Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ
  PISA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Pisa flygplats till de bästa priserna

  Pisa flygplats är det mest populära start punkten för de som vill besöka det världsberömda lutande tornet i Pisa som är drygt 800 år gammalt. Med en hyrbil från Pisa flygplats kan ni enkelt bege er ut i hjärtat av Italien och den välkända regionen Toscana. Flygplatsen fina läge gör det till en ypperlig startpunkt för att även ta er ut till andra toskanska guldklimpar som Florens och Lucca som inte tar alltför lång tid att köra till. Den närliggande Litorale Pisano skogen och närheten till det liguriska havet gör det till en destination även för de som endast önskar härlig strand och bra badvatten under sommaren.

  Med Auto Europe som förmedlare av hyrbil kan ni njuta av många fördelar som en prisbelönad kundservice alla dagar i veckan, marknadens lägsta priser, möjligheten att avboka 48 timmar innan bokad upphämtning för full återbetalning och en massa mer härliga fördelar. Ta vara på Auto Europes långa erfarenhet inom hyrbilsmarknaden och välj mellan alla de olika leverantörer som samarbetar med Auto Europe för att kunna erbjuda er ett så stort sortiment som möjligt. Ni kan också ta det av tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Pisa här.

  Flygplatsinformation

  Mindre än 2 kilometer från centralstationen i Pisa ligger Pisa flygplats, som även kallas för Galileo Galilei flygplats, efter den berömda vetenskapsmannen som föddes i Pisa. Flygplatsen med sina dryg fem miljoner passagerare årligen gör flygplatsen till den tionde största i Italien och det mest använda ingångssättet för att ta sig till Toscana regionen.

  Pisa flygplats (PSA)
  Officiellt namn: Aeroporto Internazionale di Pisa.
  Adress: Piazzale D'Ascanio, 1, 56121 Pisa, Province of Pisa, Italien.
  Läge: Flygplatsen ligger belägen inne i Pisa, cirka 10 min från stadens centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen trafikeras av 17 flygbolag, däribland populära lågprisflygbolag - som EasyJet och Ryanair - och traditionella flygbolag som British Airways, Lufthansa, Air France och Air Italia.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Pisa flygplats?

  När ni använder Auto Europe eminenta sökmotor för att hyra bil på Pisa flygplats kommer ni att kunna välja mellan internationella och nationella bolag. Var noga och läs om vart ni behöver bege er för att kunna hämta upp er hyrbil med den leverantör ni valt. Denna information kommer att upprepas i den voucher som ni får från Auto Europe när er bokning är bekräftad. De flesta leverantörer som finns på flygplatsen finns på en separat hyrbils byggnad. Den ligger drygt 500 meter från flygplatsterminalen och ni kan ta er dit via två alternativ. Utanför ankomsthallen går där en gratis skyttelbuss som tar er dit eller så kan ni välja att promenera dit, vilket tar runt fem minuter.

  Avis hyrbil på Pisa flygplats Avis hyrbil på Pisa flygplats
  Hyrbils byggnaden, Aeroporto Pisa Galileo Galilei ,
  Pisa, italien 56121

  + 39 050 420 28
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-23:00
  Firefly hyrbil på Pisa flygplats Firefly hyrbil på Pisa flygplats
  Via dell'Aeroporto,
  Pisa, Italien 56121

  + 39 345 025 0114
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-00:00
  Hertz hyrbil på Pisa flygplats Hertz hyrbil på Pisa flygplats
  Hyrbils byggnaden, Aeroporto Pisa Galileo Galilei ,
  Pisa, italien 56121

  + 39 050 491 87
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-00:00
  Sixt hyrbil på Pisa flygplats Sixt hyrbil på Pisa flygplats
  Piazzale Mario Cobianchi,
  Pisa, italien 56121

  + 39 029 475 7979
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 08:30-18:00
  Lördag-Söndag: 08:30-14:00

  Terminaler

  Pisa flygplats bestå av en terminal och det är viktigt att veta, som med många andra europeiska flygplatser, så är flygplatsen inte öppen hela natten. Den öppnar klockan 04:00 och stänger efter ankomst/avgång av det sista flyget.

  Ankomst och avgångs området ligger belägna på bottenvåningen av terminalen, där ni också hittar bagageutlämningen och turistinformationen. Det finns två incheckningsområden, A och B. Incheckning A ligger i huvudterminalen, på bottenvåningen. Medans B ligger belägen i den nya byggnaden som ligger intill terminalen. Det finns skärmar över hela flygplatsen där ni kan verifiera korrekt incheckningsområde och disk för just er flygning. Information börjar visas högst två timmar före avgångstiden.

  Flygplatsfaciliteter

  Terminalen på Pisa flygplats har ett antal restauranger, café och butiker, där ni kan spendera er tid i väntan på flyget. Några av dessa ligger på första våningen, men de flesta av dem kan hittas på bottenvåningen. På bottenvåningen hittar ni också en första hjälpen station, flygplatspolisen och växlingskontor. Om ni letar efter Internet, finns det en DevItalia Internetpunkt på första våningen. Förutom detta finns det också tre internetstationer, en på första våningen nära DevItalia Internetpunkten och två på bottenvåningen (en nära ankomster och en på avgångshallen).

  Hur man kan ta sig till och från Pisa flygplats?

  För att komma till centrala delen av Pisa om ni har valt att hyra bil från Pisa flygplats är att följa som säger “Pisa Centro”, sväng av till Super Firenze Pisa Livorno och sedan vänster mot Via Ponte Piglieri. Räkna med runt 10 minuter körfärd från flygplatsen till centrum om det inte är alltför mycket trafik på vägarna. Från flygplatsen är det även en enkel sak att ta sig ut i Florens till platser som Florens, vilket tar mindre än en timme via motorvägen Firenze Pisa Livorno.

  Om ni har valt att hämta upp er hyrbil från Pisa stad istället, är det möjligt att ta sig från flygplatsen med hjälp av taxi eller kollektivtrafik. Red Lam linjen är den buss linje som förbinder Pisa med dess flygplats som avgår precis utanför ankomsthallen. Om det är så att ni behöver komma till tågcentralen finns där en specifik automatisk transport linje kallad Pisa Mover som tar er direkt utan extra stopp till centralen, en gång i halvtimmen. Från tågstationen hittar ni flera olika tågförbindelser som tar er ut i regionen och resterande delarna av Italien.

  Parkeringstips

  På flygplatsen finns där ett par alternativ att välja mellan för parkering. Om ni skall stanna för några timmar finns där en korttidsparkering. Den ligger belägen strax utanför avgångshallen och om ni är där mindre än en kvart så kostar det inget. Längre än 15 minuter behöver ni betala som antingen kan göras via de reception som har öppet från morgon till kväll, eller välja någon av de många automaterna.

  När ni tar er in till staden med er hyrbil från Pisa flygplats finns där gott om parkeringsalternativ att välja mellan. De flesta parkeringarna är betalplatser och generellt stiger priser markant för parkering närmare de centrala delarna. Parkeringar som är märkta med en blå linje, indikerar att det är en betalplats. Gul linje markerar att platsen är reserverad medans vit betyder att det är fri parkering. Önskar man ett billigt alternativ att ställa sitt fordon finns där 2 “Park&Ride” parkering lite utanför centrum, där ni kan parkera billigt och ta bussen in till centrum.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Pisa

  Roadtrip guide för Toscana