Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Guide för vinterutrustning på din hyrbil

  När du hyr bil under vinterhalvåret vid destinationer med vinterväglag så kommer du att vilja försäkra dig om att du följer lagarna för vinterutrustning på din hyrbil. Detta kommer inte bara att säkerställa att du kommer att kunna köra säkert, utan du kommer också att undvika risken för att behöva betala dyra böter om du blir ertappad med att färdas utan den rätta utrustningen.Nedan kan du läsa en guide för vinterutrustning som förklarar vilken utrustning du kan tänkas behöva, beroende på vart du ska resa. På många destinationer erbjuder vi hyrbilar med vinterdäck inkluderat i vårt pris, medan i andra länder måste du förfråga vinterdäck i förväg, och betala för dom på plats när du hämtar ut bilen.

  Tyskland

  När vädret ändras till vinterklimat, till exempel när is och snö är närvarande, är vinterdäck obligatoriskt i Tyskland. För att undvika att betala extra kostnader när du hämtar upp bilen så kan du boka din hyrbil med “vinterdäck inkluderade”-priset hos oss! I Tyskland är dubbdäck förbjudna, vilket innebär att generellt det är dubbdäcksförbud för alla resor från Sverige och söderut i Europa.

  Österrike

  Vinterdäck eller snökedjor måste användas i Österrike från 1:a november till den 15:e april, men även om vinterklimat råder utanför dessa datum. Snökedjor får bara användas på snötäckta vägar.

  Schweiz

  I Schweiz  rekommenderar myndigheterna att använda vinterdäck i regioner där snöfall förekommer. Det är krav på vinterdäck eller snökedjor under perioden 1:a december till den 31 mars. Om du blir påkommen med att köra en bil utan vinterdäck när det är vinterväglag i Schweiz, så kommer du att bli bötfälld av den lokala polismyndigheten. Hyrbilsleverantörerna utrustar sina bilar med lämpliga däck och du kan hitta erbjudanden om hyrbilar med “vinterdäck inkluderade”-priset på vår hemsida!

  Italien

  Bilar ska vara utrustade med vinterdäck eller snökedjor från den 15:e november till den 15:e mars i Italiens norra delar, som utsätts för snö och vinterklimat. Till skillnad från många nordliga länder, så brukar inte italienska hyrbilsleverantörer vanligtvis utrusta deras hyrbilar med vinterdäck. Många bilar i Italien är istället utrustade med helårsdäck. Snökedjor kan däremot finnas tillgängligt på kontor nära skidorter, mot en extra kostnad som betalas på plats när bilen hämtas ut. För att säkerställa att du reser säkert så kan du ringa till oss på +46 10 888 66 52 och få råd om vilken utrustning som du kan boka direkt med oss och vilken utrustning som är på förfrågan och som betalas på plats när du hämtar ut bilen.

  Frankrike

  Vinterdäck är inte nödvändigtvis obligatoriskt i Frankrike. Däremot rekommenderar vi starkt att vinterdäck läggs till i din bokning, då du inte vill inte riskera din och dina passagerares säkerhet när du reser i Alperna eller andra snöbelagda delar utav landet. Ring till +46 10 888 66 52 för att ta reda på vilka möjligheter det finns att utrusta din hyrbil med snökedjor och annan vinterutrustning.

  Skandinavien

  I Finland och Sverige så är det ett krav att bilarna är utrustade med vinterdäck från december till slutet av februari eller mars och snökedjor är oftast tillåtet på vägarna. I Norge så är vinterdäck ett krav på vinterväglag och när vinterklimat råder. Håll utkik efter våra “vinterdäck inkluderade”-priser på vår hemsida för att försäkra dig om att du inte blir debiterad extra för lämpliga däck när du hämtar ut bilen.

  Allmänna råd

  Såvida du inte bokar en hyrbil med “vinterdäck inkluderade”-priset, är det rekommenderat att du gör en förfrågan på vinterdäck när du gör bokningen. Du hittar kostnaden för vinterdäck eller vinteravgifter i våra hyresvillkor när du använder vårt bokningssystem. På samma sätt måste du göra en extra förfrågan om du vill hyra en bil med snökedjor eller skidräcken. Vänligen uppmärksamma att du betalar en extra avgift för utrustningen på deras kontor när du hämtar ut bilen.Om du ska resa på en skidsemester så kan det vara en bra idé att boka skidräcken för att underlätta transporten av er utrustning. Du kommer då att behöva lägga till en förfrågan av skidräcken när du bokar hyrbilen på vår hemsida, samt ange hur många par skidor som ni har för avsikt att ta med er. Det kommer att tillkomma en extra avgift som betalas på plats när bilen hämtas upp för detta. Du kan hitta priset för skidräcken i våra hyresvillkor på vår hemsida.

  Passa på att njuta av det underbara vinterlandskapet och kör försiktigt! För priser och tillgängliga bilar klickar du här för att komma till vår bokningsmotor. Om du behöver hjälp eller assistans kan du alltid ringa våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 för att ta reda på vilket alternativ som är billigast och som passar dina behov bäst. Du kan också kontakta oss per e-post för frågor.

  Bloggsökning


  Kategorier