Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ TURIN FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Turin flygplats - Bila i norra Italien

  Belägen vid alpernas fot på bergens södra sida, hittar du staden Turin med dess rika historia och inspirerande arkitektur. Boka en hyrbil på Turin flygplats så du kan utforska hela Piedmont regionen som staden ligger i. Denna region är känd för sin vackra och orörda natur, boka därför en bil så du kan uppleva området i sin helhet i lugn och ro. Förutom regionens berg, sjöar och skogar så är Piedmont alltså hem till Turin som är en av de största städerna i norra Italien. Staden är en gammal industristad med många byggnader kvar från 1700 och 1800-talet. Ge dig ut i stadskärnan för att beundra byggnadernas vackra utseende och passa på att stanna på ställen som Madame Palace, Royal Palace of Turin, Mole Antonelliana och Cathedral of Saint John the Baptist.

  Många som ska på skidsemester besöker också Turin. Inte för att staden i sig har några skidbackar, utan besökare passar på att uppleva en italiensk storstad innan de beger sig vidare till närliggande skidorter som Val Gardena, Madonna de Campiglio och Alpe di Siusi. Alpernas höga berg är lika vackra på vintern som på sommaren och de bjuder antingen på skidmöjligheter i världsklass eller under sommaren och vårens varmare tider på storslagna vandringsleder med fantastiska utsikter. Speciellt populärt är det under sommaren att ta sig till sjön Maggiore som ligger cirka 1,5 timme utanför Turin. Vid denna sjö kan man sola och bada, men också ge sig ut på för att besöka de charmiga öarna Borromean Islands och Isola Bella.

  Med Auto Europe kan du jämföra priser för att hitta det bästa hyrbilserbjudandet på Turin flygplats. Vi har ett stort utbud på upphämtningsplatser såväl som fordon i olika prisklasser, så se till att ta hjälp av vår moderna sökmotor nästa gång du ska hyra bil på Turin flygplats eller på någon av våra andra 24.000 upphämtningsplatser. Vill du ha hjälp eller boka via telefon kan du också ringa vår duktiga reservationsavdelning på +46 10 888 66 52. Du kan även ta del av tidigare kunders åsikter på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Turin.

  Flygplatsinformation

  Cirka 16 kilometer norr om centrala Turin i Caselle Torinese finner du stadens flygplats som även är den största i regionen Piedmont. Det är en väl ansluten flygplats med destinationer över hela Europa, bland annat ett flertal i Italien men även i andra länder så som Spanien, Tyskland, Storbritannien och till och med Sverige. Turin flygplats öppnades först år 1953 men har sedan dess genomgått ett flertal renoveringar och utbyggnader, bland annat år 2005 inför Vinter OS som skulle hållas i staden året efter. Idag är det en modern flygplats som årligen hanterar en mängd resenärer, inte bara de som ska besöka Turin utan även turister som ska till någon annan stad i norra Italien, till exempel Pinerolo, Alba, Ivrea eller Milano.

  Turin flygplats (TRN)
  Officiellt namn: Turin-Caselle Airport
  Adress: Strada Aeroporto, 12, 10072 Caselle Torinese Turin, Italien
  Läge: Flygplatsen ligger i Caselle Torinese, ungefär 16 kilometer utanför Turin.
  Flygbolag på flygplatsen: Bland annat: British Airways, Blue Air, Easyjet, Lufthansa, SAS och TUI fly.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Turin flygplats?

  Uthyrningsdiskarna kan hittas på flygplatsen flervåningsparkeringshus som finns i anslutning till ankomsthallen i terminalbyggnaden. Med andra ord, du behöver inte gå långt för att komma till upphämtningskontoret. Namnet på din leverantör hittar du på den bokningsbekräftelse som du mottagit från Auto Europe när din bokning bekräftades. Det är viktigt att du beger dig till rätt leverantör för att hämta upp din bokade bil. Efter att du landat och upphämtat ditt bagage, kan du som ska hyra bil på Turin flygplats bege dig till uthyrarens disk med ditt körkort, kreditkort, Auto Europe voucher och eventuellt andra dokument som leverantören bett om. Läs igenom hyreskontraktet noga innan du signerar och se till att du kontrollerar bilen för existerande skador och markerar de på dokumentationen innan du lämnar hyrbilskontoret.

  Vid återlämningen kommer fordonet bli kontrollerat för eventuella nya skador som du kan komma att hållas ansvarig för beroende på din försäkring. Kom alltid ihåg att lämna tillbaka hyrbilen med tom eller full tank i enlighet med den bränslepolicy som du valt.

  Att köra i Italien kan skilja sig en del från att köra i Sverige, speciellt i stora städer som Turin med mycket trafik och de ökända ZTL-zonerna. Det kan därför vara bra att läsa på lite om hur det är att köra i landet på vår sida med körinformation om Italien innan man rullar ut på de italienska vägarna.

  Avis hyrbil på Turin flygplats Avis på Turin flygplats
  Strada Aeroporto 12,
  Caselle Torinese, Italien 10072

  +390 114 701 528
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 23.30
  Lördag - Söndag: 08.30 - 23.30
  Sicily by Car hyrbil på Turin flygplats Sicily by Car på Turin flygplats
  Strada Aeroporto 12,
  Caselle Torinese, Italien 10072

  +39 011 567 8128
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 08.00 - 21.00
  Lördag - Söndag: 09.00 - 21.00
  Enterprise hyrbil på Turin flygplats Enterprise på Turin flygplats
  Strada Aeroporto 12
  Caselle Torinese, Italien 10072

  +39 011 996 28 72
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 09.00 - 18.00
  Budget hyrbil på Turin flygplats Budget på Turin flygplats
  Strada Aeroporto 12
  Caselle Torinese, Italien 10072

  +39 011 5678020
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 07.30 - 23.30
  Lördag - Söndag: 08.30 - 23.30

  Terminaler

  Turin flygplats öppnades 1953 och genomgick sedan större renoveringar år 1989 och 2005 inför de olympiska vinterspelen som nästkommande år Turin skulle vara värd för. Vid sistnämnda renoveringen moderniserades och expanderades terminalen samt nya boarding-gater och en toppmodern boarding lounge byggdes till. Nu består terminalen av 3 våningar som huserar flygplatsens alla faciliteter, inkluderat ankomster och avgångar.

  Flygplatsfaciliteter

  Vill man hyra bil på Turin flygplats finns det flertal leverantörer med kontor inne på flygplatsterminalen, detta i direkt anslutning till ankomsthallen. Förutom detta har flygplatsen en mängd andra faciliteter och tjänster som resenärer kan nyttja, om de så ankommer eller ska flyga ifrån flygplatsen. Restauranger inkluderar en sushi bar, en mozzarella bar, en kaffe bar såväl som snabbmatskedjor och restauranger som serverar klassiska italienska maträtter (tänk pizza och pasta). Shopping finns det också och du kan spendera din tid på flygplatsen med att kolla runt i butiker som Blanco, Flying Tiger och flygplatsen Duty-Free Heinemann som har ett stort utbud och låga priser.

  Utöver detta finns det på flygplatsen ett rökrum dit rökare kan bege sig om de är i behov av en cigarett. Detta rum hittar du vid avgångshallarna vid gate 14-22. För de som reser men barn kan ett stopp på flygplatsens Baby Lounge vara önskvärt så de små liven kan bli av med lite energi i en trygg och säker miljö innan det är dags att hoppa på flyget. Baby Lounge ligger på första våningen efter säkerhetskontrollen och huserar även trygga miljöer där föräldrar kan amma i lugn och ro. Det är Baby Pit Stop UNICEF tillsammans med flygplatsen som står för initiativet till denna barnvänliga lounge och den är helt gratis att besöka.

  Allt annat som vanligtvis finns på en flygplats finner du på Turin flygplats, bland annat växlingskontor, bankomat, toaletter och så vidare. Gratis Wi-Fi erbjuds till alla flygplatsen besökare och du kan enkelt ansluta dig till ”Torino Airport Wi-Fi” efter en snabb registrering med din e-post där du godkänner användarvillkoren.

  Hur kan man ta sig till och från Turin flygplats?

  Flygplatsen är ansluten till Turin via väg RA10 och det tar dig ungefär 20 till 30 min att köra mellan flygplatsen och stadens centrum. Har du bokat en hyrbil på Turin flygplats och istället tar motorväg A4 mot Milano kan du vara i den stora modemetropolen efter cirka två timmar. Även Genua nås på cirka två timmar men då genom att köra söder på A26/E25 och sedan E70.

  Om du istället väljer att använda dig av kollektiva trafikmedel finns det en bekväm tåganslutning in till de centrala delarna av Turin. En resa från flygplatsstationen, som ligger belägen nära terminalbyggnaden, in till GTT Dora station i Turin tar bara 19 min. Buss-service till Turin tjänas av bolaget Sadem och du hittar hållplatsen framför terminalbyggnaden på ankomstvåningen. Bussarna avgår varje hel- och halvtimme och restiden in till Turin är cirka 30 minuter. Vill du åka taxi hittar du lediga taxibilar till vänster om utgången på ankomsthallen.

  Parkeringstips

  Flertal parkeringsmöjligheter finns att tillgå på Turin flygplats mittemot huvudterminalen. Dessa inkluderar parkering utomhus, flervåningsparkeringshus med tak och faciliteter för kort- och långtidsparkering. Parkering kan förbokas online (men behövs inte) och betalas på plats i biljettautomat innan du lämnar flygplatsen.

  Gatuparkering inne i staden är tillåten längs med blåa linjer. Parkeringsbiljett kan köpas från biljettautomater och utvalda butiker och kiosker. Flera allmänna parkeringar finns tillgängliga inne i centrum men det kan vara enklare att hitta en ledig plats i ett parkeringshus, även om priset kan vara lite högre. Att parkera vid gula linjer är inte tillåtet för privatpersoner och görs detta kan man få böter. Vänligen läs parkeringsinstruktionerna på plats noga för att se vilka regler som gäller just där du står.

  Uppmärksamma att det aldrig är tillåtet att parkera i en ZTL-zon.

  Nyttiga länkar

  Turin flygplats