Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ROM TERMINI TÅGSTATION

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Rom Termini tågstation - Boka och spara

  Soliga Rom ligger vid floden Tiber i Lazio-regionen i centrala västra Italien. Staden är hem till otaliga historiska skatter, liksom en mängd inflytelserik konst och arkitektur. Rom är också den enda staden i världen som har ett annat land inom sig, Vatikanen. På grund av dess historiska platser ligger La Cittá Eterna eller den eviga staden högt på listan för turister som är intresserade av Medelhavets charm och historia. Rom är fullt av underverk som kommer göra det värt din nästa resa. Du dessutom säket vilja komma tillbaka då det alltid finns något nytt att se eller något gammalt att upptäcka.

  Om man har begränsat med tid kan det var svårt att välja från den oändliga listan över sevärdheter i Rom. Man får välja noggrant och handplocka det man vill se för den bästa upplevelsen i denna fantastiska stad. Några platser du inte får missa är Colosseum, Di Trevifontänen, Det sixtinska kapellet, Piazza di Spagna och Pantheon.

  Rom kan delas in i flera distrikt; det så kallade historiska centrumet är ganska litet - bara cirka 4% av stadsområdet - men det är den plats där de flesta av turistattraktionerna ligger. Det finns tre distrikt som är mer sevärda än andra. Det första är det moderna centrumet, där många av hotellen ligger belägna, liksom shopping och restauranger i stort längs via Veneto; hem till områdena runt Quirinal, Trevifontänen, piazza Barberini, Castro Pretorio och piazza della Repubblica. Det andra är gamla Rom, stadens centrum under renässansperioden, med vackra torg, katedraler, Pantheon och massor resturanger; med piazza Navona, piazza Campo de 'Fiori och (före detta) judiska kvarteret. Det sista är självklart Vatikanen; Den oberoende Vatikanstaten och dess oändliga sevärdheter, reliker och museer - såväl som de omgivande italienska distrikten Borgo, Prati och Monte Mario.

  Termini är den centrala järnvägsstationen i Rom, med det högsta dagliga antalet passagerare i Italien. Tågstationen har många förbindelser till lokala områden samt destinationer längre bort i Italien. Med en hyrbil från Rom Termini tågstation kan du få en perfekt start på din Italienresa och därmed utan större stress njuta av din vistelse. Observera att som en tumregel på sätten att köra i Rom, och oftast i hela Italien, ofta betraktad som aggressiv och stressande. Läs mer om tips gällande roadtrips i Italien i vår guide här.

  Boka din hyrbil på Rom Terminis tågstation idag genom Auto Europe för att få pålitlig service och låga priser med ett stort utbud av fordon, vi har över 24 000 upphämtningsplatser världen över. Kontakta Auto Europe för mer information om körning i Rom, vänligen kolla här för vår sida om körinformation i Italien eller klicka här för att läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Rom.

  Tågstationsinformation

  Tågstationen heter Stazione di Roma Termini på italienska och är den största järnvägsstationen i Rom och i Italien. Stationen byggdes 1862 och revs på 1930-talet för att ge utrymme åt en paradplats. Den har även nu blivit ett centrum för stadens busstrafik. En ny stationsbyggnad påbörjades på södra sidan, men arbetet avbröts under andra världskriget och den stora hallen byggdes klart 1950. Efter slutförandet av stationen blev stationen en modell för andra stationer som byggdes då arkitekter strävade efter att skapa en lika vacker station som denna. Det är en fantastisk station att tillbringa lite tid på innan din tågresa.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Rom Termini tågstation?

  Järnvägsstationen Rom Termini har regelbundna tågtjänster till alla stora italienska städer, såväl som dagliga internationella resor till Paris, München, Genève, Basel och Wien. Stationen har 29 plattformar och betjänar drygt 150 miljoner passagerare varje år, vilket gör den till en av de största stationerna i Europa.

  För din bekvämlighet kan Auto Europe hjälpa dig att boka en hyrbil på Rom Termini tågstation med de flesta större företag. Vi samarbetar med kända leverantörer som Avis, Enterprise, Hertz, Europcar och mer för att ge våra kunder bästa möjliga priser. Hyrbilsdiskarna kan du hitta på tågstationens östra sida, på gatan Via Giovanni Giolitti, där de alla är samlade på samma ställe.

  Enterprise hyrbil på Rom Termini tågstation Enterprise hyrbil på Rom Termini tågstation
  Via Giovanni Giolitti,
  Rom, Italien 00185

  +39 06 482 6140
  Öppettider:
  Måndagar-lördagar 08:00-20:00
  Sixt hyrbil på Rom Termini tågstation Sixt hyrbil på Rom Termini tågstation
  Via Giovanni Giolitti,
  Rom Termini, Italien 00185

  +39 02 9475 7979
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 08:00-20:00
  Lördagar-söndagar 08.00-18.00
  Hertz hyrbil på Rom Termini tågstation Hertz hyrbil på Rom Termini tågstation
  Via Giovanni Giolitti,
  Rom Termini, Italien 00185

  +39 06 488 3967
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 07:00-20:00
  Lördagar söndagar 08:00 -20:00
  Thrifty hyrbil på Rom Termini tågstation Thrifty hyrbil på Rom Termini tågstation
  Via Giovanni Giolitti,
  Rom Termini, Italien 00185

  +39 06 488 3967
  Öppettider:
  Måndagar-fredagar 07:00-20:00
  Lördagar 08:00 -18:00
  Söndagar 08:00 -13:00

  Tågstationfaciliteter

  Söker du efter shopping nära tågstationen finns Forum Termini Shopping Centre som erbjuder ett stort utbud av kommersiella tjänster och butiker. Passagerare kan köpa varor av alla slag och får en ny upplevelse jämfört med att bara vara på en tågstation. Kvaliteten på stationens tjänster har förbättrats genom moderniseringen av biljettkontoren och informationsstrukturerna, tillsammans med införandet av automatiska biljettmaskiner, det nya bagagekontoret och kontinuerligt övervakade toaletter. Om du någon gång under din tid känner dig osäker på vart du behöver gå för att exempelvis ta ditt tåg eller när du ska hyra bil från Rom Termini tågstation, ta dig till en av tågstationens informationsdiskar. Dessa är belägna i hela anläggningen och anställda kan ge dig vägbeskrivning samt ta itu med andra allmänna reserelaterade problem.

  Hur man kan ta sig till och från Rom Termini tågstation?

  Termini station är mycket väl ansluten; Linjerna A och B av Roms-tunnelbana stannar här, liksom flera bussar. Termini-stationen ligger också mycket nära några av stadens främsta attraktioner, inklusive Trevifontänen, ca. 30 minuters promenad bort. De flesta bussar som förbinder båda flygplatserna (Fiumicino och Ciampino) med stadens centrum stoppar vid Termini, på samma sätt med tågen som Leonardo Express. Biljetter för kollektivtrafik kan köpas i automater i alla tunnelbanestationer, närbutiker eller kiosker. Det finns också ett sätt att köpa biljetter via SMS, men om du inte har ett italiensk telefonnummer rekommnderar vi inte det här alternativet. Ska du hyra bil från Rom Termini tågstation rekommenderar vi att man använder GPS då det kan vara lite svårt att navigera på Roms gator.

  Parkeringstips

  Att lära sig om lokal parkeringsinformation i Rom är en nödvändighet om du planerar en resa till staden. Vissa städer i Italien har ett rykte för att vara svåra att parkera i, men Rom är inte en av dessa städer. Något många turister har svårt att förstå sig på är så kallade ZTL-zoner, vi har därför satt ihop en guide som hjälper resenärer veta mer om hur de fungerar. Parkeringsplatsen i Roma Termini är tillgänglig från Piazza dei Cinquecento och har 199 övervakade bilplatser tillgängliga. Tim- och dagskursen är strukturerad så här: 2,50 € per timme, 20,00 € per dag. Om man vill parkera nära tågstationen är ett alternativ är att parkera vid Garbatella, där du hittar gratis parkering, ta tunnelbanan B till Termini och gå av efter 5 stopp. Ett annat hett tips är att parkera vid Palazzo dello Sport där man kan använda gatorna runt byggnaden, till exempel viale dell’Umanesimo, viale dell’Esperanto, via Kenia, via Oceanien och viale Algeria, där det vanligtvis finns gratis parkeringsplatser. Naturligtvis föreslår vi att du anländer i god tid under stora evenemang som konserter eller matcher för att få fler chanser att hitta tillgängliga parkeringsplatser.

  Bra länkar

  Rom turistinformation

  Rom Termini Tågstation