Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SARDINIEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Sardinien – Garanterat bästa pris

  När du bokar en hyrbil på Sardinien, i Italien kan du känna dig säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Auto Europe samarbetar med biluthyrare från branschledande företag och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag för att du som kund ska få det bästa priset till den bästa servicen. Hämta biluthyrning på en av Sardiniens flygplatser, i en stad eller vid ett färjeläge.

  Trafik och parkering

  Att hyra bil på Sardinien är nästintill ett måste om du vill kunna utforska ön. Det finns inga regelrätta motorvägar på Sardinien och därför heller ingen vägtull. Vägarna kan ibland vara smala och av undermålig kvalitet. Ta med detta i beräkningen när ni planerar er körrutt. Det tar oftast längre tid än man tror. Från norr till söder (och omvänt) korsar du ön på ca. 4 timmar. Det finns många härliga vägar med vidundrande utsikt över hav och berg. Här kommer lite generella tips på saker du bör beakta när du kör bil på Sardinien:

  • Vid smala passager och vid kurvor utan sikt tuta gärna för att visa att du kommer.
  • Se upp för boskap som kan befinna sig på landsvägen.
  • När du kör utanför städer ska du ha halvljuset på under hela dagen.

  Mer information hittar du i vår körning för Italien.

  Parkering

  I Sardiniens största stad, Cagliari, är det svårt att hitta parkering mitt i centrum. Vi rekommenderar istället att man hittar parkering i utkanten av staden och promenerar eller tar kollektivtrafik in till centrum. Många städer på Sardinien är gamla och har kullerstensgator och trånga gränder som kan vara svåra att köra bil i. I mindre städer är det oftast inga problem att finna en bra parkering. Tänk dock på att aldrig lämna värdefulla saker i bilen och att parkera på ett säkert ställe under natten. Vit markering indikerar fri parkering och blå parkering indikerar avgiftsbelagd parkering.

  Geografisk information

  Sardinien är den näst största ön i Medelhavet (efter Sicilien) och här bor ca. 1,65 miljoner invånare. 178 000 av dem bor i Cagliari, 192 000 i Sassari och 48 000 i Olbia. Sardinien tillhör Italien och har ett medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. I söder är det ett par grader varmare än på den norra delen av Sardinien. Varje år reser mängder med turister hit, både från det italienska fastlandet och från övriga länder. Kanske är det det kristallklara vattnet, de mysiga små städerna eller värmen som lockar hit turisterna. Detta är kontrasternas ö. Du kan njuta av fantastiska sandstränder, dramatiska berg och vackra dalar.

  Cagliari Airport (CAG)
  Hemsida: www.sogaer.it
  Telefonnummer: +39 070 211211

  Kollektivtrafik

  På Sardinien kan du åka med tåg, bussar och båtar/färjor. Att åka kollektivt på Sardinien kan bjuda på vackra vyer men är ganska tidskrävande och rätt så krångligt. Busstidtabeller uppdateras inte så ofta på Internet och restiderna är ganska långa. Om du endast ska åka kollektivt i en stad så köper du enklast en bussbiljett i en kiosk eller på ett biljettkontor.

  Tåg: Sardinien trafikeras av tåg och huvudlinjen går från Cacliari i söder till Porte Torres i norr. Resan tar ca. 4 timmar och kostar ca. 15 EUR. Det finns många fler tåglinjer på ön.

  Bra länkar

  Turistinformation Sardinien