Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ALGHERO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Alghero flygplats - Upplev Sardinien

  Starta ditt äventyr på Sardinien med en hyrbil från Alghero flygplats och ge dig ut och utforska den vackra norra delen av ön så snart du går av planet. Här är det sol och bad som står i fokus och denna fantastiska paradisö i Italien är en härlig pärla att utforska. Med sina sandstränder, sitt klara vatten och varma klimat är Sardinien en eftertraktad semesterdestination. På norra delen av ön hittar du de populära städerna Alghero, Sassari och Olbia som är värt ett besök men området präglas också av sin orörda natur med naturliga grottor, höga toppar och växt- och djurliv. Med hjälp av Auto Europe kan du hitta det perfekta fordonet att turista denna soliga ö med - boka säkert online redan idag!

  Om du vill har hjälp med din bokning eller har frågor kan du ringa våra duktiga hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52. De hjälper dig hitta de bästa hyrbilserbjudandena och kan besvara alla dina frågor. Du kan även läsa våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Alghero för att se vad de har att säga om våran tjänst och service.

  Flygplatsinformation

  Ungefär en mil norr om centrala Alghero ligger Alghero-Fertilia flygplats som är en av tre internationella flygplatser på Sardinien. De andra två finns till söder i Cagliari och i nordöst i Olbia. Du kan hyra bil på Alghero flygplats och det är populärt bland många turister som åker hit för att spendera en vecka eller två i värmen. Flygplatsen är ganska liten men har ändå alla de nödvändigheterna du behöver på en flygplats. Under sommarens högsäsong arrangeras det många charterflyg hit och passagerartrafiken ökar därför enormt jämfört med lågsäsongen under vinterhalvåret. De flesta destinationerna är inrikes till stora italienska städer men även en del internationella flygningar inom Europa förekommer.

  Alghero flygplats (AHO)
  Officiellt namn: Alghero-Fertilia Airport och på italienska Aeroporto di Alghero
  Adress: Regione Nuraghe Biancu, 07041 Alghero, Sardinien, Italien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 10 kilometer norr om centrala Alghero.
  Flygbolag på flygplatsen: Bland annat har SAS, TUI, Ryanair och Easyjet flygningar hit för att bara nämna några.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Alghero flygplats?

  De flesta hyrbilsföretagen har sina diskar inne i terminalbyggnaden, bara ett stenkast från ankomsthallen som ligger precis efter utgången till bagageutlämningen. Hyrbilsparkeringen som du hämtar ditt fordon på efter du hämtat bilnycklarna ligger intill Comfort parkeringszonen (P1) som lätt nås ifrån ankomsthallen. Vissa leverantörer har inte kontor inne på flygplatsen utan en bit utanför, då arrangeras det gratis skyttelbussar som kör dig ditt.

  När du ska hyra bil på Alghero flygplats via Auto Europe är det viktigt att du har koll på vilken leverantör du hyr av. Auto Europe är en förmedlare och har därför inga egna bilar, och därför inte heller några diskar vid upphämtningen. Leverantören är noterad på toppen av din voucher under "Upphämtningsinformation" och "Återlämningsformation" och är den leverantörs vars skrivbord måste du bege dig till. Väl framme så läs igenom hyreskontraktet noga, kolla igenom fordonet för eventuella marken och skador som behövs noteras av leverantören och fråga om det är något som bekymrar dig. Läs också gärna på om Italiens trafikregler eftersom det kan skilja sig lite från att köra i Sverige.

  Budget hyrbil på Alghero flygplats Budget på Alghero flygplats
  Regione Nuraghe Biancu,
  Alghero, Sardinien, Italien 07041

  +390 799 350 64
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 23.45
  Hertz hyrbil på Alghero flygplats Hertz på Alghero flygplats
  Regione Nuraghe Biancu,
  Alghero, Sardinien, Italien 07041

  +39 079 935 054
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 23.00
  Sicily by Car hyrbil på Alghero flygplats Sicily by Car på Alghero flygplats
  Regione Nuraghe Biancu
  Alghero, Sardinien, Italien 07041

  +39 079 936 060
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 23.00
  Avis hyrbil på Alghero flygplats Avis på Alghero flygplats
  Regione Nuraghe Biancu
  Alghero, Sardinien, Italien 07041

  +390 799 350 64
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 23.45
  Enterprise hyrbil på Alghero flygplats Enterprise på Alghero flygplats
  Regione Nuraghe Biancu
  Alghero, Sardinien, Italien 07041

  +39 079 999 241
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 23.00

  Terminaler

  En ny terminalbyggnad byggdes för några år sedan för att tjäna passagerare som flyger genom Alghero flygplats. Det finns endast en passagerarterminal på flygplatsen och det är därför väldigt enkelt att navigera sig inne i byggnaden. Både ankomst- och avgångshallarna ligger på bottenvåningen tillsammans med informationsdisken och hyrbilsföretagens kontor.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen är inte jättestor men har alla tjänster som behövs för en bekväm vistelse. Både innan och efter säkerhetskontrollen finns det matställen du kan köpa något att äta på om du är hungrig. Utbudet kanske inte är det största, men innan säkerhetskontrollen finns det en pizzeria, en hamburgerrestaurang och en glasskiosk medan det efter säkerhetskontrollen finns ett café samt en bar som även serverar klassiska Sardinska maträtter. Det finns även en del butiker och affärer med souvenirer, kläder, böcker, med mer du kan spendera lite väntetid i.

  Andra tjänster som du kan finna intressanta på Alghero flygplats är möjligheten att skippa köerna genom att köpa ett fast-track pass. Detta pass kostar 8,90 euro och ger dig mer tid bland flygplatsens café, shoppingställen och butiker eftersom du inte behöver stå i någon lång kö för att gå igenom säkerhetskontrollen. På flygplatsen hittar du även bankomater, turistinformation, apotek, växlingskontor, laddningsstationer och gratis WiFi.

  Hur kan man ta sig till och från Alghero flygplats?

  Bil

  Med din hyrbil från Alghero flygplats kan du köra runt hela Sardinien med lätthet. Om Alghero är det första stoppet på din resa når du din slutdestination på bara 15 minuter genom att köra längs SS291och sedan SP42. Körning nordöst på SS291 kommer istället ta dig till Sassari, det ta mindre än en halvtimme att åka dit. Om du är redo för en något längre resa kan du besöka Olbia på nordöstra kusten av Sardinien. Den bilresan på cirka 130 km tar knappt två timmar via SS597. Att semestra på ön med hjälp av en bil är bästa sättet att uppleva Sardinien på, det ger dig chansen att vara flexibel, spontan och du kan ta dig till områden som saknar alternativa transportalternativ.

  Buss

  Det finns inte så många valmöjligheter när det gäller kollektivtrafik från Alghero flygplats. Busstrafiken drivs av ARST (regional Sardinsk transport firma) och är det ända tillgängliga alternativet (om man inte åker med privata skyttelbussar som bland annat hotell ibland arrangerar). Busshållplatsen ligger 150 meter från flygplatsens utgång och därifrån går bussar till Alghero, Nuoro och Sassari året om. Under vissa delar av året går det även bussar till Stintini, Santa Teresa Gallura och Cagliari. Vänligen besök flygplatsen officiella hemsida för mer information.

  Taxi

  Ska man inte hyra bil på flygplatsen är taxi ett populärt alternativ. Taxirankarna ligger utanför ankomsthallen och där står bilar redo dygnet runt att köra dig till ditt boende eller annan destination.

  Parkeringstips

  På Alghero flygplats finns det totalt 700 parkeringsplatser som är uppdelade på två parkeringar, en för kortare perioder och en för längre perioder. P1 ligger intill ankomst och avgångshallarna, är gratis de första 15 minuterna och är därför en bekväm och smidigt parkering för korttidsparkering. P2 är perfekt för längre perioder, den har ett billigare dagspris än P1 men ligger lite längre bor (fortfarande inom gångavstånd). Det är här de flesta parkeringsplatserna finns, 400 av det totala antalet av 700 finner du här, cirka hundra meter ifrån huvudingången.

  Om du planerar att åka in till centrum i Alghero kan du på de flesta ställena parkera på gatan. Det är dock viktigt att du håller koll på vilken färg trottoarerna och gatorna är målade med eftersom de vitmålade parkeringarna betyder att du kan stå där helt gratis, vid blåmarkerade måste du betala och vid gulmålade är det förbjudet att parkera. Det finns även en del parkeringshus och privatägda utomhusparkeringar i och runt omkring Alghero.

  Nyttiga länkar

  Alghero flygplats