Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BERGAMO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Bergamo flygplats – Hitta din perfekta hyrbil

  Auto Europe med sin starka fokus på att kunna leverera högklassig kundservice och möjligheten att kunna välja mellan ett enormt utbud av hyrbilar till de lägsta möjliga priserna har gjort Auto Europe är en marknadsledande förmedlare. Med Auto Europe har ni många alternativ att välja mellan för er hyrbil på Bergamo flygplats. Ni kommer snabbt att få en bra överblick över vad som finns tillgängligt med alla de olika leverantörerna vi samarbetar med på plats.

  Bergamo flygplats ligger i norra Italien i Lombardy regionen och är omgiven av hermetisk skog vid foten av de imponerande alperna. Flygplatsen används oftast som ett alternativt sätt för att ta sig till regionens huvudstad Milano som är Italiens näst mest befolkade stad efter Rom är känd för dess mode och dess många sevärda attraktioner som den Leonardo da Vinci museet. Milano är en metropol och räknas som den tredje största ekonomin bland Europeiska städer.

  Där finns många underbara platser som man enkelt kan ta sig till från flygplatsen. Själva Bergamo ligger endast några kilometer från flygplatsen, och är en lugnt stad med mängder av spektakulära byggnader och sevärdheter. Besöker ni Bergamo, bör ni inte missa att klättra upp i det höga klocktornet som kommer erbjuda er en enastående utsikt över norra Italien, missa inte heller Europas äldsta stadshusbyggnader, det romerska palatset i det stora torget. Med så mycket att se och göra, kommer ni att få ut mer av er semester med hjälp av en hyrbil från Auto Europe. Läs gärna tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Bergamo för att se vad de tycker och tänker om sin upplevelse.

  Flygplatsinformation

  Att ta sig de korta avstånden som det är mellan flygplatsen och de större städerna är enklast med en hyrbil från Bergamo flygplats. Flygplatsen är den tredje mest trafikerade flygplatsen i Italien, efter Milano och Rom flygplatser stort tack för dess för alla de lågpris bolag som är stationerade där och ger resenärer ett billigt alternativ för att ta sig till det mycket populära resmålet Milano. Flygplatsen öppnades upp 1972 och har växt till sig rejält genom ett par olika ombyggnader och tar årligen hand om runt 13 miljoner passagerare.

  Bergamo flygplats (BGY)
  Officiellt namn: Aeroporto di Bergamo-Orio al Serio
  Adress: Via Aeroporto 13 , Orio al Serio 49/51, 24025 Grassobbio (BG) Italien
  Läge: Ligger 3 kilometer från Bergamo och 45 kilometer från Milano.
  Flygbolag på flygplatsen: Air Arabia, Air Baltic, Alitalia, Arkia, Blue Air, Ernest Airlines, BMI regional, Laudamotion, Pegasus Airlines, Lufthansa, Ryanair, Ukraina International Airlines, Volotea, Vueling, Wizz Air och Mistral Air.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Bergamo flygplats?

  Med Auto Europe kan ni förvänta er att det är okomplicerat att hyra bil på Bergamo flygplats samt med de enorma val av leverantörer, kan ni själv välja den som passar er bäst. De flesta leverantörerna har sina diskar i ankomsthallen. Var noga att kolla vart den leverantör ni väljer ligger, vissa, oftast lågpris bolag, ligger en bit från terminalen. De som ligger utanför, erbjuder en gratis skyttelbuss som tar er till leverantören. I den voucher som ni får från Auto Europe står det vart ni behöver bege er om ni har en leverantör där ni behöver använda en skyttelbuss.

  I den voucher ni får från Auto Europe hittar ni all nödvändig information som vart ni behöver bege er, vad ni behöver ha med er vid upphämtningen som kreditkort och körkort i huvudförarens namn och allt som är inkluderat i er hyra. Skulle något uppstå, så kan ni alltid ringa till Auto Europe prisbelönade kundhjälp som mer än gärna hjälper er så att ni enkelt kan påbörja er semester på bästa sätt. När ni är hos den bokade leverantören kommer ni att skriva ett hyres kontrakt med dem. Var noga att kolla att på kontraktet så står alla eventuella skador på hyrbilen med.

  Tänk på att Auto Europe är en mäklare och har inget kontor på Bergamo flygplats. Förväxla inte Auto Europe med Sicily by Car’s nya namn Auto Europa som är en leverantör och inte en representant av Auto Europe. Kom ihåg, ni kan alltid ringa till Auto Europe om ni behöver hjälp eller har funderingar.

  Avis hyrbil på Bergamo flygplats Avis hyrbil på Bergamo flygplats
  Via Orio al Serio 49/51,
  Bergamo , Italien 24025

  +39 035 330 699
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:30-00:00
  Budget hyrbil på Bergamo flygplats Budget hyrbil på Bergamo flygplats
  Via Orio al Serio 49/51,
  Bergamo , Italien 24025

  +39 035 330 699
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:30-00:00
  Dollar hyrbil på Bergamo flygplats Dollar hyrbil på Bergamo flygplats
  Via Orio al Serio 49/51,
  Bergamo , Italien 24025

  +39 035 311 258
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-00:00
  Enterprise hyrbil på Bergamo flygplats Enterprise hyrbil på Bergamo flygplats
  Via Orio al Serio 49/51,
  Bergamo , Italien 24025

  +39 035 459 6283
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-23:00
  Hertz hyrbil på Bergamo flygplats Hertz hyrbil på Bergamo flygplats
  Via Orio al Serio 49/51,
  Bergamo , Italien 24025

  +39 035 311 258
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-00:00

  Terminaler

  Bergamo flygplats består av endast en aktuell och nyligen renoverad terminal som täcker ett utrymme på 36 000 kvadratmeter. Med den nya tillökningen på flygplatsen har avgångs området förbättrats vilket har möjlig gjort det att man kan komma till ankomst- och avgångs områdena genom separata dörrar. På bottenplan hittar ni ankomsthallen, bagage upphämtningen, de flesta hyrbils leverantörerna och en hel del mer. Det är även på grundplan som incheckning sker innan ni kan bege er till första våningen där ni hittar tullfria butiker och avgångs området. Bergamo flygplats är under ständig förnyelse för att kunna hjälpa till att hantera det stora tryck av turister som strömmar till Lombardy regionen.

  Flygplatsfaciliteter

  Som en modern flygplats har Bergamo flygplats allt vad resenärer kan tänkas behöva för att göra deras vistelse på flygplatsen mer angenäm. Där finns två stora VIP områden för alla resenärer samt möjligheten att köpa till snabbspår tjänster för att komma först i kön för säkerhetskontrollen, och slippa eventuella långa köer. För passagerare med nedsatt funktion har flygplatsen ett Sala Amica, ett rum anpassat för personer med nedsatt funktion. Utspritt över flygplatsen hittar ni mängder av butiker med ett varierande sortiment, allt från matvaror, elektriska mojänger, mode och mycket mer. Det råder ingen brist på ställen där ni kan njuta av en måltid. Med gott om caféer, restauranger och barer kan man enkelt få tiden att gå.

  Hur man kan ta sig till och från Bergamo flygplats?

  Har ni valt att hyra bil på Bergamo flygplats kan ni via väg SP591 befinna er i Bergamo på runt en kvart. Från flygplatsen finns där gott om fina val möjligheter för att ta sig vidare ut i norra Italien. Via motorvägen A4 kan ni enkelt ta er till Milano på runt en timme. Kör ni samma motorväg men österut istället kommer ni till kända städer som Verona. Var dock uppmärksamma på att på de flesta motorvägarna som leder ut från flygplatsen så är där en vägtull som ni behöver betala. Innan ni beger er ut i trafiken i Italien, som skiljer sig rätt markant från den vi är vana vid i Sverige, är det rekommenderat att ni läser Auto Europe körinformation sida om Italien för att vara bra förbereda på hur trafiken är i Italien.

  Skulle det vara så att ni har valt att hyra er bil från Bergamo eller annan ort, finns där kollektivtrafiken som kan ta er till er önskade destination. Att ta sig till Bergamo är enkelt: en transferbuss, som kör varje halvtimme, tar dig från flygplatsen till Bergamo järnvägsstationen på cirka 15 minuter. Flera företag erbjuder även resa till andra destinationer från Bergamo flygplats. Om du är på väg mot Milano kan Terravision, Autostradale, och Orio Shuttle erbjuda resa. Medan Autostradale kan ansluta dig till Brescia, och Terravision till Bolzano, till exempel. Alla de olika bussbolagen har sina plattformar utanför ankomsthallen. Biljetter kan köpas från de olika företagens diskar inuti terminalen, från turistbyrån, eller från biljettautomater utanför.

  Parkeringstips

  Den officiella parkeringen på flygplatsen hanteras av ViaMilano Parking som är samma bolag som hanterar parkeringen på de andra flygplatserna i Milano. På Bergamo flygplats finns där över 8 000 parkeringsplatser som är uppdelat i 3 olika parkeringsområden. De är öppna dygnet runt alla dagar i veckan med personal som erbjuder parkeringsservice för de som har lite bråttom och inte har tid att parkera själva. En parkerings biljett köpes antingen av personal vid parkeringen eller från automater inne på flygplatsen.

  Ni kommer att märka att det är relativt enkelt att hitta en parkeringsplats inne i Bergamo. Var dock uppmärksamma att ni läser parkeringsskylten noggrant, eftersom där finns de platser som är gratis och andra som är belagda med en avgift. Med tanke på hur liten staden är, är det populärt att parkera på en av de gratis parkeringarna som oftast ligger i utkanten och promenera till alla de underbara sevärdheterna som staden bjuder på . Parkerings i centrala delarna är jämfört med städer i liknande storlek relativt enkelt att hitta, trots konkurrens mot lokalbefolkningen som också önskar att parkera i centrum.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Bergamo


  Mer information om Bergamo flygplats

  Bergamo flygplats
  Via Aeroporto 13
  Orio al Serio , BG
  Italien 31703

  IATA Code: BGY
  ICAO Code: LIME
  Wikipedia sida
  Latitude: 45.6696
  Longitude: 9.7036

  Allmän information: Med en hyrbil tar ni er enkelt de 3 kilometerna till Bergamo på mindre än 10 minuter. Till Milano, som också är enkel att nå är det 45 kilometer från flygplatsen.