Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TRAPANI

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Trapani – Garanterat bästa pris

  Förboka din hyrbil i Trapani idag och njut av friheten på din semester. Att hyra en bil har aldrig varit enklare. Idag innebär en hyrbil frihet och flexibilitet och är för många en oerhört viktig detalj på semestern. Det vi på Auto Europe erbjuder är hög kvalitet och lägre priser. Detta kan vi göra då vi jobbar med några av världens största aktörer på marknaden. Idag erbjuder vi hyrbilar på över 24 000 olika destinationer i sammanlagt 180 länder.

  Trafik och Parkering

  Trafiken i Italien är oftast stressig, tempramentsfull och impulsiv. Det gäller att köra försiktigt, ha koll och inte ta några förhastade beslut. I Trapani är gatorna trånga och det gäller att se upp för enkelriktade gator. Under sommaren då det är högsäsong kan det vara besvärligt att köra mitt i stan, man får helt enkelt ta det försiktigt.

  • I Italien är det högertrafik.
  • Polisen kan inkassera böter på plats, i händelse av trafikförseelse.
  • Promillegränsen i Italien är 0,8.

  För mer information, klicka här.

  Parkering

  Att parkera i Trapani kan vara besvärligt under högsäsong då trafiken är mycket tyngre då. Oftast kan man hitta parkering längs med kusten eller vid hotell. För det flesta hotellen ingår det gratis parkering. I stan finns det några betalnings parkeringsplatser. Om man ställer sig på gatan får man bara stå i såkallade blå zoner med parkeringsskiva.

  Geografisk information

  Trapani ligger på Siciliens nordvästligaste spets nära Tunisiens norra kust. Staden är sjunde störst på Sicilien och huvudstad i provinsen som också heter Trapani. Trapani är bland annat känt för sina fina stränder och den mysiga gamla stan. En av Siciliens mest kända maffiafamiljer kommer även från Trapani och har goda relationer med den familjen som styr Palermo. Med vackra omgivningar är Trapani ett favortställe för turister från hela Europa. Här kan man njuta av klassisk italiensk mat och dryck. Med en hyrbil tar du dig dessutom lätt runt på ön utan problem. Inom några timmar når du alla städer på hela Sicilien.

  Trapanis flygplats

  Trapanis flygplats är den tredje största räknat till antalet passagerare på Sicilien. De flesta reguljärlinjerna trafikeras av lågprisbolag och har flygningar till andra mindre flygplatser runt om i hela Europa. På sommaren flyger även mycket charter till och från flygplatsen. Från flygplatsen kan man åka flygbuss både till Trapani och Palermo. Eller så hämtar man ut sin hyrbil direkt på flygplatsen.

  Trapani-Birgi Airport (TPS)
  Hemsida: www.airgest.it
  Telefonnummer:+39 0923 610111

  Kollektivtrafik

  I Trapani kan man åka buss om man inte vill promenera eller köra med sin bil. Det finns även ett antal bussar som går till stranden från centrum.

  Tågstation: I Trapani finns det en busscentral där bussar som trafikerar sträckan till Palermo utgår ifrån. Vill man sedan ta sig vidare kan man åka med tåg från Palermo till exempelvis Catania.

  Bra länkar

  Turistinformation Trapani