Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ FLORENS FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Florens flygplats till de bästa priserna

  Auto Europe är den ledande hyrbilsförmedlaren som kan erbjuda hyrbilar i över 24 000 destination i 180 länder. Som företag jobbar Auto Europe mycket hårt för att erbjuda er kunder ett så stort urval av hyrbilar i olika kategorier som möjligt, och för att kunna uppnå detta, så samarbetar Auto Europe med globala välkända och mindre lokala leverantörer. På Auto Europe hemsida får ni snabbt upp resultat och får en fin överblick så ni kan hitta det bästa för just er. Ni får de bästa möjligheterna för hyrbil på Florens flygplats till de lägsta priserna. Skulle ni ha funderingar eller frågor, kan ni alltid kontakta de välutbildade hyrbilsexperterna som jobbar alla dagar i veckan för att ge er kundstöd.

  Florens flygplats är en utav två stora ingångs portaler till det välkända Toskana området. Ta er enkelt till Florens, som inte ligger långt från flygplatsen och ta del av det område där renässansen föddes. Upplev den underbara maten och ta er runt de mysiga och slingrande medeltids gatorna medans ni beundrar de vackra omgivningarna. En stad som Florens, fylld med konstskatter och spännande historia, är det lätt att få tiden att gå.

  Hör gärna av er till oss via telefon eller läsa våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Florens för en bättre uppfattning av hur er upplevelse med Auto Europe kan se ut.

  Flygplatsinformation

  Hyra bil på Florens flygplats är ett bra val, med tanke på hur nära flygplatsen är till centrala Florens. Med en hyrbil, kan ni direkt bege er från flygplatsen som räknas som den näst mest trafikerade flygplatsen i Toskana området efter flygplatsen som är kopplad till Pisa med sina två och en halv miljon passagerare årligen, till Florens på under en halvtimme. För närvarande går där inga direktflyg från Sverige till Florens. Den närmaste större flygplats som har direktflyg är från Köpenhamns flygplats.

  Florens flygplats (FLR)
  Officiellt namn: Aeroporto di Firenze-Peretola
  Adress: Via del Termine, 11, 50127 Florens, Italien
  Läge: Flygplatsen ligger belägen cirka 3 km nord väster om Florens stadskärna.
  Flygbolag på flygplatsen: Air Berlin, Air Dolomiti, Air France, Alitalia, Brussels Airlines, Etihan Regional, HOP!, KLM, Lufthansa, Silver Air, Vueling och Swiss International Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Florens flygplats?

  Innan ni bestämmer er för att hyra bil på Florens flygplats är det viktigt att ni läser igenom de villkor som leverantören har, som ni kan läsa på Auto Europe hemsida, samt i den voucher som ni får skickad till er när er bokning är betald och bekräftad. I denna voucher står det vart ni behöver bege er för att komma till den leverantör som ni har valt. De flesta leverantörer har sina diskar i en separat byggnad utanför terminalen, kallad Palagio degli Spini, och det går en gratis skyttebuss var 20:e minut som förbinder terminalen med hyrbils byggnaden. Skyttel bussen avgår från korttids parkeringen, precis utanför terminalen. Auto Europe samarbetar med stora välkända leverantörer och här nedan är kontakt informationen för några av dem som finns på plats på Florens flygplats. Kom ihåg att ta med er alla nödvändiga dokument till upphämtningen, som pass, körkort, Auto Europe voucher och kreditkort, allt i huvudförarens namn.

  Avis hyrbil på Florens flygplats Avis hyrbil på Florens flygplats
  Via Palagio Degli Spini,
  Florens, Italien 50127

  +39 055 315588
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-23:00
  Enterprise hyrbil på Florens flygplats Enterprise hyrbil på Florens flygplats
  Via Palagio Degli Spini,
  Florens, Italien 50145

  +39 02 430201
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-23:00
  Europcar hyrbil på Florens flygplats Europcar hyrbil på Florens flygplats
  Via Palagio Degli Spini,
  Florens, Italien 50145

  +39 055 318609
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-23:30
  Sixt hyrbil på Florens flygplats Sixt hyrbil på Florens flygplats
  Via Palagio Degli Spini,
  Florens, Italien 50145

  +39 02 9475 7979
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-23:30

  Terminaler

  Flygplatsen som tidigare gick under namnet Amerigo Vespucci flygplats, har genomgått stora ombyggnader för att klara av att hantera det ökade passagerare antalet som årligen kommer till Florens flygplats för att njuta av vackra Toskana. Flygplatsen består av en relativt liten, med tanke på hur många resenärer de tar emot, användarvänlig flygplats med en del butiker och mat möjligheter. Byggnaden beskrivs som väldigt ren och är bemannad av vänlig personal. Flygplatsen är uppdelat i två terminaler, ankomst- och avgångsterminalen, för att göra det så smidigt som möjligt och enkelt för deras besökare.

  Flygplatsfaciliteter

  Passagerare-och turistinformation kan hittas på bottenvåningen i ankomstterminalen. Faciliteter för bank och valutaväxling ligger i avgångsterminalen. En bankomat kan hittas i ankomstterminalen. Passagerare till Florens flygplats har möjlighet att besöka ett urval av italienska modebutiker inne på avgångsområdet. Restauranger och barer finns i båda terminalerna. För passagerare som tappat bort eller förlorat föremål på flygplatsen, erbjuds en onlinetjänst på flygplatsens hemsida, där bilder av föremålen publiceras.

  Hur man kan ta sig till och från Florens flygplats?

  Att ta sig till och från flygplatsen som ligger nordväst om Florens är mycket enkelt, tack vare att flygplatsen är väl sammankopplad med två stora motorvägar, A1 och A11, som gör den korta sträckan på fyra kilometer till staden, enkel och snabb med en hyrbil. Under 2018 påbörjades ett intensivt arbete att sammankoppla Florens med dess flygplats via en special byggd spårvagnslinje och räknas vara klart till 2020.

  Där finns även ett annat alternativ om man behöver använda sig av kollektivtrafiken. Där går många reguljär bussar och skyttel bussar som går mellan flygplatsen och staden. Resan tar mellan 20 och 30 minuter, och de flesta köra till Santa Maria Novella järnvägsstation i Florens, för att göra vidaretransport enkelt. Järnvägen som är en av Italiens mest använda, förbinder Florens till många andra större städer i Italien som Rom, Venedig och många andra med höghastighets tåg.

  Parkeringstips

  På Florens flygplats finns där två parkerings områden, som har öppet dygnet runt alla dagar i veckan. Det område som ligger precis utanför avgångshallarna är till för de som behöver parkera en kort stund, det är även här som skyttelbussen går till hyrbils byggnaden. De första tio minuterna är gratis, sedan kostar de 3 euro per timme. För de som behöver parkera en längre stund, så finns där en längre bit från terminal byggnaden där ni kan parkera för flera dagar. Priset är 30 euro per dag.

  Den historiska stadskärnan i Florens, som i många italienska städer, är en ZTL zon (zon med begränsad trafik). Endast bilar med tillstånd kan köra i zonen. ZTL är i drift från 7:30 till 19:30 på vardagar och från 07:30 till 18:00 på lördagar. Inträde i zonen inom dessa tider utan särskilt tillstånd resulterar i ett högt bötesbelopp. Om ditt hotell ligger i ZTL zonen, se till att ge registrerings numret på er hyrbil från Florens flygplats till ert hotell.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Florens