Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ROM FIUMICINO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Rom Fiumicino flygplats med Auto Europe

  Med en historia som sträcker sig över två tusen år, och som den centrala navet i det romerska riket, ger denna stad en otrolig upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Oavsett om du utforskar antika Rom, Katolska Rom eller Roms Sju Kullar kommer det bli en underbar och lärorik resa. Fiumicino flygplats är en internationell flygplats baserad i Rom, Italien. Den kallas också Leonardo de Vincis flygplats, och är en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa. Den hanterar runt 41,7 miljoner passagerare per år och är huvudkontoret för Alitalia Airways och Vueling. Flygplatsen öppnades officiellt 1961 med sina terminaler som uppgraderades under 1990-talet och 2000-talet. Överväg att boka din hyrbil från Fiumicino Airport och dra nytta av våra fantastiska erbjudanden och bilutbud.

  Auto Europe erbjuder bra erbjudanden och kundservice i världsklass. På grund av våra stadiga partnerskap kan Auto Europe erbjuda konkurrenskraftiga priser från både lokala och internationella världsberömda biluthyrare. Fiumicino flygplats är också ett bra ställe att börja en roadtrip från, så ta en titt på vår föreslagna rutt i Lazio.

  Nyfiken på vad tidigare kunder säger om sin hyrbilsupplevelse? Läs gärna deras utvärderingar av hyrbil i Rom här.

  Flygplatsinformation

  Rome - Fiumicino Airport (FCO)
  Officiellt namn: Fiumicino - Leonardoda Vinci International Airport eller Rome Fiumicino Airport.
  Adress: Via Dell'Aeroporto, 320, 00054, Fiumicino Rome, Italien
  Läge: cirka 35 km sydväst om Roms centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: över 100 flygbolag finns representerade på flygplatsen som har avgångar till 150 destinationer världen över. Du kan även ta dig till Milano på ca. en timme.

  Vart kan jag hämta upp min hyrbil på Rome Fiumicino flygplats?

  Att hämta upp din hyrbil på Rom Fiumicino flygplats är lätt med uthyrningsdiskar i både inrikes-och utrikeshallarna. "Rent a Car" skyltar guidar dig rätt. Var uppmärksam på vilka dokument du måste ha med dig när du hyr bil. Ett körkort är givetvis obligatoriskt, samt pass/ID-kort och självklart ett kreditkort för att lämna depositionen. Om du är osäker på vad depositionsbeloppet är, kan det hittas i din voucher, du kan även kontakta oss för mer information om villkoren för upphämtningen av din hyrbil. Följande är de aktuella biluthyrningsoperatörerna på flygplatsen, med respektive öppettider.

  Öppettider uthyrningsdiskar

  Avis hyrbil på Rom Fiumicino flygplats Avis hyrbil på Rom Fiumicino flygplats
  Via dell' Aeroporto di Fiumicino,
  Rom, Italien 00054

  + 390 665-011 531
  Öppettider:
  Mån - Sön 7.00 till 00.00
  Budget hyrbil på Rom Fiumicino flygplats Budget hyrbil på Rom Fiumicino flygplats
  Via dell' Aeroporto di Fiumicino,
  Rom, Italien 00054

  + 39 066 5011531
  Öppettider:
  Mån - Sön 7.00 till 00.00
  Europcar hyrbil på Rom Fiumicino flygplats Europcar hyrbil på Rom Fiumicino flygplats
  Via dell' Aeroporto di Fiumicino,
  Rom, Italien 00054

  + 39 06 65761211
  Öppettider:
  Mån - Sön 7.00 till 00.00
  Firefly hyrbil på Rom Fiumicino flygplats Firefly hyrbil på Rom Fiumicino flygplats
  Via dell' Aeroporto di Fiumicino,
  Rom, Italien 00054

  + 39 342 613 4586
  Öppettider:
  Mån - Sön 7:30 till 00.00

  Terminaler

  Fuimicino flygplats består av fem terminaler. Terminal 1 gäller för inrikesflygningar och används av Air France, Croatia Airways, KLM och andra kortflygningar. Terminal 2 hanterar både inhemska och internationella flyg och används av Easyjet, Wizz Air, Ryanair och Blue Air. Terminal 3 för transatlantiska flyg och är navet för Vueling och Alitalia, bland andra flygbolag. Terminal 5 tillgodoser alla amerikanska och israeliska flygningar. År 2004 öppnade en fjärde terminal som endast gäller cargo. Vissa terminaler går igenom renovering och var därför se till att du ser över din resplan för din exakta terminal.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsen har ett antal butiker och duty-free affärer samt restauranger, barer och kaféer utspridda på terminalerna. Bankomater och växlingskontor är också tillgängliga i alla terminalerna. Flygplatsen har alla faciliteter du kan förvänta dig från ett internationellt nav och har nyligen moderniserats. Denna flygplats har många faciliteter till ditt förfogande och hamnade på topplistan 2016: Med 48 toaletter, incheckningsdiskar för självbetjäning, bekväma lounger, informationsställen, gratis Wi-Fi i hela och många restauranger, kaféer och barer. Tillsammans med ett omfattande shoppingområde hittar du också säkerhetskontrollpunkter, tull-, avgångs- och ankomstsalonger, incheckningsdiskar, bagageåterhämtningsbälten, bankautomater. En mötesplats, vilorum, röksalong, VIP-lounge, bank, postkontor och valutaväxling.

  Hur man kan ta sig till och från Rom Fiumicino flygplats

  Att hitta flygplatsen är ganska lätt att göra när du ska hyra bil från Fiumicino flygplats, ta bara Grande Raccordo Anulare (GRA) och därefter ta motorväg A91. När du är nära flygplatsen kan du följa skyltarna till de nationella eller internationella terminalerna. Om du kommer från Civitavecchia, åk mot Rom på motorvägen och sedan efter tullporten följ skyltarna till flygplatsen. Flygplatsen kan också nås med bussar. Nuvarande bussföretag som tillhandahåller denna tjänst är Cotral, SIT Bus Shuttle, T.A.M Srl, Terravision och Atral-Schiaffini. Cotrals busshållplats finns utanför terminal 2. De tillhandahåller service till Piazza del Cinquecento, Rom Tiburtina, Eur-Magliana bland annat. SIT Bus Shuttle busshållplats finns utanför terminal 3. De erbjuder buss till Terminal Station och Vatikanområdet. T.A.M Srl kan ombordstigas utanför terminal 3. T.A.M ger buss till Ostiense Station och Terminal Station. Terravisions busshållplats finns utanför Terminal 3 och tar dig till Terminal Station i Rom. Slutligen kan Rom flygplatsbussen (Atral-Schiaffini) tas från busshallen utanför Termianl 3 mot terminalstationen i Rom. Många busstjänster stoppar vid olika destinationer längs vägen, så det är lämpligt att hänvisa till det uppdaterade bussschemat och resan stannar före ombordstigning. Bussar avgår vanligtvis var 30: e minut, men det är också lämpligt att konsultera en representant på plats.

  En taxistation finns på flygplatsen och är ett bekvämt sätt att komma till och från flygplatsen med lätthet. Officiella taxibilar är vita med taxi på skylten. Priserna är fasta men kan ändras, så det är lämpligt att du rådgör med taxichauffören innan du tar dig av på din resa. Det snabbaste sättet att nå Rom är med tåg. Tjänsten drivs av Trenitalia, med sin Leonardo Express tar du dig enkelt från flygplatsen till Rom Termini Railway non-stop var 15: e minut. De driver även de regionala FL1-tågen till Rom som stannar regelbundet under vägen. Denna tjänst avgår också var 15: e minut. Dessa höghastighetståg förbinder flygplatsen till Rom, Padua, Bologna och Fiorence dagligen. Leonardo Express är det direkta tåget från flygplatsen till Termini, Roms centrum, och avgår varje 30 minuter. Om du inte ska resa till centrala Rom, erbjuder Metropolitan tåg med stopp på flera platser. Metropolitan tågen ansluter också med tunnelbanan. Taxibilar finns utanför ankomsthallarna.

  Parkeringstips

  Följ våra tips när du ska hyra bil från Fiumicino flygplats! Parkering finns på flygplatsen, där både kortvariga och långvariga parkeringsplatser erbjuds. Kortvarig parkering finns i parkeringsgarage som är anslutna till flygplatsen. Dessa är lättillgängliga från motorvägen. Långtidsparkering erbjuds med en buss för att transportera dig från din parkeringsplats till flygplatsen. Med 2000 parkeringsplatser inomhus och ytterligare 2 000 utomhus, är parkeringen bara 10 minuter från terminalen med buss. En Executive Park är också tillgänglig på plats med tillgång till terminalerna. Med en Fast Track-rabattkupong kan du dra nytta av många andra fördelar som prioriterade vägar och säkerhetskontroller. Ett snabbparkeringområde ligger utanför terminalerna, för närvarande kostar det 3 € och markeras med blå streck. Den maximala vistelsen är en timme. På plats hittar du också motorcykel och handikappanpassad parkering och till och med en Pink Car Parking-tjänst dedikerad till att blivande mammor och kvinnliga resenärer.

  Parkeringssystemet "Pay and display" används i Rom, vilket betyder att biljett för parkering måste köpas i biljettautomat och sedan uppvisas väl synligt på fordonets instrumentbräda. Den historiska delen av centrum har många parkeringsrestriktioner och i några av dess delar kan endast boende kan parkera sina bilar. Generellt är fri parkering markerad av vita linjer, betalparkering med blå linjer, och en handikapparkering med gula linjer.

  Bra länkar

  Rom Fiumicino hemsida