Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ COMISO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Comiso flygplats – Boka och spara

  Med en hyrbil på Comiso Airport kan du både snabbt och enkelt påbörja din resa på Sicilien. Det italienska fastlandet är format som en stor stövel. Precis vid tåg ligger ön Sicilien. Ön har sedan många år tillbaka varit ett mycket populärt turistmål för såväl italienare som för andra turister. Det är inte så svårt att förstå varför. På Sicilien finns mycket att upptäcka. Klart och härligt badvatten, intressant historia och fantastiska landskap. Med oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får det bästa priset på hyrbil och genom att hyra bil via Auto Europe är du försäkrad en flexibel och självständig semester. Upptäck Sicilien i ditt egna tempo!

  Flygplatsinformation

  Comiso Airport (CIY)
  Officiellt namn: Comiso Airport, också känt som Vincenzo Magliocco Airport
  Adress: Strada Provinciale 5, Comiso Ragusa, Sicilien, Italien
  Vägbeskrivning: Flygplatsen ligger ca. 5 kilometer från Comiso centrum och ca. 1,5 mil från Ragusa.
  Representerade flygbolag på Comiso Airport: Ryanair och Alitalia
  Tel: +39 0932 961467

  Terminal

  Comiso flygplats har en nybyggd, mindre terminalbyggnad. Den nya terminalen är modern och anpassad efter passagerarnas behov. I terminalen finns avdelning för både ankommande och avgående trafik och incheckningsdiskar. Man kan oftast checka in från 3 h innan avgång och diskarna stänger 40 minuter innan avgång. Vissa flygbolag erbjuder incheckning online (om du inte ska ta med dig annat än handbagage). När du väl fått eller printat ditt boarding pass kan du fortsätta till säkerhetskontrollen. I terminalen hittar du också diskar för biluthyrning.

  Upphämtning och återlämning av hyrbil

  Uthyrningsdiskar för hyrbil finns inne i terminalen. Följ bara skyltar indikerade med. En parkeringsplats med hyrbilar finns ca. 100 meter från flygplatsen.

  Firma Öppettider
  Hertz 07:00 till 00:00
  Thrifty 09:00 till 21:00

  Service på flygplatsen

  Comiso Airport är Siciliens nyaste passagerarflygplats. Den tidigare militärbasen har nu förvandlats till en bra belägen flygplats på Sicilien som kan ta emot många turister som önskar spendera sin lediga tid här. Planen är att flygplatsen ska växa och bli en strategiskt bra flygplats att ankomma till. Ifrån denna flygplats är det lätt att nå hela Sicilien. På flygplatsen finns informationsdiskar, caféer och snack bars och man kan surfa via Wi-Fi (gratis under första timmen). Comiso Airport erbjuder också bra assistans för passagerare med handikapp: handikapp-parkering och rörliga plattformar för enkel ombordstigning, information i blindskrift och ett separat vilorum mm.

  Transport/ till och från flygplatsen

  Ta din hyrbil från Comiso Airport och kör till barockstaden Ragusa som finns listad på UNESCOs världsarvslista. På bara 20 minuter når du denna gamla men charmiga stad med vacker arkitektur och intressanta historia. Med en hyrbil från Auto Europe kan du unna dig en dagsutflykt till den antika staden Siracusa där du kan beundra de grekiska fornfynd och lämningar som finns här. Ta dig sedan vidare till Catania. Alternativt kan du hoppa på en lokalbuss mellan flygplatsen och Ragusa, Comiso och Catania. Läs gärna vår körguide för Italien där du kan läsa mer om att köra bil i Italien.

  Parkeringstips

  På Comiso Airport hittar du både korttids- och långtidsparkering. Det finns en obevakad parkeringsplats bredvid flygplatsen som är gratis. Dock ligger polisstationen nära och du kan parkera här utan att behöva oroa dig.

  Bra länkar

  Comiso Airport hemsida


  Mer information om Comiso flygplats

  Comiso flygplats
  Strada Provinciale 5
  Comiso Ragusa, Italien, 97013

  IATA Code: CIY
  IACO Code: LICB
  Latitude: 36.991667
  Longitude: 14.606944

  Allmän information: Comiso flygplats ligger belägen cirka 5 km från Comiso centrum på ön Sicilien i Italien och kan lätt nås med en hyrbil.