Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I FLORENS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Florens - Garanterat bästa pris

  Auto Europe är den främsta inom att förmedla hyrbilar runt om hela världen. Med Auto Europe kan ni känna er säkra på att ni kan hitta en hyrbil, med möjligheten att hämta upp en hyrbil i över 24 000 destinationer utspritt i 180 länder, så är risken väldigt liten att ni inte kommer att hitta en hyrbil som passa er. Och för att kunna ge er ett så stort utbud när ni letar efter en hyrbil i Florens eller andra platser i världen, så samarbetar Auto Europe med de ledande hyrbils leverantörerna som Hertz, Sixt och många fler. Men ni har även möjligheten att kunna hitta lite mer speciella lyxbilar om ni önskar göra er resa ännu mer speciell. Skulle ni behöva hjälp eller önskar att fråga något, så kan ni ni vända er till den prisbelönade kundhjälpen som Auto Europe erbjuder alla dagar i veckan.

  Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och prisade städer. Staden ligger mysigt inbäddad mellan kullarna i det härliga Toscana landskapet och är en plats som förknippas som födelseorten för renässansen och dess stora antal av museum. Mycket av det som gör Florens till en sådan attraktiv turistort är mer eller mindre på grund av det finns så mycket som är välbevarat från stadens storhetstid under medeltiden då staden var Europas mäktigaste ekonomiska och kulturella centrum. Staden lider ingen brist på aktiviteter för hela familjen. Med en hyrbil från Auto Europe, kommer ni att hinna med mer på er resa i fantastiska Florens. Och med hjälp av en hyrbil kan ni även utforska hela den omtalade Toscana regionen. För utmärkta tips på att köra i Toscana , kan ni läsa Auto Europe roadtrip guide i Toscana så ni verkligen kan maxa er tid och möjligheten att hitta några unika pärlor som många turister missar.

  Här hittar ni tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Florens ni kan läsa om ni vill se vad de har att säga om sin hyrbilsupplevelse i staden.

  Hur är trafiken i Florens?

  För att verkligen få ut mer av er vistelse i Toscana är det en bra idé att hyra bil i Florens för att på ett så flexibelt sätt som möjligt ta sig runt dit ni önskar. Florens har många fina anslutningar till stora välskötta vägar till hela Italien. Utav alla alternativ, så är det via A-1 Autostrade som det är enklast att ta sig in och ut från staden. Denna motorväg förbinder staden till andra större städer som Bologna, Milano och Rom.

  Att köra i Florens är oftast angenämt. Vackra byggnader och omgivningar i kombination med stora breda gator gör det till en av de trevligaste städerna i Italien att köra med bil i. Det är däremot ofta mycket trafik runt rusningstid på morgon och kväll. Se därför till att planera körningen och ta det lugnt. Något man bör ha i åtanke är att Florens har några av de smalaste gatorna i Europa och ett mycket krångligt envägs system som till och med förvirrar lokalborna. Med tanke på att stadens centrum är UNESCO skyddad är det strängt förbjudet att köra inuti den stora “viale”, efter den gamla antika stadsmuren, förutom för lokalbor med specialtillstånd. Där finns många kameror och staden håller ett skarp öga för att detta stränga krav efterföljs. Så undvik att köra i centrala delen av staden, och välj istället att parkera utanför och promenera längs med härligt vinglande medeltidsgatorna och njut av atmosfären. För att ha lite mer kött på benen innan ni beger er ut i den italienska trafiken, kan ni läsa viktig körinformation som Auto Europe har sammanställt.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Florens?

  Florens har gott om parkeringsgarage och större utomhus parkeringsplatser, så det är relativt enkelt att hitta en plats att parkera er hyrbil i Florens, men tänk på att ju närmare centrum parkeringen är, ju dyrare blir det. Där finns även möjligheten att parkera vid trottoaren. Se till att kolla vilken färg det är vid trottoaren. Är den vit, är det endast för boende. Gul färg betyder att platsen är reserverad. Det är endast vid blå färg som man kan parkera där mot en avgift som oftast ligger på runt 1 euro per timme.

  Ett bra tips för parkering är att parkera vid Piazzale Michelangelo på södra sidan av staden, där det är gratis. Dock är det en tidsbegränsad parkering, men är ett bra ekonomiskt val för de dyrare parkeringarna. Från här kan ni promenera längs med de härliga gatorna till centrala delen av Florens på runt 20 minuter.

  Florens flygplats

  Flygplatsen i Florens är en mindre flygplats med cirka två miljoner passagerare årligen. Flygplatsen har i flera omgångar moderniserats om och hade sin senaste nyöppning i slutet av 2012. Härifrån går flighter till största delen av Europa via både större och mindre bolag. Från flygplatsen tar man sig lättast med antingen sin hyrbil om man väljer att hämta den direkt på flygplatsen, eller med buss som tar cirka 30 minuter.

  Florens flygplats (FLT)
  Adress: a del Termine, 11, 50127 Florens, Italien
  Telefonnummer: +39 055 3061300
  Hemsida: www.aeroporto.firenze.it

   

  Att göra i Florens

  • Il Duomo - Santa Maria Del Fiore: Detta är en av världens vackraste och detaljerade kyrkor som går att beskåda. Ett besök här och det är lätt att förstå varför denna kyrka oftast rankas på första plats av alla populära sevärdheterna i Florens. Låt er hänföras av den imponerande arkitekturen och de storslagna detaljerna. Även insidan är utsökt med vackra målningar och en detaljrikedom som är hänförande.

  • Piazzale Michelangelo: En stad med en handfull av underbara torg att se och besöka, så sticker detta torg ut lite mer än de andra. Här hittar ni Florens bästa utsikt med vackra vyer över kanalen. Från Piazzale Michelangelo kan man i princip se hela Florens, och är ett trevlig torg full av aktiviteter. Torget angränsar också till några fina parker där man kan komma undan de annars stressiga vardagen.

  • Ponte Vecchio: Ponte Vecchio är en gammal bro med rik historia, det är Europas äldsta segmentvalvbro och den sträcker sig över floden Amo. Bron har sitt ursprung från romartiden men fick en rejäl renovering under medeltiden. Området runt bron är välkänt för sina butiker, mestadels guldbutiker och konstförsäljare. Det är en gammal tradition att förälskade par hänger ett hänglås med sitt namn för att föreviga sin kärlek.

  • Uffizierna: Ett av de största och främsta konstmuseum i världen och räknas som ett av måste stoppen i Florens, oavsett om man är konstintresserad eller inte. Museet var en lagerplats för den en gång i tiden Europas mäktigaste familj, Medici, där han på sex tusen kvadratmeter samlade på sig en mängd kända konstverk. Museets mest kända verk är målningen Venus födelse av Botticellis.

  • Galleria dell'Accademia: I en stad med mer än 70 museum så finns där alltid något att se och göra i staden. Ett museum som också är värd att se är Galleria dell'Accademia som hushåller ett av renässansens stora mästerverk, statyn David som var skulpterad av Michelangelo. Andra fina verk som man kan njuta av här är Madonna och barnet av Botticelli och andra fina verk från samma målare.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Florens

  Pisa

  Florens är en populär resmål för de som uppskattar konst och museum. Att gå på konstmuseum räknas som de mest populära man kan göra som turist i Florens. Men där finns så mycket mer att göra än att se Florens. Toscana är rikt av möjligheter, och inte långt ifrån Florens, ligger Pisa, som ni kan bila till på lite mer än en timme. Pisa som är världskänt för dess lutande torn, ett världskänt landsmärke för hela Italien. Men precis som Florens har Pisa en otrolig mängd av aktiviteter för hela familjen. Ett populärt sätt att koppla av i Pisa är att ta en fika paus i Orto Botanico di Pisa, som är Europas första botaniska trädgård fylld av sällsynta och utrotningshotade växter.

  Chianti

  Med en hyrbil kan ni enkelt köra runt Toscana och åskade de fantastiska vingårdarna från det berömda Chianti vinet kommer från. Där finns en orsak varför vinet håller så hög klass, och med en road tripp runt vägarna som tar er mellan alla de fina gårdarna och den underbara naturen, gör att man snabbt förstår varför det håller den höga standard. Detta område sträcker sig från Val d’Elsa i väst till Valdarno i öst och är fylld av vingårdar, olivlundar och gröna böljande kullar. Detta vackra område har inspirerat många artister och varit bakgrund till många fotografier.

  San Gimignano delle Belle Torri

  Önskar man se hur Toscana regionen såg ut under medeltiden är ett besök till San Gimignano delle Belle Torri ett bra besök. På under en timme med bil från Florens kan ni besöka denna lilla medeltida staden från 800-talet, som räknas som den mest kända utav alla de mindre orterna i Toscana. Här kan ni vandra längs med uråldriga kullerstensgatorna och klättra upp i en av de 14 medeltidstornen som staden har för att få en oförglömlig utsikt över de pittoreska olivlundarna och dess vingårdar.

  Geografisk information & historia

  Florens började som en romersk stad 58 f. Kr och blomstrade snabbt upp till en handels-och ekonomiskt centrum. I dagens Florens kan man se spår efter dess historia, de raka gatorna från romartiden, de slingrande vägarna från medeltiden och de fina torgen från renässansen. Florens var den första staden i Europa som stenlade sina gator. Florens har haft en mycket stor påverkan för den europeiska och även världens historia.

  Florens var under 1300-talet den rikaste staden i Europa och var födelseplatsen för den italienska renässansen där Brunelleschi blev den moderna arkitekturens fader, och kända målare som Botticelli gjorde sina stora mästerverk. Det var även här som Leonardo da Vinci gjorde många av sina uppfinningar och Michelango skulpterade sina kända statyer, innan han kallades tillbaka till Rom. Med det välstånd som länge varade i Florens gjorde att staden hjälpte till att finansiera industrins utveckling i i de flesta länder i Europa.

  Under åren 1865-1871, strax efter Italien enades , ersatte Florens Turin som Italiens huvudstad, men blev sex år senare ersatt av Rom, som fortfarande är landets huvudstad. Numera är Florens huvudstad i Toscana regionen och är förmodligen den museum tätaste staden i världen. I början av 1980 blev Florens invald på UNESCO:s världsarvslista och är ett välbesökt plats med turister från alla världens hörn.

  Florens ligger i Toscana och den vackra staden kallas för "den vita staden" då många byggnader har vit fasad. Floden Arno som flyter igenom centrum ger staden själ och karaktär vilket gör staden unik i Italien. Gamla stan i Florens är berömd för sina vackra byggnader och numera uppsatt på UNESCO:s världsarvslista. Florens erbjuder sina besökare fantastisk mat och dryck i typisk toskansk anda och med omgivningarna och mysfaktorn blir upplevelsen något alldeles speciellt. Stadens alla kyrkor och museer är också fantastiska och är väl värda att besöka. Från Florens har man nära till det mesta, det är inte speciellt långt att köra till Pisa och Siena som ett exempel.

  Florens har ett subtropiskt klimat som leder till heta somrar med liten risk för regn och kalla fuktiga vintrar. Med tanke på att staden ligger inklämd mellan flera höga bergstoppar gör att sommar temperaturen snabbt stiger till mycket varma temperaturen på grund av saknaden av kylande vindar. Under högsäsongen på sommaren kan temperaturen bli så hög som 42°C medans det kan bli strax under nollan under vinterhalvåret.

  Ta sig runt i Florens

  Att hyra bil i Florens tillhör det mest effektiva sättet att ta sig runt i staden förutom i dess centrala delar, där det är totalförbjudet att köra. Utöver hyrbil är det mycket populärt att promenera runt, eftersom de flesta turistattraktioner ligger inte långt ifrån varandra. Skulle det vara så att ert hotell ligger inom det förbjudna zonen, så kan ni få ett tillfälligt tillstånd att köra i de centrala delarna. Ni behöver ge er hyrbils registrerings nummer till hotellet så de kan anordna ett tillstånd.

  Spårvagn
  I hela Florens stad finns där en spårvagnslinje, som går mellan Santa Maria Novella tågstation till Scandicci, en förort sydväst om Florens. Den drygt 7 kilometer långa sträckan har 14 hållplatser, och hela resan tar runt 23 minuter. Det avgår en spårvagn var tionde minut. Det är möjligt att använda er tidsbegränsade bussbiljett för att resa på spårvagnen. Det är även denna linje som de jobbar hårt för att sammanbinda staden till den närliggande flygplatsen som ett extra alternativ för att ta sig till och från flygplatsen.

  Buss
  Ett alternativ för att ta sig runt staden är med dess bussar som körs av ATAF, där en biljett kostar 1.5 euro och är giltig i 90 minuter. Under denna tid kan man hoppa av och på hur många gånger man vill, man kan även använda den för att åka med spårvagn. Biljett kan köpas från automater vid de större hållplatserna och från tobaksbutiker. Innan ni går på bussen, skall biljetten stämplas, vilket kan göras vid bak och fram sidan av bussen. Tänk på att dörrarna i mitten av bussen är endast för avgående passagerare.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Florens