Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MILANO LINATE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Milano Linate flygplats - Boka online

  Att boka en hyrbil på Milano Linate flygplats via Auto Europe är smidigt, enkelt och billigt. Vi har tillgång till marknadens bästa priser och ser till att din hyrbilsupplevelse är så bekymmerslös och problemfri som möjligt. Vi samarbetar med flera stora hyrbilsföretag och här på vår hemsida kan du jämföra deras fordon, priser och villkor för att hitta bilen som är bäst för dig. Ska du endast utforska Milanos centrala modegator kan en bil från mini-kategorin vara bäst, medan om du planerar att upptäcka mer av norra Italiens bergsterräng är en bil från kategorin SUV eller Standard-Full Size kanske bättre.

  De fridfulla sjöarna Gardasjön och Lake Maggiore ligger en kort körsträcka utanför Milano och är något som lockar många besökare. Norra Italien har verkligen ett unikt och vackert landskap fyllt av berg, sjöar och dalar som du upptäcker bäst med hjälp av en bil. Inne i Milano finner du även en mängd sevärdheter och aktiviteter som gör staden till en av de populäraste italienska städerna, till exempel katedralen Duomo di Milano, Piazza del Duomo och så klart den berömda gallerian Vittotio Emanuele II som bjuder på både arkitektur från 1800-talet och lyxshopping. Andra sevärdheter du inte får missa inkluderar Sforzesco Castle, Teatro alla Scala, Sempione Park och Monumental Cemetery.

  Klicka här om du vill läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Milano.

  Flygplatsinformation

  Milano är en stor stad i Italien och har därför hela två internationella flygplatser; Milan Linate Airport som mestadels sköter inrikes och Europa-flygningar, samt den lite större Milan Melpensa Airport som har destinationer i hela världen. Trots att Milano Melpensa är både större och nyare förblir Milano Linate en omtyckt och aktiv flygplats strax utanför Milano. Den är belägen cirka 7 kilometer från staden och är namngiven efter området den ligger i, det vill säga Linate.

  Oavsett om du vill hyra bil på Milano Linate flygplats eller Milano Melpensa flygplats är Auto Europe till din assistans. Vi har flera samarbetspartners aktiva på flygplatserna och erbjuder därför ett stort utbud av både företag och fordon. Dessutom till marknadens lägsta pris, något vi garanterar med vår prisgaranti. Jämför dina alternativ här på vår hemsida eller ring vår duktiga reservationsavdelning som kan hjälpa dig med din bokning.

  Milano Linate flygplats - (LIN)
  Officiellt namn: Milan Linate Airport
  Adress: Viale Enrico Forlanini, 20090 Segrate MI, Italien
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 7 kilometer utanför centrala Milano.
  Flygbolag på flygplatsen: Bland annat Delta, EasyJet, British Airways och ett tiotal till.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Milano Linate flygplats?

  Hertz, Sixt, Avis, Thrifty, Alamo, Enterprise och många andra välkända märken har kontor inne på flygplatsen. Förutom dessa globala hyrbilsleverantörer finns det dock också de som är experter på den italienska marknaden, till exempel de lite mindre (men fortfarande stora) nationella företagen Sicily by Car och Maggiore. Alla hyrbilsdiskarna är belägna i ankomsthallen på flygplatsen vilket gör det väldigt smidigt att ta sig ditt. För de leverantörer som inte har kontor inne i flygplatsbyggnaden anordnas transport från flygplatsen till kontoret, mer information om detta får du i samband med bokningen.

  När du väl har hittat din lokala leverantörs kontor är det dags att skiva kontrakt och hämta ut bilnycklarna. Vänligen läs igenom hyreskontraktet noga och fråga personalen om det är något som är oklart. Du kommer antagligen bli erbjuden att köpa till extra försäkring och andra tjänster, detta är helt valfritt så länge det inte står på din voucher att så är fallet. Om du blir osäker på vad för skydd du har via oss på Auto Europe är det bara att slå oss en signal på numret som finns på din voucher. Se också till att du har med dig alla dokument och papper som krävs för att hämta ut hyrbilen. Leverantörerna brukar kräva ett kreditkort i huvudförarens namn, ett körkort, voucher och ibland även pass och flygbiljett. Se på din voucher vad som behövs i ditt fall.

  Att köra i Italien skiljer sig en del från att köra i Sverige. Med flera körförbjudna zoner (ZTL), hektisk trafik ock körgalna italienare är det inte helt lätt att köra i landet. För att hjälpa dig förberedda dig så du vet vad du ska förvänta dig har vi sammanfattat Italiens viktigaste trafikregler och körinformation, läs gärna den sidan innan du påbörjar din bilsemester i Italien.

  Budget hyrbil på Milano Linate flygplats Budget på Milano Linate flygplats
  Viale Enrico Forlanini,
  Segrate MI, Italien 20090

  +39 0271 5123
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Hertz hyrbil på Milano Linate flygplats Hertz på Milano Linate flygplats
  Viale Enrico Forlanini,
  Segrate MI, Italien 20090

  +39 02 70200256
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Sixt hyrbil på Milano Linate flygplats Sixt på Milano Linate flygplats
  Viale Enrico Forlanini
  Segrate MI, Italien 20090

  +390 294757979
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 23.30
  Avis hyrbil på Milano Linate flygplats Avis på Milano Linate flygplats
  Viale Enrico Forlanini
  Segrate MI, Italien 20090

  +39 027 151 23
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.00 - 24.00
  Sicily by Car hyrbil på Milano Linate flygplats Sicily by Car på Milano Linate flygplats
  Viale Enrico Forlanini
  Segrate MI, Italien 20090

  +39 027 020 8154
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 07.30 - 23.00

  Terminaler

  Milano Linate flygplats har en huvudterminal som innehåller både ankomsthallen och avgångshallen. Incheckningsdiskar såväl som bagageupphämtning hittas på markplanet medan gater och själva avgångshallen med butiker, restauranger och olika service-faciliteter hittat på första våningen. Titta gärna på en karta över flygplatsen för att få en överblick över terminalbyggnaden innan du anländer.

  Flygplatsfaciliteter

  Milano Linate flygplats är en modern flygplats som är mycket populär på grund av sin korta distans från stadens centrum, endast 7 km skiljer flygplatsen från Milanos innerstad. Bokar du en hyrbil på Milano Linate flygplats tar det inte mer än 30 minuter att köra. På flygplatsen hittar du alla de tjänster och nödvändigheter du kan förvänta dig på en medelstor flygplats (beräknat i europeiska mått). Det finns gott om toaletter, incheckningsdiskar, sittplatser o.s.v. Är du i behov av assistans på grund av rörelsenedsättning finns det att tillgå och flygplatsen är involverad i ett projekt för personer med autism.

  Är du shoppingsugen finns det ett tjugotal butiker du kan strosa runt i medan du väntar på att ditt flyg ska avgå, bland annat Hudson, Kiko, Intimissimi, Camicissima och den omtyckta underklädsbutiken Victoria´s Secret. På första våningen finner du även en taxfree butik där du kan handla godis, parfym, sprit, tobak och annat till låga priser. Det finns också gott om caféer, restauranger och barer för den som är hungrig. Territoti D´Italia, Caffe´ Milano och Ferrari Spazio Bollicine serverar traditionella maträtter från det italienska köket men det finns också snabbmatsalternativ och mer globalt välkända kedjor. Bland annat McDonlad´s, Juice Bar och Illy Caffe´.

  Hur kan man ta sig till och från Milano Linate flygplats?

  Bil

  Flygplatsen är väl ansluten till Italiens motorvägssystem, oavsett vart du ska i landet kan du därför hyra en bil på Milano Linate flygplats och köra ditt. Via motorväg A4 kan du ta dig till städer som Milano, Bologna och Genoa medan du via A1 kan ta dig till bland annat Parma. Att köra mellan flygplatsen och centrala Milano tar cirka 30 minuter men beror på trafikmängden och tid på dygnet.

  Buss

  Ska du ta dig till Milano är det buss 73 som gäller. Den kör regelbundet mellan flygplatsen och Pizza Diaz i centrala Milano och har flera stopp där i mellan. Det är också populärt att ta tåget till Milan Forlanini tågstation och därifrån ta bussen till flygplatsen. Även då är det buss nummer 73 det handlar om.

  Taxi

  Det är främst fem taxibolag som är aktiva på flygplatsen: Radiotaxi 6969, Radio Taxo Freccia, Taxi Blu, Radio Taxi La Martesana och Taxi 8585 Autoradiotassi. Du finner taxibilarna precis utanför ankomsthallen, vänligen fråga flygplatsen personal om du inte hittar. En resa till Fare Rho Fiera i Milano kostar 55 euro och en resa till Melpensa flygplats kostar 110 euro.

  Parkeringstips

  Att parkera på Linate flygplatsen kan inte vara enklare eller bekvämare med över 5000 parkeringsplatser tillgängliga. Nästan alla parkeringsplatser är under tak och ligger bekvämt i anslutning till incheckningsområdet.

  Betalningsmetoden är lika simpel och flygplatsen godkänner kontanter, kreditkort, debitkort och ett speciellt telepass (som måste registreras i förväg). Vill du spara ännu mer tid kan du på flygplatsen officiella hemsida förboka och betala din parkeringsplats så du slipper böka med det när du kommer fram. Priset varierar men det går att parkera för så lite som 35 euro för fyra dagar. Vänligen besök Milano Linates flygplats egna hemsida för mer information om olika parkeringsalternativ och priser.

  Nyttiga länkar

  Milano Linate flygplats