Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Hur du undviker oväntade böter i Italien

  Ska du resa runt i Italien med en hyrbil? I sådana fall, se till att undvika att köra förbi denna skylt om de inte vill åka på onödiga böter!Att få en oanad och oväntad bot neddimpande i brevlådan efter att du har hyrt bil är ungefär lika kul som att få besked om en stundande rotfyllning av tandläkaren. Vi på Auto Europe vill nu se till att så många svenskar som möjligt är informerade om hur de kan undvika en av dessa sura överraskningar, förutom att följa de vanliga trafik- och parkeringsreglerna samt hastighetsbegränsningarna.

  Passera inte skylten Zona Trafico Limitato

  I de flesta, större italienska städernas innersta stadskärnor finns det ofta en zon där biltrafik är förbjuden. Zonerna är till för boende och turister och syftar till att göra stadskärnorna mer trevliga att vistas i samt minska luftföroreningarna. Detta är givetvis något som alla gynnas av och uppskattar. Ingen tycker att det är kul att strosa ned för en gata med hetsig, högljudd och illaluktande trafik jäktande brevid sig. För att människor ska veta vart zonen börjar och slutar, har italienska myndigheter skyltat upp varje gata där gränsen går med en Zona Trafico Limitato-skylt.Då man som turist inte är van med omgivningen, trafiken, vägarna eller att man ska hålla utkik efter en specifik skylt kan Zona Trafico Limitato-skylten vara lätt att missa och ofta brukar inte turister veta om att de råkat ut för en böter. Den bristande lokalkännedomen bidrar till att man kanske inte är riktigt säker på vart man ska ta vägen, även om man har en GPS, och då fokuserar man på andra bilar, fotgängare, cyklister och gatuaddresser istället, varför uppmärksamheten för vissa skyltar kan minska och passeras utan att man har märkt av det.

  Bakom varje skylt sitter en kamera som tar en bild på registreringsskylten av varje bil som åker in på området, ungefär som en fartkamera, där endast bilar med speciella tillstånd får köra. Därefter skickas dessa bilder in till den lokala italienska myndigheten för kontroll om registreringsskylten matchar registret över bilar med tillstånd att köra inne i zonen, gör inte registreringsskylten det kontaktas den lokala polismyndigheten som letar reda på ägaren av fordonet och utfärdar en bot, då fordonet olovligen befunnit sig inne på området. Precis som i Sverige kan denna process ta en hel del tid innan boten utfärdas.

  Vad händer sedan?

  När du hyr din bil kontaktar polisen det lokala hyrbilsföretaget, som är ägaren av din hyrbil, varpå hyrbilsföretaget ger ut dina kontaktuppgifter till polismyndigheten, då det i hyreskontraktet är angivet att hyrbilsföretaget ej ansvarar för eventuella böter i samband med trafikförseelser. Hyrbilsföretaget tar då en ut en administrativ avgift för extraarbetet, att ta reda på vem som körde bilen under den aktuella tidpunkten och skickar informationen vidare till den lokala polismyndigheten. Polisen kontaktar dig sedan per brev med din bot och med instruktioner för hur du kan betala in boten. Detta drar ut på tiden ytterligare innan brevet dyker upp i hemmet som en otrevlig överraskning och tre månader är en inte helt ovanlig tidsram för denna process.Har du varit ute och rest och anser att du fått en bot du inte gjort dig skyldig till? Vår kundtjänst kan hjälpa dig att driva ditt ärende. De når du enklast via vårt kundtjänstformulär eller på telefon måndagar till fredagar från kl. 09.00 till 13.00.Vi på Auto Europe önskar dig en trevlig resa! Vårt nummer från Sverige är +46 10 888 66 52 om ni skulle ha några frågor. Klicka här för att komma till vår bokningsmotor och hitta superlåga priser och ett stort utbud av uthyrare och hyrbilar. Du kan också kontakta oss via e-post för frågor.

  Bloggsökning


  Kategorier