Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TURIN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Turin – Bilsemester i norra Italien

  Boka en hyrbil i Turin via Auto Europe och ge dig ut för att upptäcka norra Italien med sin vackra natur och byar högt uppe i Alpernas berg. De flesta som reser till Italien på semester drar sig mot landets södra delar och städer som Neapel, Bari och såklart huvudstaden Rom. Men norra delen ska inte underskattas med populära destinationer som Venedig, Milano och Turin nära gränsen till Frankrike. Trots att det inte är sol och bad som står på schemat om man reser till Turin är staden en vacker plats full av kultur och historia. Som i de flesta italienska städer är även matkulturen stark och här kan du förvänta dig både pizza, pasta och regionens ikoniska Bagna Cáuda – det vill säga en slags dipp gjord på vitlök och ansjovis.

  Turin är en gammal industristad som nu är känd för sina vackra byggnader från renässansen i stilarna barock, nyklassiskt och rococo. På stadens två palats, Royal Palace of Turin och Madame Palace, kan du få en smak av dessa vackra arkitektur stilar och passar inte det finns det mängder av andra historiska byggnader att besöka.

  För att enkelt ta dig runt i Turin och regionen Piedmont rekommenderar vi att boka en bil. Med Auto Europe kan du enkelt jämföra hyrbilserbjudande från ledande företag som Hertz, Avis, Sixt, Europcar, Alamo samt mindre lokala företag som är experter på den lokala marknaden, till exempel Maggiore, Sicily by Car och Locauto i Italien. Piedmont som har en härlig blandning av orörd natur och folkkära samhällen förtjänar att upplevas på bästa sätt, så se till att boka din bil inför resan redan idag!

  Ta gärna del av tidigare kunders recensioner på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Turin.

  Hur är trafiken i Turin?

  Turins vägar är ordnade och organiserade i ett logiskt rutnät enligt den romerska stadsstrukturen med rätvinkliga gator som bildar kvarter. Detta gör det relativt lätt att köra och orientera sig inne i staden, speciellt till skillnad från hur det kan vara i vissa andra italienska städer. Däremot vill vi uppmärksamma dig på, att om du vill köra inne i centrum, finns det vissa områden med restriktioner i gamla stan som gäller under vissa tidpunkter på dagen. Om man passerar gränsen för dessa områden (som ofta är kameraövervakade) utan tillåtelse riskerar man att få dryga böter varje gång man kör inne på området. Dessa område kallas Zona a Traffico Limitato (ZTL) och är markerade med en vit skylt med en röd cirkel på. Var extremt uppmärksam på alla skyltar när du kör inne i centrum, för så fort du passerar en ZTL skylt är du inne på det förbjudna området och kommer med störst sannolikhet få böter.

  Förutom detta är det bra att veta att det är förbjudet att köra bilen och prata i mobiltelefonen samtidigt, såvida inte handsfree används. Du och alla passagerare i bilen måste ha på sig sina bilbälten och det är förbjuder att köra i buss- och cykelfiler. I Italien ska du också lämna företräde till tåg, spårvagnar, bussar och utryckningsfordon.

  Vill du läsa mer om Italienska trafikregler kommer du vidare till vår körguide genom att klicka här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Turin?

  Om du ska parkera längs med gatan är detta bara tillåtet på gator med utmarkerade blå trianglar. De gula markeringarna gäller enbart för bussar och taxi, men kan också indikera att det är en parkeringsplats för funktionshindrade.

  Parkeringsbehörighet för de blåmarkerade parkeringsrutorna kan köpas i tidningsstånd, tobakskiosker, caféer och från parkeringstjänstemän. När du sedan parkerar din bil i blåmarkerade områden kommer det finnas en skylt i anslutning till parkeringsrutan med tidsanvisningar och timkostnad som du måste följa för att inte riskera att få böter eller din bil bogserad. För betalning går det utmärkt att betala med mobiltelefon, kreditkort eller mynt.

  Observera att man aldrig får parkera i en ZTL zon.

  Turin flygplats

  Turin flygplats ligger cirka 2 mil norr om centrala Turin och är den största i regionen Piedmont. Härifrån går flyg till och från städer i Italien som Rom, Bari och Palermo, men också till internationella destinationer i Europa och Marocko. Bland annat trafikeras flygplatsen av flyg från både Göteborg och Köpenhamn, vilket gör det smidigt för skandinaver som vill resa hit att göra det. Flygplatsen är en modern infrastruktur med alla de tjänster och bekvämligheter som efterfrågas på en modern flygplats på 2020-talet.

  Turin Airport – (TRN)
  Flygplatsen ligger cirka 20 kilomter norr om centrala Turin.
  Adress: Strada Aeroporto, 12, 10072 Caselle Torinese Turin, Italien
  Hemsida: www.aeroportoditorino.it/
  Telefon: +39 011 567 6361

  Att göra i Turin

  Planerar du att hyra bil i Turin har du chansen att inte bara uppleva Turin, utan faktiskt hela Piedmont och norra Italien. En bil ger dig friheten att ta dig dit du vill, när du vill det. Men med det sagt finns det även massvis av saker att se centralt i Turin så nedan har vi listat några av de sakerna du absolut inte får missa medan du befinner dig i staden.

  • Basilica of Superga - Uppe på en kulle finner du den vackra basilikan Basilica of Superga som tog över 14 år att bygga och som äntligen stod klar år 1721. Med sitt läge upp på kullen bjuder platsen på en fantastisk utsikt över den närliggande bergskedjan Alperna såväl som vacker arkitektur från renässansen. Basilikan är full av detaljer och ju mer du tittar desto mer ser du, både på insidan och utsidan. Vi rekommenderar dock starkt att gå in i byggnaden, om inget annat för att ta sig upp i tornet för en ännu bättre utsikt över de snötäckta bergen.

  • La Venaria Reale - La Venaria Reale består av ett palats och trädgård som tidigare var bebodda av kungafamiljen. Idag är området öppet för allmänheten och man kan som turist ta sig hit för att beundra de vackra byggnaderna, inklusive La Mandria Slott och House of Savoy såväl som den grönskande trädgården. Man kan också boka en tur över området så att man får lära sig mer om La Venaries Reals historia, det kan du göra på deras egna hemsida.

  • Parco del Valentino - Turins näst största park ligger mitt i centrum och bidrar till grönska i en annars ganska industriell stad. I Parco del Valentino kan du njuta av naturen och den lugna floden Po som flyter genom parken. Gå på en promenad, en cykeltur eller varför inte köpa med sig lite klassiska italienska maträtter och ha en picknick i lugn och ro? Om inte det passar finns det självklart också kiosker som säljer autentisk italiensk gelato som du kan njuta av i solen.

  • Museo Egizio - Mitt i centrum ligger ett spännande arkeologiskt museum med fokus på Egypten. Gör som över 800.00 andra besökare varje år och ta dig hit för att se mängder av fynd från forntida Egypten, till exempel statyer, avbildningar och redskap. Museet är ett av de mest besökta i Italien och har över 30.000 artefakter från denna fängslande tidsperiod. Museet har öppet året runt så passa på att planera in ett besök hit nästa gång du ska till Turin.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Turin

  Är det en bilsemester du planerar och har tillgång till en hyrbil i Turin har du lyxen att kunna utforska större delar av norra Italien. Med sina höga berg och orörda natur är regionen Piedmont väl utformad för bilutflykter och dagsturer, oavsett om det är till närliggande byar eller om det är för att köra upp i bergen och uppleva den friska naturen på bästa sätt. Fortsätt läsa för att inspireras inför din resa med våra bästa tips på saker att se och göra runt omkring Turin.

  Maggiore

  Norr om Turin ligger Italiens näst största sjö Maggiore. Den är belägen på Alpernas södra sida och vattnet består till stor del just av smält snö och is från de höga bergstopparna. Sjön är så stor att strandkanterna befinner sig både i Piedmont och Lombardy i Italien samt Schweiz. Att ta sig hit och njuta av en dag vid sjön och den fantastiska naturen är populärt, men vill man göra resan ännu mer speciell kan man hoppa på en båt och ta sig till de små öarna Borromean Islands och Isola Bella. Dessa speciella öar har blivit eftertraktade sevärdheter med sina vackra trädgårdar, palats och andra historiska byggnader.

  Via Lattea

  Vi får inte glömma att Italien bjuder på fantastiska skidorter och i Via Lattea som ligger på gränsen till Frankrike kan du ta dig för att ge dig ut i de snötäckta backarna. Området består av sju olika skidorter och tillsammans har de över 400 kilometer av pistade skidbackar. Tre av skidorterna, Sestriere, Cesana-Sansicario och Pragelato, var del av Vinter OS 2006 vilket om något är ett testamente på backarnas höga kvalitet. Att ta sig till Via Lattea från Turin gör man enklast med bil och det tar cirka 1,5 timmar att köra. Se till att du har vinterdäck och eventuellt snökedjor och annan vinterutrustning om du ska hit under vintern dock eftersom det är halt med mycket snö på vägarna.

  Milano

  Vill man besöka en annan storstad i norra Italien kan man på mindre än två timmar ta sig till modeinriktade Milano. Staden förknippas starkt med exklusiv shopping, mode, fina restauranger och sin vackra arkitektur. Sevärdheter i staden inkluderar Duomo di Milano, Gallerian Vittorio Emanuele II, Sforzesco Slott och såklart klostret Santa Maria delle Grazie som är hem till Leonardo da Vincs världsberömd ”Nattvarden”. Milano är en perfekt dagsutflykt från Turin och du kan ta dig hit med buss, tåg eller genom att köra själv.

  Gran Paradiso National Park

  Denna nationalpark heter på italienska Parco Nazionale Gran Paradiso och är ett fantastiskt naturområde vid gränsen till Schweiz. Parken har fått sitt namn av de bergstoppar som befinner sig i parken och som heter just Gran Paradiso. Att dra på sig vandringskängorna för att upptäcka detta område är något vi varmt rekommenderar och det finns mängder av vandringsleder och stigar som leder till unika utsiktsplatser och sagolika sjöar som bildats av smält snö och is från Alperna. Parken är också full av djur och har du tur kan du under din vandring få syn på gnagare, hjortar och rovfåglar såsom örn och falk.

  Pombia Safari Park

  Som både en djurpark och en nöjespark är Pombia Safari Park en utflykt som passar hela familjen. Här kan du se lejon, flodhästar och tigrar för att sedan hoppa på karuseller som piratskeppet, pariserhjul och en berg-och-dal-bana. Man kan också köra Go Kart, se på 6D bio och se en häftig laser show. Som du märker har parken något för alla så passa på att åka på en utflykt hit för att skapa minnen för livet. Parken ligger cirka 120 kilometer utanför Turin och du kan köra hit på 1,5 timme via motorväg A4. Du kan läsa mer om denna nöjespark och djurpark på Pomdia Safari Parks hemsida.

  Ta sig runt i Turin

  Bil

  Att hyra bil i Turin och sedan köra själv dit man vill kan vara det bekvämaste och snabbaste alternativet. Staden har ett välfungerande vägsystem och är ansluten till stora motorvägar som bland annat leder till Milano, Genua, Bologna och även till grannländerna Frankrike och Schweiz. De största motorvägarna som är direkt anslutna till Turin är A4, A55, E70, E71 och E612. Vill du boka en bil i staden kan du enkelt jämföra dina alternativ med vår sökmotor så att du är säker på att du bokar bilen du vill ha till det bästa priset.

  Kollektivtrafik

  Företaget GTT – Gruppo Trasporti Torinese ansvarar för kollektivtrafiken i staden som består av en tunnelbanelinje, spårvagnar och en mängd bussar som kör både inom och utanför Turin centrum. Man måste köpa biljett innan man hoppar på bussen, spårvagnen eller tunnelbanan, och detta görs i en biljettautomat som finns på de flesta hållplatserna runt om i staden. Priset varierar beroende på om man ska åka i endast centrala Turin eller om man ska en bit utanför, och en singel biljett varar i 70 minuter. Vill man köpa en biljett som varar längre går det också att göra och detta kan vara ett bra alternativ om du ska åka mycket med kollektivtrafiken under din vistelse.

  Turin har även en tågstation vid namn Porta Nuova som är Italiens tredje största tågstation, då räknat till antal passagerare. Dagligen avgår det tåg till Milano och Rom härifrån och detta är de två mest trafikerade sträckorna, dock avgår det även tåg till andra italienska städer så som Neapel, Florens och Venedig.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Turin