koll på vilken trafikzon ni befinner er i. Inne i centrala delarna av Bergamo så finns där zoner som är totalt avstängt för biltrafik och är bevakade med kameror. Skulle ni köra i en sådan zon kan det bli böter upp till 76 euro.

  Bergamo flygplats

  Bergamo flygplats ligger i utkanten av staden och trafikeras mest av lågprisbolag. Härifrån är det lätt att ta sig till Milano, som endast ligger 4 mil bort. Om ni har er hyrbil i Bergamo, tar ni er enkelt in till staden med hjälp av kollektivtrafik. Där finns även möjligheter att hyra bil på självaste flygplatsen.

  Bergamo-Orio al Serio eller Il Caravaggio International Airport (BGY)
  Hemsida: www.milanbergamoairport.it
  Telefonnummer: +39 035 326 323

  Att göra i Bergamo

  • Città Alta: Den äldre stadsdelen är för de som känner sig lockade av konst och kulturskatter. Ni som är intresserade utav arkitektur kan besöka Piazza Vecchia torget och se det romanska stadshuset Palazzo della Ragione som byggdes på 1190-taket. Behöver ni en liten paus från allt skådande så finns här underbara restauranger runt omkring hela Città Alta. När ni känner er utvilade nog för nästa etapp så bör ni gå vidare till Santa Maria Maggiore, en katedral från 1137 och fortsätt sedan till det åttkantiga gotiska baptisteriet från 1300-talet. Denna stadsdel är fullpackad av sevärdheter och ett flertal museer som naturhistoriska museet Museo di Scienze Naturali.

  • Città Bassa: För de som är ute efter lite mer nutid är det ett besök till Città Bassa som gäller. Denna moderna stadshalva på slätten nedanför Città Alta erbjuder det perfekta resmålet för er som vill uppleva vitt skilda upplevelser under ett och samma besök. Här finner ni stadens shoppingdistrikt, chansen att beundra ståtliga byggnader och se medeltidskonst på stadens konstakademi, Accademia Carrara. I utkanten av stadsdelen hittar ni den berömda fotbollsarenan Stadio Atleti Azzurri d'Italia. Viktigt tips är att parkera er hyrbil innan ni beger er till stadsdelen, eftersom det kan vara svårt att navigera sig fram på gatorna.

  • Venetianska murarna: Denna ovärderliga konstnärliga och kulturella mur som ingår i UNESCOs världsarvslista sträcker sig över ett sex kilometer spår. Denna mur upprättades under 1500-talet för att hålla undan republiken Venedigs fiender, och enligt folktro så var det murens skönhet som stoppade alla tänkbara anfall, ingen ville se dessa murar förstörda. Tag er tiden och promenera längs med muren och njuta av de romantiska vackra solnedgången från här eller låt er imponeras av dess utsikt.

  • Fontana della FIera: Missa inte denna historiska fontän, en gång i tiden i centrum av Bergamo. Detta är den enda kvarlevande delen av den tidigare Fai på Piazza Dante. Alla andra gamla omgivande byggnader blev förstörda för att göra plats för nya moderna byggnader. Unna er tiden och besök denna fontän som är omgiven av en karakteristisk trädgård och ger er chansen att kunna koppla av och komma undan dags stressen, samt är det ett perfekt fotomöjlighet för att föreviga er resa i Bergamo.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Bergamo

  Franciacorta

  Med en kort körsträcka på runt 35 minuter kan ni befinna er på den anmärkningsvärda vinregionen, Franciacorta, med sina vingårdar och dess fantastiska landskap. När ni anlänt och känner er hungriga, passa då på att njuta av en lätt lunch med typiska lokala rätter med ett närproducerat gnistrande vitt vin som gör mat upplevelsen komplett. Efter lunchen har ni möjligheten att traska runt de olika vingårdarna och prova på många prisbelönta viner och få den unika chansen att få kunskap i hur hela deras process går till, från vindruva till färdigt vin. Och missa inte chansen att njuta av Franciacortas absolut underbara utsikt. Skulle ni känna för att shoppa lite så finns här små vin butiker och design outlets där ni kan hitta minnessaker.

  La Scala

  Upptäck hemligheter och sällan sett delar av en av de mest lända teatrarna i världen. Låt er fascineras av dess enorma samling av målningar, statyer, kostymer och historiska dokument från 1700-talet. Under dess över 200 års livstid har en stort antal av kända italienska opera sångare och världsberömda musiker spelat på La Scala, och varje år besöks platsen av kändisar, politiker och journalister för att ta del av öppningssäsongen. Låt er ryckas med av dess musikhistoria som genomspeglas genom hela byggnaden. Vandra genom auditoriet och dess foajéer och beskåda dess dess samling av musikinstrument och porträtt av kända italienska musiker som Verdi och Toscanini.

  Gardasjön

  Detta är en dags utflykt som ligger lite längre från Bergamo, runt 11 mil, men är väl värt den långa kör sträckan. Gardasjön är Italiens största och mest kända sjö och är ett perfekt resmål om ni vill njuta av natur, kultur,viner och mycket avkoppling. Sjön bildades under istiden och lockar med glittrande och klart vatten. Längs med sjön ligger det många vackra små byar som även de är värda ett besök. Desenzano är sjöns sydligaste by och här finns monument från romartiden, Sirmione är kanske den vackraste utav alla byarna med ruiner från antiken och en härlig plats för strandpromenader. Sen så finner ni även det mycket välkända platsen Verona öster om sjön, där kärlekshistorian mellan Romeo och Julia utspelades. Runt med sjön finner ni aktiviteter för hela familjen, ni hittar vandrings leder med vackra berg i bakgrunden, Italiens största nöjespark, vattenparken Aquaparadise, golfbanor och mycket mer.

  Geografisk information & historia

  Bergamo ligger i Lombardiet i norra Italien. Staden har drygt 121 000 invånare och är ett populärt ankomstmål. Detta tack vare sin strategiska placering bara 4 mil norr om Milano. Till Bergamo flygplats flyger många lågprisflygbolag. Bergamo är en gammal stad med anor ända tillbaks till för kristlig tid. Intressant arkitektur, god mat och bra shopping kan man hitta i och runt Bergamo. Under antiken uppstod staden av celterna och erövrades sedan av romarna som sedan förstördes av Attila på sent 400-tal och en ny version av Bergamo byggdes och som vi kan se i dag. Efter det så har staden växt till sig sin lilla storlek det har nu, men trots dess ringa storlek så har det haft en mycket viktigt plats i musikhistorian. Det började på 100-talet med den stora kyrkan Santa Maria Maggiore där de hade en kontinuerlig och väl dokumenterad tradition att lära sig musik och sång i mer än åtta hundra år. Det var 1859 som Bergamo blev erövrat av Italienarna under självständighets kriget och blev som resultat att staden inkluderades i det nyskapade Italienska kungadömet.

  I Bergamo och i norra Italien är klimatet visserligen kallare än i södra Italien. Vintrarna är milda och temperaturen sjunker sällan under nollan. Somrarna är varma med temperaturer som oftast håller sig under 30 grader plus.

  Ta sig runt i Bergamo

  Har ni en hyrbil i Bergamo kan ni från flygplatsen ni enkelt ta er till staden med hjälp av flygbussar. I staden finns bergbana, bussar och nationella tåg. Bergbanan sammanbinder den lägre och modernare stadsdelen med den medeltida uppe på kullen. Tågstationen i Bergamo ligger i området Piazza Guglielmo Marconi. Härifrån kan du ta tåget till Milano och eventuellt fortsätta vidare till andra italienska eller internationella städer.

  Busstation: Mittemot Bergamos tågstation ligger busstationen. Hit ankommer flygbussarna och det finns även möjlighet att ta en lokal buss till andra platser i staden eller till kringliggandde byar och städer.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Bergamo