Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ROM CIAMPINO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Rom Ciampino flygplats - Boka idag

  Italiens huvudstad Rom, också känd som La Cittá Etana eller på svenska Den Eviga Staden, ligger högt upp på mångas lista av drömdestinationer. Med sitt sköna klimat, underbara mat och romantiska kultur är det ett stort antal resenärer som åker hit för att uppleva Medelhavets charm och Italiens djupa historia. Med världsberömda sevärdheter som Vatikanstaten, Colosseum, Pantheon och stadens centrum som är uppställd på Unesco:s världsarvslista är det en destination som tar dig tillbaka i tiden. Men inte bara det, I Rom finns nämligen en härlig blandning av både historia och modernt storstadsliv så även de som söker spänning, fartfylldhet och livliga utekvällar kommer trivas här.

  Gå upp för den Spanska trappan, kasta ett mynt i Fontana di Trevi och se ruinerna från Romarrikets hjärta vid Forum Romanum. När du utforskat huvudstaden och behöver en paus från den hektiska stadsmiljön kan du köra till Vesuvius och Pompeji för att få se den antika staden som helt förstördes av ett utbrott för över 2.000 år sedan. Du kan också köra till en av landets magiska sandstränder för en lugn dag vid havet, eller varför inte ta dig hela vägen till Neapel? Har du inte tillgång till en bil är vi på Auto Europe här för att hjälpa dig. Via oss kan du boka en billig hyrbil på Rom Ciampino flygplats eller på någon annan plats i Italien. Hör av dig till oss så ser vi till att du hittar det bästa erbjudandet!

  Auto Europe har under lång tid hjälpt ressugna kunder hitta billiga hyrbilar runt om i världen. Vi finns i över 180 länder och erbjuder ett stort utbud, hög kvalitet och säker hyrbilsuthyrning till marknadens lägsta priser. Dessutom finns vi, trots att vi endast är en förmedlare, med dig under hela processen och vår duktiga kundserviceavdelning är tillgänglig alla dagar i veckan för att assistera dig med eventuella problem eller frågor. De kan också hjälpa dig med din reservation om du inte vill använda vår bokningsmotor här på vår hemsida. Ring +46 10 888 66 52 om du önskar hyra en bil och vill prata med en vänlig hyrbilsexpert.

  Vill du läsa vad tidigare kunder har att säga om Auto Europe? Läs utvärderingar av hyrbil i Rom här.

  Flygplatsinformation

  Det vanligaste om man flyger till Rom är att man landar på en av två flygplatser. Det är den stora huvudflygplatsen Fiumicino Airport som ligger nordväst om huvudstaden, eller den lite mindre Ciampino Airport som ligger sydöst om staden. Ciampino flygplats är äldre än Fiumicino och hanterar numera mestadels säsongs- och charterflygningar med lågprisbolag. Utöver detta används den också inom det militära.

  Önskar du hyra bil på Rom Ciampino flygplats har du enormt många leverantörer att välja mellan. Auto Europe samarbetar endast med seriösa och professionella hyrbilsföretag, bokar du via oss får du därför inte bara hyrbilen till bästa pris utan du vet också att du är i trygga händer.

  Rom Ciampino flygplats (CIA)
  Officiellt namn: Ciampino-G. B. Pastine International Airport
  Adress: Luchthavenweg 25, 5657 EA Eindhoven, Nederländerna
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 15 kilometer utanför centrala Rom.
  Flygbolag på flygplatsen: Lågprisbolagen Ryanair och WizzAir.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Rom Ciampino flygplats?

  Omtyckta internationella företag som Hertz, Avis, Europcar och Enterprise erbjuder upphämtning på flygplatsen, men även mindre etablerade leverantörer som Maggiore, Locauto och den italienske storfavoriten Sicily by Car. Exakt var du hämtar upp din hyrbil på Rom Ciampino flygplats beror på vilken leverantör du väljer. De flesta har dock diskar i anslutning till flygplatsens huvudentré (via Mameli) i närheten av parkeringsplats 6, 8 och 12. Det är sedan på en av dessa parkeringsplatser ditt hyrda fordon står parkerad. Du kommer få all information om var du exakt hämtar upp din hyrbil i samband med bokningen, det kommer också stå på din Auto Europe voucher efter du bokat.

  Observera att Auto Europe endast är en förmedlare och inte själv har något kontor på Rom Ciampino flygplats. Men oroa dig inte, behöver du hjälp eller har frågor finns vi tillgängliga via telefon alla dagar i veckan. Det är bara att ringa oss på ett av numren som står på din voucher. Där hittar du också information som är essentiell att läsa innan du beger dig till hyrbilskontoret, bland annat viktig information angående öppettider, kreditkort, säkerhetsdeposition, skydd, försäkring, körkort och mycket mer.

  Det är också avsevärt att ha koll på trafikreglerna i Italien innan du börjar köra din hyrda bil. Läs därför gärna vår sida som handlar om just de italienska trafikvanorna och körreglerna.

  Budget hyrbil på Rom Ciampino flygplats Budget på Rom Ciampino flygplats (P12)
  Via Appia Nuova, 1651,
  Ciampino, Italien 00040

  +39 0679340195
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 21.30
  Europcar hyrbil på Rom Ciampino flygplats Europcar på Rom Ciampino flygplats (P8)
  Via Appia Nuova, 1651,
  Ciampino, Italien 00040

  +39 06 79340387
  Öppettider:
  Måndag - Lördag: 08.00 - 20.00
  Söndag: 08.00 - 13.00, 17.00 - 19.00
  Sixt hyrbil på Rom Ciampino flygplats Sixt på Rom Ciampino flygplats (P6)
  Via Appia Nuova, 1651
  Ciampino, Italien 00040

  +390 294757979
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 22.00
  Hertz hyrbil på Rom Ciampino flygplats Hertz på Rom Ciampino flygplats (P8)
  Via Appia Nuova, 1651
  Ciampino, Italien 00040

  +39 06 79340616
  Öppettider:
  Måndag - Onsdag: 08.00 - 22.00
  Torsdag: 09.00 - 23.00
  Fredag: 08.00 - 23.00
  Lördag - Söndag: 08.00 - 22.00
  Sicily by Car hyrbil på Rom Ciampino flygplats Sicily by Car på Rom Ciampino flygplats (P8)
  Via Appia Nuova, 1651,
  Ciampino, Italien 00040

  +39 067 934 0689
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 08.00 - 23.00

  Terminaler

  Rom Ciampino flygplats består av en terminal som huserar 31 incheckningsdiskar och 16 gater. Allt ligger på en och samma våning och det är därför både enkelt och snabbt att ta sig runt inne i byggnaden. Använd dig gärna av denna karta över terminalen om du vill få en överblick över hur det ser ut.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsens faciliteter består av alla de tjänster du behöver för en trivsam vistelse. Utbudet av butiker och matställen må visserligen inte vara lika stort som på stadens andra flygplats Fiumicino Airport. Men det är ändå så pass stort att du kan roa dig i butikerna medan du väntar och slipper gå hungrig. Bland annat finns här en WH Smith, Sanifarma Store, Gusto - Moká samt en taxfree butik där du kan handla för lägre priser än vanligt. Flygplatsen erbjuder också alla sina besökare gratis Wifi och har en mängd andra tjänster som första hjälpen, bankomater, växlingskontor och ett familjerum ditt resenärer med barn kan bege sig.

  Lider du av rörelsenedsättning kan du vara trygg i att flygplatsens faciliteter är välanpassade till att bemöta dessa särskilda behov. Handikapptoaletter, hissar och hjälp med transport inne på flygplatsen finns att tillgå. Vänligen meddela ditt flygbolag detta minst 48 timmar innan avfärd så flygplatsen kan planera och förberedda därefter.

  Hur kan man ta sig till och från Rom Ciampino flygplats?

  Bil

  Genom att hyra bil på Rom Ciampino flygplats kan du i bekvämlighet ta dig från flygplatsen när du landat. När det är dags att flyga hem igen kan du enkelt lämna hyrbilen igen på flygplatsen så slipper du krångla med dyra taxiresor och klurig kollektivtrafik. Det finns olika rutter du kan ta från flygplatsen in till Rom centrum, den snabbaste brukar vara via Via Appia Nuova och tar mellan 35-45 min. Ha gärna med dig en karta eller GPS i din bil eftersom det inte alltid är helt lätt att hitta när man kör i Italien.

  Buss

  Många olika busslinjer existerar på flygplatsen, främst den lokala busstrafiken som kör inom Rom men också regionbussar som kör längre sträckor. Ett populärt alternativ är att hoppa på en av bussarna som kör till Rom Termini tågstation och sedan därifrån ta sig vidare i landet till bland annat Neapel, San Marino eller Florens. Biljetter till bussarna går att köpa online, inne på flygplatsen eller direkt av busschauffören.

  Taxi

  Du känner igen auktoriserade taxibilar eftersom de är vita, har en stor “TAXI” skylt på taket och symbolen för referenskommunen på framdörrarna. Dessutom har de legitimerade taxibilarna sitt registreringsnummer både där bak, på bildörrarna samt inuti bilen. Vi rekommenderar inte att åka med en taxi som inte har dessa kännetecknen eftersom du då riskerar att luras eller åka med en bil som saknar tillstånd att köra taxi.

  Åker du med de vita officiella taxibilarna brukar priset landa på 30 euro in till centrala Rom och 35 euro om du ska till Tiburina Station. Be gärna om det uppskattade priset innan du hoppar in i bilen så du slipper oväntade höga priser.

  Parkeringstips

  Både långtidsparkeringar och korttidsparkeringar finner du på flygplatsen. Alla parkeringar kostar, förutom de första 15 minuterna på P3, och du betalar via ett biljettautomat-system som automatiskt beräknar kostnaden utifrån tiden du varit parkerad. Accepterade betalningsmetoder är kreditkort, debetkort och kontanter. Skulle du få problem finns flygplatsens kundtjänst tillgänglig 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. För att nå dem behöver du endast trycka på en knapp på biljettautomaten så kommer du höra deras röst som kommer vägleda dig tills problemet är löst.

  Nyttiga länkar

  Rom Ciampino flygplats

  Information om Italiens ZTL zoner


  Mer information om Rom Ciampino flygplats

  Ciampino-G. B. Pastine International Airport
  Via Appia Nuova, 1651
  Ciampino, Italien 00040

  IATA Code: CIA
  ICAO Code: LIRA
  Wikipedia sida
  Latitude: 41.7994
  Longitude: 12.5972

  Övrig information: Flygplatsen ligger cirka 15 kilometer utanför centrala Rom.