Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TURIN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt Mån-Lör
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över
  • Bra priser och bäst service sedan 1954

  Hyrbil i Turin med Auto Europe

  Med en hyrbil i Turin med Auto Europe får du möjligheten att utforska en autentisk, italiensk arbetarstad, anpassad för nutida italienare. Staden är inte enbart rik på kulturhistoria utan är också en modern, innovativ stad som blandar gammaldags charm med den atmosfär som kommer av en bilindustri som ligger i framkant. För den som undrar är det FIAT som har sin bas här, och FIAT betyder just Fabbrica Italiana Automobili Torino. I Turin erbjuder vi flera alternativ där du kan hämta upp din bil med vårt stora utbud av leverantörer. Därefter kan du börja upptäcka stadens kungliga palats, mysiga caféer, restauranger i världsklass och museum med olika utställningar av allt från läckra bilar till vacker och klassisk konst.

  Auto Europe biluthyrning erbjuder exceptionell kundservice. Du kan kontakta vår svensktalande personal alla dagar i veckan på vårt gratisnummer för frågor och assistans före, under och efter din hyra. Utöver detta garanterar vi mycket förmånliga priser och ett mycket stort utbud av hyrbilar bland våra marknadsledande leverantörer, så att du kan hitta den bil som passar dina unika behov. Boka en billig hyrbil i Turin online nu, eller kontakta oss för mer information på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).

  Trafik och parkering

  Turins vägar är ordnade och organiserade i ett logiskt rutnät enligt den romerska stadsstrukturen, med rätvinkliga gator som bildar kvarter. Detta gör det relativt lätt att köra och orientera sig inne i staden, till skillnad från hur det kan vara i vissa, andra italienska städer. Däremot vill vi uppmärksamma dig på att om du vill köra din bil inne i centrum finns det vissa områden med restriktioner i gamla stan, under vissa tidpunkter på dagen. Om man passerar gränsen för dessa områden (som ofta är kameraövervakade) utan tillåtelse riskerar man att få dryga böter varje gång man åker inne på området från den lokala polismyndigheten. Dessutom tillkommer en extra administrativ avgift för varje bot från den lokala biluthyraren som måste lämna ut din information till polisen, som alltid kontaktar bilens ägare när böter ska utfärdas. Längs med gatorna är det däremot skyltat vart områdesgränsen börjar innan man åker in på området. Var därför uppmärksam på alla skyltar när ni åker inne i centrum, för så fort ni passerar skylten är ni inne på området.

  Förutom detta är det bra att veta att det är förbjudet att köra bilen och prata i mobiltelefonen samtidigt, såvida inte handsfree används. Du och alla passagerare i bilen måste ha på sig sina bilbälten och det är förbjuder att köra i buss- och cykelfiler. I Italien ska du också lämna företräde till tåg, spårvagnar, bussar och utryckningsfordon.

  Vill du läsa mer om Italienska trafikregler kommer du vidare till vår körguide genom att klicka här.

  Parkering

  Turins kollektivtrafikbolag (GTT) ansvarar för cirka 50 000 parkeringsplatser och 25 parkeringshus i Turin, såväl som gatuparkering. Utöver detta finns det också parkeringshus som sköts av privatägda bolag.

  Om du ska parkera längs med gatan är detta bara tillåtet på gator med utmarkerade, blå trianglar. De gula markeringarna gäller enbart för bussar och taxis, men kan också indikera att det är en parkeringsplats för funktionshindrade.

  Parkeringsbehörighet för de blåmarkerade parkeringsrutorna kan köpas i tidningsstånd, tobakskiosker, caféer och från parkeringstjänstemän. När du sedan parkerar din bil i blåmarkerade områden kommer det finnas en skylt i anslutning till parkeringsrutan med tidsanvisningar och timkostnad, som du måste följa för att inte riskera att få din bil bogserad. För betalning går det utmärkt att betala med mobiltelefon, kreditkort och mynt.

  Geografisk information

  Turin är beläget i hjärtat av Piedmont i Italiens nordvästra hörn, och är även huvudstad för regionen med sina nästan en miljon invånare. Även om det är en industristad är den fylld med spektakulär natur. Staden omfamnas av de italienska Alperna och fyra floder, inklusive floden Po, som tar en u-sväng igenom staden, korsar landet och rinner ut i Adriatiska havet istället för i Liguriska havet som ligger bara någon körtimme bort.

  Staden befinner sig 240 meter över havet, i ett område som i bergen har kalla, torra vintrar och milda somrar, med generellt varmare temperaturer på slätterna. Sommaren börjar i juni och sträcker sig in i september, med en hög medeltemperatur på cirka 25-26°C. Den låga medeltemperaturen rör sig dock kring cirka 13°C. Vintern i Turin pågår från november till mars och har en måttligt kall vinter vars medelvärme ligger kring 2°C och medelkyla kring -2°C.

  På somrarna kan du till exempel ta bilen upp i bergen för att vandra. Om du är ute efter en mer fartfylld naturupplevelse finns det ett stort utbud av stigar och banor där du kan åka utför med mountainbike med spektakulär utsikt. På vintern kan du bland annat hyra snöskor och vandra runt i det tysta, mjuka vinterlandskapet eller varför inte åka skidor i olympiabackarna på topparna Alta Val Susa eller Chisone?

  Inne i Turin hittar du ett stort utbud av restauranger som erbjuder gastronomiska upplevelser. En av de mer kända restaurangerna är Del Cambio som grundades redan 1757 och ligger bara ett par steg från Piazza Castello i Turins historiska centrum. Inne i stadskärnan finns det många, vackra byggnader att se, här hittar du bland annat Turins landmärke, Mole Antonelliana samt katedralen di San Giovanni Battista. På Via Garibaldi kan du shoppa utan att bli störd av trafik och längs med Galleria Subalpina hittar du en av de mest eleganta delarna av staden. Om du blir hungrig kan du ta dig till Quadrilatero Romano, som är fyllt med restauranger.

  När du väl har uttömt alla Turins möjligheter kan du utnyttja stadens strategiska läge vid Autostradan och resa vidare till en uppsjö av Italienska eller andra Europeiska städer i till exempel Frankrike, Schweiz, Österrike och Tyskland. Bara två timmars bilkörning från Turin ligger Milano, känt för sitt utbud av butiker med det absolut senaste modet och sightseeing för den sofistikerade resenären. På mindre än tre timmar kan du ta dig till Genève, Schweiz - Europas center för diplomati och finans eller varför inte resa in i Frankrike, vars gräns ligger bara 10 mil bort? När du arrangerar din bilhyra med Auto Europe får du pengar över till andra möjligheter för vad du kan göra under din resa.

  För den som vill resa utanför Italien så är alltid detta på förfrågan. Därför kan ni ringa till vår svensktalande kundsupport som kan kontrollera åt dig i förväg om resor utanför landets gränser är tillåtna eller inte.

  Turin flygplats (TRN)

  Turins flygplats, även kallad Turin-Caselle Airport eller Sandro Pertini Airport, tar emot cirka 3,4 miljoner besökare varje år och är belägen ungefär 2 mil norrut utanför Turin, vid orten Caselle. På flygplatsen hittar du, förutom butiker, lounger, restauranger,caféer och barer, en Baby Lounge speciellt anpassad för barn, där de kan leka. Baby Loungen har även ett utrymme för amning, för den som söker avskildhet.

  Har du bråttom går det att beställa Fast Track i samband med när man köper flygbiljetten. Fast Track innebär att du får förtur genom säkerhetskontrollerna in till boardingområdet och slipper köa.

  Transport från och till flygplatsen erbjuds antingen med tåg, buss, taxi eller hyrbil. Flygplatsen är belägen precis vid autostradan, som med bil tar dig in till stadskärnan på cirka 30 minuter med bil. Åker du hellre tåg går det förbindelser var 30:e minut till järnvägsstationen Turin GTT Dora, som ligger strax utanför centrum. Resan med tåg tar cirka 20 minuter. SADEM erbjuder dig busservice till järnvägsstationerna Porta Nuova och Porta Susa, resan tar cirka 45 - 50 minuter. Biljetterna måste dock förköpas på deras hemsida som du hittar här.

  Enklast är givetvis att ni hämtar ut och lämnar tillbaka en hyrbil på flygplatsen, så att ni slipper släpa runt på bagage, passa tidstabeller och spendera semestertid i väntehallar. På vår sida kan du förboka din hyrbil för upphämtning direkt på flygplatsen.

  Turin Airport (TRN)
  Hemsida: www.aeroportoditorino.it
  Telefonnummer: +39 011 567 6361

  Kollektivtrafik

  Även om Turins ekonomiska motor baseras på bilindustrin har staden ansträngt sig för att erbjuda stadens boende och turister ett effektivt och innovativt kollektivtrafiksystem som inkluderar bussar, spårvagnar och den första förarlösa tunnelbanan. Samtliga transportmedel är moderna och sträcker sig över hela staden.

  Tunnelbanan, MetroTorino, är Italiens första helautomatiserade tunnelbana. Systemet hade premiär år 2006 i samband med vinterolympiaden. Öppettider som gäller är för närvarande från kl. 05.30 på morgonen, måndag till lördag och från kl. 07.00 på söndagar. Måndagar stänger tunnelbanan kl. 22.00, kl. 00.30 från tisdag till torsdag och kl. 01.30 fredagar och lördagar samt kl. 01.00 på söndagar. Dessa tider kan givetvis komma att ändras, varför du ändå bör kontrollera öppettiderna på plats.

  Både bussar och spårvagnar inom Turin är utmarkerade med gula skyltar och detaljerade kartor över de olika rutterna. De flesta rutter går dagligen från kl. 05.00 till midnatt. Bussarna i Turin är blåfärgade och är indelade i två kategorier, stad och förort. En stadsbiljett tillåter dig att resa med obegränsat antal bussar i stadsregionen inom loppet av 90 minuter, från det att biljetten börjar gälla. Med en förortsbiljett kan du åka vart du vill inom två mils radie. Är du osäker på vad som gäller rekommenderar vi att du köper en förortsbiljett för att undvika eventuella böter för överträdelse.

  Biljetterna bör du köpa i förväg. Köpställen finns lite överallt i staden bland nyhetsstånd, tobakskiosker, barer, caféer och på biljettkontor. Du kan köpa biljetter från en enkel resa till ett årskort. Se till att ha biljetten nära till hands vid händelse av att biljettkontrollanter frågar efter din biljett. Beroende på vilken typ av biljett du har så räcker det inte med att enbart köpa en biljett, utan den måste också stämplas vid påstigning. I andra fall brukar det stå hur länge din biljett är giltig.

  Staden är även en viktig knutpunkt för järnväg och har totalt tre stationer. Torino Porto Nuova är stadens största järnvägsstation och räknat till antal passagerare per år är den också landets tredje största station. Härifrån kan du ta dig vidare i landet mot Genua och Milano.

  Bra länkar

  Turistinformation Turin